«Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, την τήρηση του νόμου και την διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης» σημείωσε ο Πρωθυπουργός κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής.

«Η​ εδραίωση του αισθήματος της ασφάλειας, στις περιοχές με υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας, δεν είναι μόνο υπόθεση επιχειρησιακής επάρκειας, αλλά και κρίσιμο θέμα που αφορά την κοινωνική συνοχή, την ισότητα και τη δικαιοσύνη στο τόπο μας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Στη χώρα μας παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις,​ όπως επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε μια ​αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες».

«Είναι καθήκον μας, κάθε πολίτης αυτής της χώρας, όπου και αν βρίσκεται, να νιώθει ασφαλής και προστατευμένος απέναντι σε κάθε μορφής κίνδυνο/ Δεν υπάρχουν πολίτες πολλών καταηγοριών. Δεν υπάρχουν περιοχές πολλών κατηγοριών» τόνισε

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της ελληνικής αστυνομίας διαθέτουν ​υψηλή αίσθηση καθήκοντος και ενεργούν καθημερινά με επαγγελματισμό, για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών τόσο του Δήμου Φυλής, όσο και ολόκληρης της Δυτικής Αττικής» είπε ο Πρωθυπουργός.

Σ​ήμερα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, που πλέον αποδίδει αποτελέσματα.

Ο πρωθυπουργός καταλήγοντας τονισε «Οι Ρομά, που διαμένουν για δεκαετίες στην περιοχή, είναι απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες» κατέληξε μιλώντας από τη Φυλή, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε: «Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους».

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Δήμαρχο

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter φωτογραφία από την επίσκεψη στο δημαρχείο Φυλής όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χρήστο Παππού και συζήτησαν θέματα ασφαλείας της περιοχής.

Το σχόλιο της ΝΔ

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στα εγκαίνια νέου κτιρίου της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ σημειώνει πως σχεδόν καθημερινά οι γνωστοί άγνωστοι βανδαλίζουν το κέντρο της Αθήνας και άλλες πόλεις της χώρας, οι ληστείες και οι διαρρήξεις έχουν πολλαπλασιαστεί, ολόκληρες περιοχές της Αττικής έχουν μετατραπεί σε άβατα ανομίας, τα πανεπιστήμια έχουν παραδοθεί στο έλεος παραβατικών ομάδων και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάθε τρεις και λίγο καίγονται και βανδαλίζονται.

«Με αυτά τα «επιτεύγματα» ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος σήμερα να κάνει μαθήματα για την ασφάλεια του πολίτη. Η μόνη μας απορία πλέον είναι αν ο κ. Τσίπρας έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή την αίσθηση της ντροπής. Το ελάχιστο διάστημα που του απομένει στην εξουσία, ας αφήσει τις υποκριτικές κορώνες και ας επιτρέψει, επιτέλους, στην Ελληνική Αστυνομία να κάνει όπως πρέπει και γνωρίζει τη δουλειά της» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.