από metereologos.gr
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
 

Ποδόσφαιρο και Συμβούλιο Ασφαλείας στη συνάντηση Αλ.Τσίπρα - Στ. Θεοδωράκη στο Μαξίμου

Ο διάλογος μετάξυ τους - «Δεν τίθεται ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση» δήλωσε ο επικεφαλής του
Ποδόσφαιρο και Συμβούλιο Ασφαλείας στη συνάντηση Αλ.Τσίπρα - Στ. Θεοδωράκη στο Μαξίμου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και θέσεις γύρω από τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, μετά την πρόταση νόμου που κατέθεσε το Ποτάμι στη Βουλή, είχαν το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο. Φοβάμαι πως, αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες και αυστηρούς νόμους, αν δεν "κόψουμε" κεφάλια θα παραδινόμαστε συνέχεια σ' αυτές τις συμπεριφορές, σ' αυτούς τους ανθρώπους» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή τους.

Αναλυτικά ο διάλογος μπροστά στις κάμερες έχει ως εξής:

Σταύρος Θεοδωράκης: Ήρθα για τα εθνικά, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε και για τα ποδοσφαιρικά. Εννοώ η χώρα το πολιτικό σύστημα. Τα προβλήματα είναι λίγο παραπάνω από αυτά που μπορούν να γίνουν αποδεκτά

Αέξης Τσίπρας: Πράγματι είναι πολύ στενάχωρο αυτό..

Σταύρος Θεοδωράκης: Και εσύ είσαι λίγο της μπάλας όπως και εγώ. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο, αλλά φοβάμαι αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ’ αυτές τις συμπεριφορές, σ' αυτούς τους ανθρώπους.

Αλέξης Τσίπρας
: Αυστηρούς κανόνες έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι ότι πρέπει να γνωρίσουμε το πολιτικό κόστος .Κάθε στιγμή όταν πας να υλοποιήσεις αυτούς τους κανόνες κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται και εκεί είναι θέμα βούλησης την οποία εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω.

Σταύρος Θεοδωράκης
: Aν δεν μπορεί το κράτος να επιβάλλει κανόνες στο ποδόσφαιρο, τότε γιατί να μπορεί να επιβάλλει κανόνες στην οικονομία; Και με αυτές τις συμπεριφορές προσβάλλεται η χώρα.

Αλέξης Τσίπρας: Είναι πολύ δυσάρεστο...

Σταύρος Θεoδωράκης: Και δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι μια παλιά ιστορία, αλλάζουν απλώς οι πρωταγωνιστές. Πρέπει να τους κλείσουμε την πόρτα και να προχωρήσουμε.


Ο διάλογος του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, μπροστά στις κάμερες περιστράφηκε γύρω από τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, κατά την έναρξη της συνάντησης τους, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι «πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος». Παράλληλα σημείωσε την αποφασιστικότητα και τη βούληση του να προχωρήσει.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ΄ αυτές τις συμπεριφορές, σ΄ αυτούς τους ανθρώπους».

Η πρόταση για Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης


Κατά τη συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Σ. Θεοδωράκη συζητήθηκε διεξοδικά η πρόταση του Ποταμιού για την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Όπως ανέφεραν κυνερνητικές πηγές ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και είναι για αυτό το λόγο που η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή εξωτερικών και Άμυνας για να συζητηθεί διεξοδικά.

Επίσης εξέφρασε την πρόθεση του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Ο Α. Τσίπρας ενημέρωσε επίσης τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι το ΥΠΕΞ προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση όπως πρόκειται να πράξει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διευκρίνιζαν ότι το Συμβούλιο που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι διακομματικό όργανο ενώ το Συμβούλιο του οποίου τη δημιουργία επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ είναι κυβερνητικό - επιχειρησιακό και τα δύο αυτά είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους.
Θεοδωράκης: Δεν τίθεται ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση

Την ικανοποίηση του για τη δέσμευση του πρωθυπουργού να φέρει στη Βουλή την πρόταση του Ποταμιού για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, εξέφρασε ο Στ.Θεοδωράκης μετά τη δίωρη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δεν τίθεται ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση, καθώς διαφωνούν σε πολλά, αλλά «πρέπει να υπάρχει εθνική γραμμή στα μεγάλα θέματα [...] άλλα τα εσωτερικά ζητήματα και και άλλα τα μεγάλα πατριωτικά ζητήματα».

Ερωτηθείς για τα έκτροπα στην Τούμπα ο κ. Θεοδωράκης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να απομακρύνουμε τους μαφιόζους από τον χώρο του ποδοσφαίρου».

