Σαφές προβάδισμα εννέα μονάδων στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Όπως φαίνεται από την έρευνα της Pulse, που διεξήχθη από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου, η νέα Βουλή σε ενδεχόμενο εκλογών θα ήταν πεντακομματική, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 28,5 μονάδες έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής στην τρίτη θέση με 8%, τη Χρυσή Αυγή να ακολουθεί με 7,5% και πέμπτο το ΚΚΕ με 5,5%.

Εκτός Κοινοβουλίου θα έμεναν Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων (από 1,5%), ενώ ποσοστό 1% συγκεντρώνουν κόμματα που είναι τώρα εκτός Βουλής όπως η Πλεύση Ελευθερίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ελληνική Λύση και το ΛΑΟΣ.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, δηλαδή χωρίς άκυρα, λευκό ή αποχή, το ποσοστό της ΝΔ είναι 31,5%, του ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, του Κινήματος Αλλαγής 8,5%, της Χρυσής Αυγής 8% και του ΚΚΕ 6%.

Στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός» το 31% των ερωτηθέντων απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 22% ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ ποσοστό 39% απάντησε «κανένας από τους δύο».

Παράλληλα, όσοι συμμετείχαν στην έρευνα της Pulse ερωτήθηκαν για το ζήτημα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία, με το 62% να χαρακτηρίζει «πολύ σημαντικό» το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ένα ποσοστό 16% υποστήριξε ότι είναι «αρκετά σημαντικό». Για το ίδιο θέμα, η πλειοψηφία (51%) αξιολογεί «αρνητικά» τους χειρισμούς της κυβέρνησης, έναντι ποσοστού 32% που αξιολογεί «θετικά».