από metereologos.gr
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
 
 

Πολιτικό Συμβούλιο Κινήματος Αλλαγής: Επικρίσεις κατά Θεοδωράκη για τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα

Προς συμβιβασμό για τα οργανωτικά- Στο συνέδριο Σημίτης και Κ. Μητσοτάκης
Πολιτικό Συμβούλιο Κινήματος Αλλαγής: Επικρίσεις κατά Θεοδωράκη για τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Έντονες ενστάσεις αλλά και επικρίσεις για τη σημερινή συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, δέχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η Φώφη Γεννηματά όσο και οι Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Καμίνης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξέφρασαν τη διαφωνία τους επισημαίνοντας ότι ήταν προτιμότερο να μην γινόταν η συνάντηση αυτή την εβδομάδα και σε αυτή τη συγκυρία γιατί δίνονται λάθος μηνύματα.

¨Όπως μάλιστα επισημάνθηκε είναι άλλο η υπεύθυνη στάση στα εθνικά θέματα και η εθνική συνεννόηση την οποία επιδιώκει το Κίνημα Αλλαγής και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια τα οποία επιχειρεί να παίξει ο κ. Τσίπρας για να καλύψει την αναξιοπιστία και τη διγλωσσία της κυβέρνησης του στα εθνικά θέματα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που επισημάνθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη να είναι πιο προσεχτικός και να μην κάνει κινήσεις που προκαλούν αιφνιδιασμούς και δημιουργούν λάθος εντυπώσεις.

Στο μέτωπο των οργανωτικών και ειδικά στο ζήτημα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, κατατέθηκαν 3 προτάσεις, οι δύο από τη Φώφη Γεννηματά και η Τρίτη από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Η πρώτη πρόταση της κυρίας Γεννηματά προβλέπει την ανάδειξη της κεντρικής επιτροπής και καθολική ψηφοφορία, με την ύπαρξη ενός ποσοστού εκπροσώπησης τουλάχιστον 5-6% για τα κόμματα και 1% για τις κινήσεις και τα υπόλοιπα σχήματα.

Η δεύτερη πρόταση της κυρίας Γεννηματά προβλέπει τον ορισμό της Κεντρικής Επιτροπής, αναλογικά, αλλά μόνο στην περίπτωση που υπάρξει ομόφωνη απόφαση.

Η τρίτη πρόταση, του Θ. Θεοχαρόπουλου ήταν η καθολική ψηφοφορία για την εκλογή της κεντρικής Επιτροπής με αναλογίες που θα έχουν καθοριστεί ώστε και τα κόμματα να εκπροσωπούνται αλλά και ρόλος να δίνεται στους συνέδρους.

Η τελική απόφαση αναμένεται μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των επιτελών των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου. Μέχρι την Τετάρτη θα έχει οριστικοποιηθεί και το σύμβολο του νέου κόμματος.

Το συνέδριο θα ανοίξει τις εργασίες του το πρωί της Παρασκευής. Στο συνέδριο την πρώτη μέρα θα μιλήσει ο Κώστας Σημίτης και ο Κυριάκος Μητοστάκης που θα εκπροσωπήσει τη ΝΔ. Στο συνέδριο έχουν κληθεί όλα τα κόμματα εκτός από τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ.

Κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου είναι Τολμήσαμε-Πετύχαμε-Προχωράμε Μπροστά

Πριν το συμβούλιο

Η ανοιχτή αντιπαράθεση της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά και η ματαίωση των εκλογών για την ανάδειξη των δύο χιλιάδων συνέδρων αλλά και η ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Η σημερινή συνάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου προκάλεσε ισχυρές αναταράξεις καθώς ενίσχυσε το κλίμα γκρίνιας που υπάρχει εδώ και καιρό για τον επικεφαλής του Ποταμιού στα στελέχη και τη βάση του ΠαΣοΚ αλλά στην επιφάνεια και τα «αγκάθια» που υπάρχουν στη σχέση του κ. Θεοδωράκη με τη Φώφη Γεννηματά.

Μετά την ανταλλαγή αιχμηρών αναρτήσεων το απόγευμα της Παρασκευής που προκάλεσαν «παγωμάρα» στο Κίνημα Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά έριξε τους τόνους. Χωρίς να υποχωρήσει από την αρχική της θέση, ότι είναι άλλο η εθνική συνεννόηση και άλλο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κ. Τσίπρα, επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες που προκλήθηκαν στη βάση της παράταξης. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα δήλωσε όμως αισιόδοξη ότι θα ξεπεραστούν.

