από metereologos.gr
Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
 
 

Αιχμάλωτος Τσίπρας

Σε κλοιό εσωτερικής αμφισβήτησης και εξωτερικής πίεσης ο Πρωθυπουργός - Το «σκάνδαλο» της Ράνιας, ο αμήχανος ανασχηματισμός και η ασυδοσία των αντιεξουσιαστών κλονίζουν το εσωτερικό μέτωπο - Το «Θερμό» επεισόδιο στα σύνορα αναβαθμίζει την τουρκική απειλή
Αιχμάλωτος Τσίπρας
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Στον ξερό τον κάμπο μια σπίθα αρκεί...» λένε στα χωριά της ελληνικής υπαίθρου. Ακριβώς λοιπόν επειδή ο κυβερνητικός κάμπος είναι ξερός, ήρκεσε το «πταίσμα» του επιδόματος ενοικίου της Ράνιας Αντωνοπούλου για να ξεχειλίσει το ποτήρι της λαϊκής αγανάκτησης και να μεταδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι μέρες ανοχής και κατανόησης τελειώνουν.

Ακολούθησε η πίεση των αναρχικών με συνεχείς καταδρομικές επιχειρήσεις εναντίον της μεταγωγής του βομβιστή-αποστολέα τρομοδεμάτων στη Λάρισα και μετά ήλθε το «θερμό επεισόδιο» στον Εβρο με την αιχμαλωσία των δύο ελλήνων στρατιωτικών να επιβεβαιώσει ότι δεν κλονίζεται μόνο το εσωτερικό μέτωπο αλλά και το εθνικό. Oι περισσότεροι πλέον αισθάνονται την αμφισβήτηση και τη γενικευόμενη καχυποψία απέναντι σε κινήσεις, πράξεις και επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι ξεχείλισε το ποτήρι και ότι «ζούμε μέρες αλλαγής» των πολιτικών συνθηκών, χωρίς κανένας ωστόσο για την ώρα να είναι σε θέση να τις προσδιορίσει με ακρίβεια.

Σταθερή αποδόμηση


Το σίγουρο είναι ότι ο Πρωθυπουργός βιώνει μια ιδιότυπη αιχμαλωσία. Οσοι παρακολουθούν τα ελληνικά πολιτικά πράγματα αντιλαμβάνονται πια ότι και το κόμμα του κ. Τσίπρα αποδομείται σταθερά, όπως και τα προηγηθέντα στη διαχείριση της κρίσης «συστημικά» κόμματα. Ηλθε, κατά τα φαινόμενα, μετά το ΠαΣοΚ και τη Νέα Δημοκρατία, η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ να υποστεί τα ίδια και χειρότερα.

Φανερώνεται τούτο από πλήθος καθημερινών γεγονότων και εκδηλώσεων. Η αντίδραση αρχικώς στο «Μακεδονικό» και τώρα η αποθράσυνση των αναρχικών, οι επαναλαμβανόμενες, σε 24ωρη βάση, καταδρομικές επιθέσεις εναντίον πολλών και διαφορετικών στόχων και οι οργισμένες απειλές για νέο Δεκέμβρη, είναι δηλωτικές της διευρυνόμενης αμφισβήτησης και της απώλειας ελέγχου.

Χάνει και χάνεται τούτο τον καιρό το κόμμα του κ. Τσίπρα, λοιδoρείται στα social media και αντιμετωπίζονται με απαξία οι περισσότερες των επιλογών του. Κοινή είναι η πεποίθηση ότι το διχαστικό δόγμα «ή εμείς ή αυτοί» δεν αρκεί, δεν πείθει, μοιάζει πουκάμισο αδειανό, καθώς δεν συνοδεύεται από επαρκή σημάδια προόδου στην οικονομία, στο κράτος, στη διακυβέρνηση εν γένει, η οποία δεν αποδίδει δείγματα προσωπικής θυσίας υπέρ του λαού, παρά σημάδια απόλαυσης της εξουσίας και των ευεργετημάτων που προσφέρει.

