από metereologos.gr
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
 
 

Βουλή: Η Επιστημονική Υπηρεσία «αδειάζει» την Χριστοδουλοπούλου για την μη κλήτευση Καμμένου

Η ίδια είχε δηλώσει ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι αναρμόδια
Βουλή: Η Επιστημονική Υπηρεσία «αδειάζει» την Χριστοδουλοπούλου για την μη κλήτευση Καμμένου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το επίμονο αίτημα της αντιπολίτευσης για ακρόαση του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την πώληση αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, είχε προσκρούσει στην σθεναρή άρνηση της προέδρου της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, κάτι που είχε προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις και καβγάδες.

Η ίδια είχε δηλώσει ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι αναρμόδια εν προκειμένω και ότι την αποκλειστική αρμοδιότητα την έχει η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. Ωστόσο, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής με σχετική γνωμοδότησή της δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη της κυρίας Χριστοδουλοπούλου και ουσιαστικά την «αδειάζει», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στην σχετική γνωμοδοτική έκθεσή της διαπιστώνει ότι η ακρόαση προσώπων από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι υποχρεωτική αν την ζητήσουν τα 2/5 των μελών της (δικαίωμα της μειοψηφίας).

Επίσης, αναφέρει ότι η κλήση προσώπων δεν έχει σχέση με το αν εκκρεμεί κοινοβουλευτικός έλεγχος διότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ασκεί αυτοτελή κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ακόμα, τονίζεται ότι η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων έχει οριοθετημένο αντικείμενο εργασιών, το οποίο εξετάζει τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις αμυντικές συμβάσεις, ενώ η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έχει αρμοδιότητες διευρυμένες και μπορεί να καλεί κρατικούς λειτουργούς και οποιοδήποτε άλλο δημόσιο πρόσωπο καθώς έχει ευρύ πεδίο έρευνας.

 Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μπορεί να καλεί σε ακρόαση λειτουργούς του κράτους, καθώς και οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των θεσμών και της διαφάνειας, η προσέλευση των οποίων είναι υποχρεωτική.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Η κ. Τασία... | 14/03/2018 22:10
  δεν είχε πει ότι οι μετανάστες λιάζονται και μετά εξαφανίζονται... Μέχρι που οι Ευρωπαίοι έκλεισαν -προασπίζοντας τα συμφέροντα των κρατών τους- τα σύνορα και τώρα δεν εξαφανίζονται πια... Τόσο διορατική ήταν...
  Αθηναίος πολίτης
  απάντηση00
   
-