«Στόχος μας είναι η δημιουργία 120.000 θέσεων εργασίας το χρόνο» υπογράμμισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σημειώνοντας πως «προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί η ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας».

Σε δηλώσεις από τη Νεάπολη της Λακωνίας, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όπως είπε και ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η μεγάλη πρόκληση για το 2018 είναι η προσαρμογή του προγράμματός μας σε περιφερειακό, αλλά και σε τοπικό επίπεδο».

Ακολούθως, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ υπογράμμισε ότι «αυτή είναι μια πολύ σημαντική δουλειά» γι’ αυτό, όπως πρόσθεσε, «διαμορφώνουμε ένα πρόγραμμα τοπικών προτεραιοτήτων, που θα υποστηρίξουν τον κεντρικό προγραμματικό μας λόγο και παράλληλα εντοπίζουμε τους κατάλληλους πρεσβευτές αυτού του προγράμματος, σε επίπεδο περιφέρειας και δήμου».

«Πρέπει να σπάσουμε τον βραχνά γραφειοκρατίας»

Αναφορικά με τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι «στο πλαίσιο και της συνταγματικής αναθεώρησης θα προτείνουμε ενίσχυση των περιφερειών και των δήμων», εξηγώντας πως «θα πρέπει να σπάσουμε τον βραχνά γραφειοκρατίας, ο οποίος δεν επιτρέπει πολύ συχνά στους δημάρχους και στους περιφερειάρχες απλά να κάνουν τη δουλειά τους με έργα τα οποία καθυστερούν αδικαιολόγητα, με πόρους οι οποίοι υπάρχουν, με αδειοδοτικές διαδικασίες οι οποίες πηγαινοέρχονται και γίνονται μπαλάκι μεταξύ της αιρετής περιφέρειας, της αποκεντρωμένης περιφέρειας».

«Οι δήμοι» συνέχισε «θα πρέπει να εξερευνήσουν σε μεγαλύτερο βάθος τις δυνατότητες συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα».

Σε ό,τι αφορά της αναπτυξιακές δυνατότητες της περιφέρειας ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «στη ΝΔ πιστεύουμε στην ελληνική περιφέρεια και στις σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητές της. Αναλυτικότερα το πρόγραμμά μας προβλέπει αξιοποίηση του τοπικού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος κάθε περιοχής και του ανθρώπινου δυναμικού της. Στόχος μας είναι νέες δουλειές, ανάλογα με τα προβλήματα, τις ανάγκες, αλλά κυρίως τις δυνατότητες κάθε περιοχής».

Ακόμη, ανέφερε ότι «το πρόγραμμα μας προβλέπει ενίσχυση των αγροτών, με την μετάβασή τους σε μία νέα εποχή με διεθνώς ανταγωνιστικές και δυναμικές καλλιέργειες».

Επίσης, τόνισε ότι «το πρόγραμμα μας προβλέπει αποτελεσματική στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», προσθέτοντας ότι «το σχέδιο της ΝΔ για επανεκκίνηση της οικονομίας και την «αναγέννηση» της ελληνικής περιφέρειας θέτει ως στόχο την προσέλκυση επενδύσεων ύψους 100 δισ. ευρώ μέσα σε μία πενταετία».