«Ολοι ίδιοι είναι»


Οι υπομένοντες καρτερικά πολίτες, παρά την ευημερία των αριθμών και την αποδεδειγμένη εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών, δεν βιώνουν προσωπικά την καλυτέρευση των οικονομικών συνθηκών, τα σκάνδαλα και η σκανδαλολογία δεν αντισταθμίζουν το έλλειμμα προόδου, δεν αθωώνουν. Αντιθέτως, μικρά περιστατικά και γεγονότα σαν κι αυτό του συμπαθούς κατά τα άλλα υπουργικού ζεύγους επιβεβαιώνουν τη λαϊκή εκτίμηση ότι «όλοι ίδιοι είναι». Συνδυαζόμενα τα παραπάνω με τα αισθήματα εθνικής ταπείνωσης και απώλειας της εθνικής ταυτότητας όπως συμβαίνει τώρα με το «Μακεδονικό» και τον Εβρο, δημιουργούν ατμόσφαιρα εκρηκτική, ικανή να αποδομήσει πλήρως όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τη χώρα ολάκερη.

Η απόσταση της κοινωνίας


Η εμπειρία του σκανδάλου της Novartis δεν ήταν η καλύτερη. Η κυβέρνηση «ζορίστηκε πολύ», κατά την έκφραση ανώτερου κυβερνητικού παράγοντα, όταν ήλθε αντιμέτωπη με τις ακραίες και μη υποστηριζόμενες από συγκεκριμένο αποδεικτικό υλικό βαρύτατες κατηγορίες που εκτόξευσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες εναντίον πολιτικών προσώπων, που τυχαίνει να είναι βασικοί πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Τσίπρα. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι πολύωρες ήταν οι συζητήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τον τρόπο διαχείρισής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θα προτιμούσαν «να πετάξουν από πάνω τους το σκάνδαλο» παρά να σηκώσουν το βάρος των κατηγοριών. Και αν δεν ήταν οι δεσμευτικοί πανηγυρισμοί των υπευθύνων της Δικαιοσύνης εκείνο το πρώτο βράδυ των αποκαλύψεων, μπορεί και διαφορετικοί να ήταν οι πολιτικοί χειρισμοί.

Και γι' αυτόν τον λόγο έκδηλη ήταν η αμηχανία του Μεγάρου Μαξίμου στην αντιμετώπιση της κρίσης του επιδόματος ενοικίου της κυρίας Αντωνοπούλου. Ο κ. Τσίπρας κλονίστηκε αυτές τις μέρες, ένιωσε την απόσταση της κοινωνίας, διέγνωσε τον κίνδυνο της μεγάλης φθοράς και θέλησε να ηρεμήσει την κατάσταση αποφεύγοντας τις «μεγάλες κινήσεις».

Προτίμησε έτσι να διαχειριστεί υποτυπωδώς την κρίση της Ράνιας, να αμβλύνει κατ' αρχήν τις εντυπώσεις, να κερδίσει τον χρόνο που χρειάζεται και, κυρίως, να μη βγει εκτός του βασικού σχεδίου, να μη διαταράξει δηλαδή την πορεία εξόδου της ελληνικής οικονομίας από το πρόγραμμα.

Για τον Πρωθυπουργό κυρίαρχο παραμένει το σχέδιο ελευθέρωσης της χώρας από το Μνημόνιο. Οπως μεταδίδουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Τσίπρας επιμένει πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο το πρόγραμμα βοήθειας από εταίρους και δανειστές και στη βάση αυτής της εξόδου να συγκροτήσει το κεντρικό επιχείρημα διεκδίκησης στις επόμενες εκλογές. Θέλει να ολοκληρώσει εγκαίρως και την τέταρτη αξιολόγηση, να προετοιμάσει τη ρύθμιση του χρέους, να ηρεμήσει τα εθνικά μέτωπα και να επιτύχει έτσι τη λεγόμενη «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια με τις λιγότερες δυνατές δεσμεύσεις.