Στη Βουλή η πρόταση για Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Μετά από διεξοδική συζήτηση που είχε αρκετές αντιθέσεις και διαφωνίες, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να φέρει την πρότασή μας στη Βουλή, έτσι ώστε σύντομα να προχωρήσουμε στη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Πρέπει σήμερα να πάρουμε γενναίες αποφάσεις, γιατί αύριο μπορεί να είναι αργά» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις με την κυβέρνηση και το ξέρετε, υπάρχει σύγκρουση και θα συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όμως υπάρχει και η Ελλάδα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για εθνική συνεννόηση».

Εθνική γραμμή στα μεγάλα θέματα


Ο κ. Θεοδωράκης που φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για τις εξελίξεις, τόνισε ότι και το Κίνημα Αλλαγής, όπως και το Ποτάμι, πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει εθνική γραμμή στα μεγάλα θέματα.

«Να ενώσουμε τους Έλληνες, να λύσουμε όλα τα μεγάλα εξωτερικά προβλήματα, για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε και με τα καθημερινά ζητήματα που μας ταλαιπωρούν» είπε.

Δεν τίθεται ζητημα εισόδου στη κυβέρνηση

Ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα εισόδου του Ποταμιού στην κυβέρνηση, καθώς όπως είπε «έχουμε άλλη άποψη για τη διακυβέρνηση της χώρας και συγκρουόμαστε σχεδόν καθημερινά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «αισθανόμαστε την πατριωτική ευθύνη να διαχωρίζουμε τα πράγματα. 'Αλλα είναι τα εσωτερικά ζητήματα και άλλα τα μεγάλα πατριωτικά ζητήματα».

«Να απομακρύνουμε τους μαφιόζους από τον χώρο του ποδοσφαίρου»


Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι «πρέπει να «κόψουμε» κεφάλια, πρέπει να επιβληθεί ο νόμος, πρέπει να επιβληθούν οι κανονισμοί γιατί η χώρα παραμένει μία πολιτεία, που έχει νόμους αλλά που δεν εφαρμόζονται».

Υπογράμμισε ότι «πρέπει να απομακρύνουμε τους μαφιόζους από τον χώρο του ποδοσφαίρου», διευκρινίζοντας πως μιλάει για «αυτούς που δημιουργούν συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας στο ποδόσφαιρο».

Τέλος, σημείωσε ότι «όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι στο να χτίσουμε μια καινούργια ποδοσφαιρική συνείδηση, μακριά από μαφιόζικες πρακτικές που κάποιοι επιμένουν να βάζουν μέσα και στον χώρο του ποδοσφαίρου».


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (12)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Υψηλού επιπέδου διάλογος ... | 13/03/2018 10:30
  Διάλογος υψηλού επιπέδου ! Εφάμιλλος του Σωκράτη με τον Πρωταγόρα στον " Πρωταγόρα " του Πλάτωνα !
  Έκτωρ
  απάντηση51
   
   
  OTAN !!! | 13/03/2018 09:18
  OTAN BLEPEIS TON TSIPRA NOMIZEIS OTI BLEPEIS TON PROTHIPOURGO TOU LOUXEMBOURGOU !! MILAME GIA GELIO PROSOPO!!(TSIPRAS)
  MANIATIS
  απάντηση62
   
   
  Ζήλειες και κακίες .... | 13/03/2018 00:24
  Σαν τις κακές πεθερές ζήλειες και κακίες. Επιδιώκουν απομόνωση Τσίπρα και τους προκύπτουν συναντήσεις ,συνεννοήσεις και συνεργασίες με τους δικούς τους !
  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
  απάντηση19
   
   
  Το ντουγανι | 12/03/2018 20:54
  Βρε ντουγανι τι ψάχνεις να βρεις από τον καταληψία των αποχωρητηρίων στα γυμνασια. Φωνή μην ξεχάσετε να ψοφήσετε εκτός από κεντρική και πειθαρχικό .Γιατι αυτό το αποτυχημένο ντουγανι δεν έχει ιδανικά και αξιοπρέπεια . Το μόνο που θέλει είναι το αρχηγηληκι .Τιποτε άλλο. Και ξέρεις τι έλεγε ο ΜΕΓΑΛΟΣ : έθεσαν εαυτόν εκτός κινήματος. Άντε καλή αρχή.
  Ξεριας
  απάντηση73
   