Ωστόσο το κλίμα στη Χαρ. Τρικούπη είναι βαρύ για τον Σταύρο Θεοδωράκη. Η σημερινή συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου μια εβδομάδα πριν από το συνέδριο, έδωσε και πάλι τροφή στα σενάρια συνολικότερης προσέγγισης του με τον Αλέξη Τσίπρα και, σε κάθε περίπτωση, έκανε το ερώτημα «που το πάει ο Σταύρος» να ακούγεται όλο και πιο έντονα. Η Σεβαστουπόλεως με τρόπο κατηγορηματικό απορρίπτει κάθε σενάριο προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη, υπογραμμίζουν ότι η συνάντηση της Δευτέρας με τον Πρωθυπουργό αφορά μόνο τα εθνικά θέματα, δεν υπάρχει στην ατζέντα και δεν πρόκειται να συζητηθεί, σημειώνουν, κανένα άλλο θέμα.

Σε ανάρτησή του ο κ. Θεοδωράκης στο twitter αναφέρει:
«Λοιπόν. Και θα συναντήσω τον Τσίπρα και δεν θα μπω στην κυβέρνηση. Τόσο δύσκολο είναι να τα συνδυάσουν κάποιοι στο μυαλό τους; Παιδιά, εκτός από τα προσωπικά ή τα κομματικά παιγνίδια υπάρχει και η πατρίδα. Και οι εξελίξεις δεν θα μας περιμένουν»

Αποφάσεις για τα οργανωτικά


Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να κυριαρχήσουν τα θέματα που αφορούν το συνέδριο. Οι προτάσεις για το σήμα του νέου κόμματος, το σύνθημα του συνεδρίου και άλλα οργανωτικά θέματα.

Ωστόσο, το μεγάλο αγκάθι είναι τα οργανωτικά θέματα και κυρίως ο τρόπος ανάδειξης των οργάνων του νέου κόμματος. Αν θα εκλεγούν σε ένα ποσοστό η αν θα είναι εξ ολοκλήρου διορισμένα.

Η ματαίωση των εκλογών θεωρείται εξέλιξη που ισχυροποιεί το αίτημα του Σταύρου Θεοδωράκη για τον επί της ουσίας διορισμό των οργάνων που θα προκύψουν από το ιδρυτικό συνέδριο. Η κυρία Γεννηματά είχε ταχθεί υπέρ ενός μεικτού συστήματος ανάδειξης, αλλά πληροφορίες την έφεραν να σκέπτεται να αποδεχθεί την πρόταση Θεοδωράκη. Σε αυτή την περίπτωση ο επικεφαλής του Ποταμιού, όπως λέγεται θα έχει επιβάλλει πλήρως την ατζέντα του. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει στην περίπτωση που η θέση του κ. Θεοδωράκη δεν θα γίνει αποδεκτή. Το Ποτάμι δεν συμμετείχε στις εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων που τελικά ματαιώθηκαν. Αυτό που μεταδίδεται είναι ότι ο κ. Θεοδωράκης, σκέφτεται σε περίπτωση που η ανάδειξη των οργάνων γίνει με ένα τρόπο που «να ευνοεί τους μηχανισμούς του ΠαΣοΚ, να μην συμμετέχει στα όργανα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχει παγιωθεί η εικόνα ότι το Ποτάμι «είναι με το μισό πόδι μέσα και το μισό πόδι απέξω από το εγχείρημα».

Το ενδεχόμενο του εξ ολοκλήρου διορισμού των νέων οργάνων, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις. Το μήνυμα που θα περάσει στη βάση της παράταξης από μια τέτοια επιλογή που, επί της ουσίας, μετατρέπει τους συνέδρους σε παρατηρητές, προβληματίζει έντονα τον Γιώργο Καμίνη αλλά και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχει ήδη εκφράσει την κάθετη διαφωνία του στη Φώφη Γεννηματά ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι δεν θα αντιδράσει με κινήσεις που θα θίξουν την ενότητα του χώρου.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (10)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Έλεος, κ. Θεοδωράκη | 13/03/2018 10:27
  Δεν έχετε μάθει να χάνετε, κ. Θεοδωράκη. Στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού κέρδισε η κ. Γεννηματά και εσείς δεν βγήκατε ούτε δεύτερος. Τώρα είστε ένα από τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, όπως οι Βενιζέλος, Καμίνης, Θεοχαρόπουλος, Παπανδρέου, Λοβέρδος, Σκανδαλίδης, Λυκούδης ή Κεγκέρογλου. Τίποτα παραπάνω. Και μετά τις εκλογές πιθανόν δεν θα είστε ούτε βουλευτής, γιατί ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ σας αντιπαθεί αφού τόσα χρόνια κάνατε επιθέσεις στα παλιά κόμματα, όπως χαρακτηρίζατε το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΚΚΕ. Το δικό σας όμως κόμμα φυλλορρόησε, οι βουλευτές έφυγαν και εσείς κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία μπήκατε στο Κίνημα Αλλαγής. Αλλά και τότε συνεχίσατε τις προσβολές εις βάρος του ΠΑΣΟΚ
  Κυψελιώτης
  απάντηση51
   