Υπό επιτήρηση


Γνωρίζει ότι θα τελεί υπό καθεστώς επιτήρησης, αλλά επιδιώκει πάση θυσία να αποφύγει τις πολύ αυστηρές δεσμεύσεις που σίγουρα θα απορρέουν από ενδεχόμενη αποδοχή της προληπτικής πιστωτικής γραμμής.
Αυτός είναι και ο λόγος που αντιμετωπίζει σχεδόν εχθρικά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα, τον οποίο θεωρεί εκπρόσωπο του ευρωπαϊκού τραπεζικού κύκλου που θέλει την οικονομική πολιτική απολύτως ελεγχόμενη και στη μεταμνημονιακή εποχή.

Στα σχέδια του Πρωθυπουργού είναι να ολοκληρώσει εγκαίρως τον κύκλο των μνημονιακών υποχρεώσεων, να επιτύχει στο μεσοδιάστημα συμφέρουσα για την ελληνική οικονομία επαναρύθμιση του χρέους και μαζί να ελέγξει υποτυπωδώς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και βεβαίως να κλείσει το «Μακεδονικό», από την επίλυση του οποίου πιστεύει ότι έχει να κερδίσει πολλά, παρά τις σημερινές έντονες αντιδράσεις.

Γνωρίζει ότι ο συνεταίρος του στην κυβέρνηση Πάνος Καμμένος έχει αντιρρήσεις, αλλά εκτιμά ότι δεν θα κλονίσει την κυβερνητική πλειοψηφία. Μπορεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, αλλά δεν θα πάψει να τη στηρίζει. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους τοποθέτησης Κουβέλη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Να είναι έτοιμος δηλαδή ο διάδοχος του κ. Καμμένου και να κινείται σε εντελώς διαφορετική ρότα έναντι των απειλητικών και ευερέθιστων γειτόνων. Ο δεύτερος λόγος συνδέεται με τα φθινοπωρινά σχέδιά του για πλήρη αναδόμηση της κυβέρνησης και διεύρυνση του κύκλου των κυβερνητικών συμμάχων με πρόσωπα προερχόμενα από την ευρύτερη Κεντροαριστερά, του ΠαΣοΚ συμπεριλαμβανομένου. Οπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο Μέγαρο Μαξίμου, παρασκηνιακώς εξελίσσονται επαφές και συναντήσεις ακόμη και με πρόσωπα υπεράνω υποψίας.

Ο Πρωθυπουργός θέλει να κλείσει μέσα στο καλοκαίρι τις οικονομικές εκκρεμότητες, και αυτή του «Μακεδονικού», και το φθινόπωρο να ξεδιπλώσει το μεταμνημονιακό οικονομικό και πολιτικό σχέδιό του, με το οποίο θα πάει στις εκλογές την άνοιξη του 2019.

Το σενάριο της διπλής κάλπης


Ο ίδιος αποκρούει για την ώρα τις ανησυχίες για τους κινδύνους μιας παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, όπως και τις προτάσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου για εκλογές το φθινόπωρο, και επιμένει στο σενάριο της διπλής κάλπης τον Μάιο του 2019. Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζει και θα διεκδικήσει αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως και την απάλειψη των προληπτικών μέτρων για μείωση συντάξεων και αφορολογήτου. Με όπλο τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, που κατά τα φαινόμενα επιτυγχάνει και το 2018 για τρίτη συνεχή χρονιά, θα απαιτήσει την ακύρωση των υφεσιακών προληπτικών δημοσιονομικών μέτρων. Στον βαθμό μάλιστα που επιβεβαιωθεί η επερχόμενη ανάπτυξη της οικονομίας, η διεκδίκηση - θέλουν να πιστεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου - μπορεί να γίνει ευχερέστερη.

Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να πάει στις επόμενες εκλογές με νέους πολιτικούς συμμάχους, χωρίς μνημόνια, με την αύξηση του κατώτατου μισθού επί θύραις και την απάλειψη της μείωσης των συντάξεων και του αφορολογήτου να κρέμεται πίσω από το παραβάν της κάλπης. Ετσι νομίζει ότι θα διαφύγει της νομοτελειακής φθοράς και με αυτά τα όπλα θα θελήσει να ξανακερδίσει τη χαμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Μόνο που ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι τις διπλές κάλπες του 2019 είναι μακρύς, ανηφορικός, δύσβατος και γεμάτος απρόοπτα όπως το τελευταίο επεισόδιο του Εβρου, που πιθανώς να τον φέρει στη δυσάρεστη θέση να παζαρεύει τους δύο έλληνες στρατιωτικούς με τους οκτώ τούρκους πιλότους που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο αιματηρό πραξικόπημα.   


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (13)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Τι να λέμε τώρα... | 05/03/2018 17:52
  "Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να σβήσουν την Αγία Πίστη, την ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυα μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ότι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια..." ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ Νίκου Θεοτοκά, Ο βίος του στρατηγού Μακρυγιάννη (εκδόσεις Βιβλιόραμα)
  syrizoαναρχοκατσαπλιάς
  απάντηση11
   
   
  θα επανεκλεγεί ... | 05/03/2018 12:54
  Η ανάλυση την οποία βρίσκω αρκετά πραγματική δεν καταλαβαίνω τι μεπτό βρίσκει στην Κυβέρνηση και τον Τσίπρα ,άλλη αξιόπιστη εναλλακτική δεν υπάρχει ,γιατί να μπούμε σε περιπέτειες σαν την Ιταλία όπως βλέπω. Ο κόσμος δεν είναι αφελής και δεν θα κάνει το λάθος να μην ξαναψηφίσει Τσίπρα . Και μόνο να βλέπει τους Γεωργιάδηδες αρκεί .,οπότε στα περί αποδόμησης διαφωνώ .
  ΠΟΛΙΤΗΣ
  απάντηση12
   
   
  Ειναι γατα ο Τσιπρας, προσοχη. | 05/03/2018 11:39
  Σιγα την πιεση, αν αυτα που γραφετε κατα καιρους αντιπροσωπευουν την πραγματικοτητα, η κυβερνηση θα ειχε ηδη πεσει με παταγο. Το «σκανδαλο» της Ρανιας ειναι ασημαντο και ουτως η αλλως η κυρια αποπεμφθηκε, ο αμηχανος ανασχηματισμος ηταν τοσο μικρος που πες οτι δεν εγινε και η ασυδοσια των αντιεξουσιαστων ετσι ηταν παντα, αρα τιποτα δεν κλονιζει το εσωτερικο μετωπο οπως θελετε να πιστευετε. Θελει δουλεια για να πεσει ο Τσιπρας, μην τον υποτιμας. Οσο και να τον δειχνεις προβληματισμενο στις φωτογραφιες που διαλεγεις ο Τσιπρας σε χορευει και σεχει κανει να παραλογιζεσαι.
  Ξεφτερης
  απάντηση02
   
   
  Φρέσκο πράμα!!! | 05/03/2018 11:37
  Την 03-03-2018 δημοσιεύθηκαν δύο, (2), νέες δημοσκοπήσεις, (δηλαδή, νέες σβουριχτές σφαλιάρες για τον τσίπρα...). Τα πραγματικά ευρήματα κάθε δημοσκόπησης παγκόσμια, περιγράφονται στο μέγεθος «εκτίμηση ψήφου». Η δημοσκόπηση της Opinion Poll, για την εφημερίδα «Παρασκήνιο», δίνει: Νέα Δημοκρατία 38,66 % και 161 βουλευτές, Σύριζα 25,77 % και 73 βουλευτές, Κίνημα Αλλαγής 9,09 % και 26 βουλευτές, ΚΚΕ 7,08 % και 20 βουλευτές και Χρυσή Αυγή 7,01 % και 20 βουλευτές. Η δημοσκόπηση της Pulse, για την εφημερίδα «Δημοκρατία, δίνει: Νέα Δημοκρατία 35,59 % και 153 βουλευτές, Σύριζα 24,85 % και 72 βουλευτές, Χρυσή Αυγή 9,60 % και 28 βουλευτές, Κίνημα Αλλαγής 9,60 % και 28 βουλευτές και ΚΚΕ 6,78 % και 19 βουλευτές.
  Ειρωνευόμενος
  απάντηση10
   