   
  Μπά! Έγινε και ο πιστολέρο Σαββίδης... | 12/03/2018 19:27
  ....«Εθνικό Θέμα»; ´Οχι καλέ! Τα συνεταιράκια (προσεχώς -ατύπως - και με τί ανταλλάγματα;) βρέθηκαν να συζητήσουν το μέλλον τους.
  Ιβάν ο Τρομερός
  απάντηση81
   
   
  Αρχίζει το ματς, | 12/03/2018 18:28
  ... αδειάσαν οι δρόμοι, η ώρα ζυγώνει, αρχίζει το ματς..." Ξεχάστηκαν οι "όμηροι" και θέμα συζήτησης απ' άκρη σ' άκρη έγινε ο Τζονάκης με το τζην, "πώς του παν' καλέ τα τζην". Και τα αξεσουάρ. Και εμφανίστηκε σύννους κάποιος από την κυβέρνηση που διέρρηξε τα ιμάτιά του για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο και είπε, λέει, ότι θα ληφθούν ριζικά μέτρα .Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Τζονάκης.
  johny
  απάντηση51
   
   
  οι βόθροι | 12/03/2018 17:42
  Όταν ανακατεύεις δύο ψευτοαριστεροπροοδευτικά υλικά το μόνο που θα προκύψει είναι χαβούζα. Ελληνικέ λαέ ξεσηκωθείτε να διώξουμε τα σκουπίδια!!!
  τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
  απάντηση82
   
   
  Μέγας Σταύρος | 12/03/2018 16:57
  Σταυράκι,υπουργό άμυνας θέλεις να σε κάνει ο αρχιψεύταρος; Στην θέση του ψεκασμένου; Τι ζητάς εσύ ο δήθεν "καθαρός" από τον άνθρωπο του Σαββίδη και κατ'επέκταση του Πούτιν; Κάτσε καλά γιατί ούτε βουλευτής δεν θα ξαναβγείς,εκτός κι'αν σε βάλει η Φώφη στο επικρατείας (που δεν το πιστεύω).Μας απογοητεύεις!!!!!!!!!!!!!!
  Νίκος '47
  απάντηση363
   
   
  Μεγάλοι άνδρες! | 12/03/2018 15:28
  Συνάντηση ...Μεγάλων πολιτικών ανδρών! Ρε Φώφη, δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, αλλά δείξε του την έξοδο τού κυρίου να πάρει την ψήφο του στις εκλογές. Ναυάγιο τού κερατά είναι, σας την έπεσε για να μείνει στον αφρό ο ίδιος.
  Rainbow
  απάντηση313
   
   
  Μα ναι, η λαμογια στη πολιτικη ειναι κληρονομικη και περναει απο γενια σε γενια.. | 12/03/2018 12:10
  .., δεν το ξερατε? Νομιζατε ολοι εσεις οι χαχανοι που αβασανιστα ψηφιζετε καθε λογης λαμογιο που υποσχεται οτι ειναι το 'νεο' και το 'αμολυντο' στη πολιτικη, οτι αν του δωσετε δυναμη θα δειτε καλυτερες ημερες? Voila η πιο χειροπιαστη αποδειξη του ποσο πουλημενος και ξεφτιλισμενος ειναι ενας βαλτος (εγκαθετος) στη πολιτικη. Ο Σταυρακης μας, μυριστηκε καρεκλα και ετρεξε με τα χιλια να πιασει μπροστινη θεση. Ο Καμμενος προχωρα σε διαφοροποιηση εν οψει των επερχομενων (τωρα 'η σε 12 μηνες) εκλογων. Ο Τσιπρας με τις μακακιες που εχει κανει τοσο στο εσωτερικο οσο και στην εξωτερικη πολιτικη βλεπει τους ψηφοφορους να φευγουν και θελει νεο συνεταιρο! Νασου λοιπον το φλερτακι με την νεα 'γκομενιτσα'!
  Σπυρος
  απάντηση204
   
   
  Επιτέλους | 12/03/2018 10:12
  Επιτέλους και ένας πολιτικός που βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Και βέβαια να συναντηθεί και με τους λαϊκιστές και τους ψεύτες για το καλό του Έθνους. Πότε άραγε θα γίνουμε ένα κανονικό κράτος;
  ΙΕΠ
  απάντηση2314
   
   
  Α ρε Σταύρο | 12/03/2018 09:03
  μούσκεμα τα έκανες, τι πας να κάνεις τώρα; δεν καταλαβαίνεις ότι ο άλλος δεν εννοεί τίποτε μόνο να σας μπερδέψει
  Άντε ανεγκέφαλε
  απάντηση427
   
-