   
  Μόνον έτσι ... | 12/03/2018 17:50
  Γνωρίζουν πολλοί από τους ...συν-σχολιαστές ότι σε κάθε ευκαιρία υποστηρίζω , μέχρις παρεξηγήσεως, ότι ο κ. Βενιζέλος είναι μακράν ο ευμαθέστερος και ευρυμαθέστερος Πολιτικός της Μεταπολίτευσης .Το έχει αποδείξει και βοήθησε " έργω και λόγω" για να παραφράσω τον Σόλωνα , από το " Συμπόσιο των επτά σοφών " του Πλουτάρχου . Ο σοφότερος των ..." ΕΠΤΑ ΣΟΦΩΝ" λαός όμως τον έθεσε στο περιθώριο. Επειδή εικάζω ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να απαλλαγεί από τα κομματικά δεσμά και να ηγηθεί πολιτικού εγχειρήματος, και όποιος τον ακολουθήσει, πλέον μία πιθανότητα υπάρχει να "αναγεννηθεί" δημοσκοπικά και προοπτικά η Δημοκρατική Παράταξη για το καλό και της Πατρίδας . Να ηγηθεί ο ΓΑΠ . Μόνον αυτός !
  Έκτωρ
  απάντηση34
   
   
  Σταύρο και κυρ-Σταύρο... | 12/03/2018 11:34
  Διέλυσες το Ποτάμι με τους ψευτοαρχηγισμούς σου και έμεινες με πέντε βουλευτές... Μην σκεφτείς ότι θα διαλύσεις με τις επικοινωνιακές φαμφάρες σου και το Κίνημα Αλλαγής ή το ΠΑΣΟΚ. Σήκω και φύγε το συντομότερο δυνατόν ή κάτσε και δούλεψε για το καλό της παράταξης, η οποία έχει εκλεγμένη επικεφαλής, την Φώφη Γεννηματά. Στις εκλογές με τα βίας πήρες 10%. Δέξου την βαριά ήττα σου και ηρέμησε!
  Αθηναίος Πολίτης
  απάντηση257
   
   
  Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑ | 12/03/2018 10:38
  Οσο νωρίτερα την κάνει τόσο καλύτερα για τον χώρο μας. κατάντησε να είναι ένα φιγουρίνι, της δεκάρας κομπάρσος. Με τι μούτρα και πως να κατέβει στις εκλογές ? Κρίμα θα μείνει και ανεπάγκελτος. Ειναι νέος να σκεφτεί να βγάλει κανένα εννσημο δουλειάς γιατί είναι νέος και στο τέλος τέλος δεν θα δικαιούται ούτε μια σύνταξη να πάρει !
  Αργύρης
  απάντηση178
   
   
   
  Υπόθεση Σ.Θεοδωράκη | 10/03/2018 19:43
  Γιατί δεν τον στέλνετε σύντροφοι από εκεί που ήλθε? Δεν βλέπετε ότι κάνει ζημιά στο Κίνημα?
  Σπάρτακος
  απάντηση277
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Κυρία Γεννηματά, | 10/03/2018 17:30
  ο κ. Θεοδωράκης αίτησε να γίνει το (εδώ και έτη πλέον) αναγκαίο συμβούλιο ασφαλείας και τίποτε άλλο. Εσείς όμως αντιμετωπίζεται το αίτημα «ΠΑΣΟΚ-κομματικά», προφανώς γιατί δεν το υποβάλατε εσείς, ως πλέον «αφεντικό του κινήματος αλλαγής». Τι ακριβώς θέλετε να αλλάξετε με αυτήν την νοοτροπία κυρία πρόεδρε του «κινήματος αλλαγής»? Μέχρι σήμερα δεν αλλάξατε τίποτε, πέραν των αερολογιών και επιθέσεων κατά παντός άλλου αντιπάλου (σ.σ. κατά όλων των κομμάτων), δίνοντας ψευδαισθήσεις «λυτρωμού» στον ήδη ταλαιπωρημένο Ελληνικό Λαό. Αναμένω και την δεύτερη εξαγγελία του ΓΑΠ από το Καστελόριζο, αλλά του συνιστώ αυτή την φορά να φορέσει αλεξίσφαιρο.
  Michail Leon
  απάντηση1724
   
   
  Απογοήτευση | 10/03/2018 12:01
  Ο κ.Θεοδωράκης μετράει τό πολιτικό του ανάστημα. Δυστυχώς αποδεικνύεται κατώτερος τών περιστάσεων. Ανασφαλής σπεύδει νά τό ανταλλάξει. Δέν αφήνει αμφιβολίες. Διασταυρώνεται μέ τήν εν γένει πορεία του.
  KP
  απάντηση287
   
   
  ΤΑ ΜΟΥΣΚΕΨΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ | 10/03/2018 11:29
  ΟΣΟ το ΠΑΣΟΚ χαιδεύει τη δεξιά εμεις οι απλοι πολιτες θα φευγουμε μακρια.
  Αναστασης απο Χανια
  απάντηση935
   
   
  Άντε ρε | 10/03/2018 08:03
  Σταύρο πάψε να μας ταλαιπωρείς ξόφλησες
  Πάρτο χαμπάρι πια
  απάντηση2810
   
-