   
  Νέες δημοσκοπικές σβουριχτές σφαλιάρες για τον τσίπρα... | 05/03/2018 11:30
  Την 03-03-2018 δημοσιεύθηκαν δύο, (2), νέες δημοσκοπήσεις, δηλαδή. σβουριχτές σφαλιάρες για τον τσίπρα..Τα πραγματικά ευρήματα κάθε δημοσκόπησης παγκόσμια, περιγράφονται στο μέγεθος «εκτίμηση ψήφου». Η δημοσκόπηση της Opinion Poll, για την εφημερίδα «Παρασκήνιο», δίνει: Νέα Δημοκρατία 38,66 % και 161 βουλευτές, Σύριζα 25,77 % και 73 βουλευτές, Κίνημα Αλλαγής 9,09 % και 26 βουλευτές, ΚΚΕ 7,08 % και 20 βουλευτές και Χρυσή Αυγή 7,01 % και 20 βουλευτές. Η δημοσκόπηση της Pulse, για την εφημερίδα «Δημοκρατία, δίνει: Νέα Δημοκρατία 35,59 % και 153 βουλευτές, Σύριζα 24,85 % και 72 βουλευτές, Χρυσή Αυγή 9,60 % και 28 βουλευτές, Κίνημα Αλλαγής 9,60 % και 28 βουλευτές και ΚΚΕ 6,78 % και 19 βουλευτές
  Γνώστης
  απάντηση10
   
   
  Νέα Δημοκρατία 161, Σύριζα 73, ... | 05/03/2018 10:56
  Τα πραγματικά ευρήματα κάθε δημοσκόπησης παγκόσμια, περιγράφονται στο μέγεθος «εκτίμηση ψήφου», (το οποίο στη δημοσκόπηση αυτή δεν παρουσιάζεται…). Τι είναι το μέγεθος «εκτίμηση ψήφου»;;; Είναι το μέγεθος «πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων» με κατανομή σε κάθε κόμμα αναλογικά με τη δύναμή του, των ποσοστών όσων δηλώνουν «Αναποφάσιστοι» και «Δεν απαντώ». ‘Αρα τα πραγματικά ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll, για την εφημερίδα «Παρασκήνιο», της 03-03-2018, είναι: Νέα Δημοκρατία 38,66 % και 161 βουλευτές, Σύριζα 25,77 % και 73 βουλευτές, Χρυσή Αυγή 9,60 % και 28 βουλευτές, Κίνημα Αλλαγής 9,09 % και 26 βουλευτές, ΚΚΕ 7,08 % και 20 βουλευτές και Χρυσλη Αυγή 7,01 % και 20 βουλευτές. Συνεπώς, η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία και τη δυνατότητα εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής
  Δημοσκόπος
  απάντηση10
   
   
  LATHOS EPOXI !!! | 05/03/2018 09:57
  O TSIPRAS GENITHIKE SE LATHOS EPOXI EAN ZOUSE EPI TOU TRITOU REICH THA HTAN TO DEXI XEREI TOU XITLER!!!
  MANIATIS
  απάντηση10
   
   
  όμφακες εισί | 05/03/2018 09:57
  Η προσπάθεια σας να παρουσιάσετε τον κ. Τσίπρα αιχμάλωτο και την όλη κατάσταση ρευστή, σε αντίθεση με προηγούμενα άρθρα σας, δεν είναι πειστική.Και πολύ φοβούμαι ότι και στό μέλλον τα άρθρα σας το ίδιο πρόβλημα θα έχουν.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση12
   
