Τα μαντάτα δεν είναι καθόλου καλά για το μέλλον της κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και προκαλούν εκνευρισμό στο Μαξίμου το οποίο από την πρώτη στιγμή πίστευε ότι θα είναι ένα σύντομο περιστατικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιχνίδι των καθυστερήσεων πιάνει τόπο και οι κρατούμενοι θα μείνουν στις φυλακές για όλο τον Μάρτιο. Με την όποια ελπίδα υπάρχει να κάνουν ανάσταση με τους δικούς τους.

Όπως λένε πληροφορίες, oυσιαστικές εξελίξεις στην υπόθεση του υπολοχαγού Αγγέλου Μητρετώδη, και του λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, αναμένονται από τις 30 Μαρτίου, οπότε έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των συνηγόρων τους και του τούρκου δικαστή. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο παιδιά συνελήφθησαν στην τουρκική πλευρά του Έβρου την 1η Μαρτίου.

Κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών θα τεθεί το θέμα της προφυλάκισης των ελλήνων στρατιωτικών.

Η ελληνική πλευρά τις τελευταίες ημέρες, με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει έως τώρα από την Τουρκία, καταβάλλει προσπάθεια σε διπλωματικό επίπεδο να καταδείξει πως η υπόθεση των δύο στρατιωτικών ήταν ένα συνηθισμένο μεθοριακό επεισόδιο και τίποτα περισσότερο.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε άλλωστε προχθές και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επισκέφθηκε την Ορεστιάδα συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, και τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά, και συναντήθηκε με τους γονείς των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

«Η κράτησή τους δεν δικαιολογείται, παρά μόνο επιχειρείται να δικαιολογηθεί, στο όνομα της σύνδεσης του κατηγορητηρίου από την πλευρά της τουρκικής δικαστικής Αρχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός που ως δικηγόρος έχει εξετάσει και τις νομικές ιδιαιτερότητες της υπόθεσης.

Όμως, φαίνεται ότι οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά τερτίπια για να παρατείνουν την κράτηση των δύο, μέχρι να υπάρξει απόφαση σε πολιτικό επίπεδο.