   
  Νέα Δημοκρατία 161, Σύριζα 73,... | 05/03/2018 09:11
  Τα πραγματικά ευρήματα κάθε δημοσκόπησης παγκόσμια, περιγράφονται στο μέγεθος «εκτίμηση ψήφου», (το οποίο στη δημοσκόπηση αυτή δεν παρουσιάζεται…). Τι είναι το μέγεθος «εκτίμηση ψήφου»;;; Είναι το μέγεθος «πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων» με κατανομή σε κάθε κόμμα αναλογικά με τη δύναμή του, των ποσοστών όσων δηλώνουν «Αναποφάσιστοι» και «Δεν απαντώ». ‘Αρα τα πραγματικά ευρήματα της δημοσκόπησης της Opinion Poll, για την εφημερίδα «Παρασκήνιο», της 03-03-2018, είναι: Νέα Δημοκρατία 38,66 % και 161 βουλευτές, Σύριζα 25,77 % και 73 βουλευτές, Χρυσή Αυγή 9,60 % και 28 βουλευτές, Κίνημα Αλλαγής 9,09 % και 26 βουλευτές, ΚΚΕ 7,08 % και 20 βουλευτές και Χρυσλη Αυγή 7,01 % και 20 βουλευτές. Συνεπώς, η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία και τη δυνατότητα εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής
  Δημοσκόπος
  απάντηση10
   
   
  Το απόλυτο τίποτε | 05/03/2018 06:31
  Μας κυβερνά το απόλυτο τίποτε. Το μόνο που γνωρίζουν καλά είναι η πολιτική ίντριγκα. Με όποιο θέμα και να ασχολήθηκαν απέτυχαν παταγωδώς. Στηρίχθηκαν στα απίστευτα ψέμματα, στην ύβρη των αντιπάλων και στον διχασμό. έχουν τελειώσει πολιτικά και τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας γιατί γνωρίζουν πως σύντομα θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους. Κανένας πολιτικός δεν πρόκειται να συνεργαστεί μαζί τους εκτός αν είναι και ο ίδιος τελειωμένος όπως ο Κουβέλης. Μια κυβέρνηση που ενδίδει στους αντιεξουσιαστές μπορεί να την πάρει κανένας στα σοβαρά είτε εντός είτε εκτός συνόρων? Είναι η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο ποτέ η χώρα
  ΧΒ
  απάντηση1318
   
   
  Διπλές εκλογές, την Κυριακή 19 Μαίου 2019. | 05/03/2018 04:53
  Είναι αναπόδραστη η διεξαγωγή των ευρεωεκλογών την Κυριακή, 19 Μαίου 2019, Δηλαδή σε δεκατεσσερις και μισό, (14,5 ), μήνες από σήμερα, άρα και η πιθανή προπασπάθεια του τσίπρα να διεξαγάγει την ίδια ημέρα εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές... Να σημειωθεί ότι οι συριζανέλλ διανύουν ήδη τον 38ο μήνα πανάθλιας συγκυβέρνησής των και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ηττώνται από τη Νέα Δημοκρατία για τους τελευταίους συνεχείς 26 μήνες.
  Γνώστης
  απάντηση698
   
   
   
  Νέα Δημοκρατία 35,59 % και 153 βουλευτές, Σύριζα 24,85 % και 72 βουλευτές, Χρυσή Αυγή 9,60 % και 28 βουλευτές... | 05/03/2018 04:47
  Τα πραγματικά ευρήματα κάθε δημοσκόπησης παγκόσμια, περιγράφονται στο μέγεθος «εκτίμηση ψήφου», (το οποίο στη δημοσκόπηση αυτή δεν παρουσιάζεται…). Τι είναι το μέγεθος «εκτίμηση ψήφου»;;; Είναι το μέγεθος «πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων» με κατανομή σε κάθε κόμμα αναλογικά με τη δύναμή του, των ποσοστών όσων δηλώνουν «Αναποφάσιστοι» και «Δεν απαντώ». ‘Αρα τα πραγματικά Η δημοσκόπηση της Pulse, για την εφημερίδα «Δημοκρατία, της 03-03-ευρήματα της δημοσκόπησης αυτής είναι: Νέα Δημοκρατία 35,59 % και 153 βουλευτές, Σύριζα 24,85 % και 72 βουλευτές, Χρυσή Αυγή 9,60 % και 28 βουλευτές, Κίνημα Αλλαγής 9,60 % και 28 βουλευτές και ΚΚΕ 6,78 % και 19 βουλευτές. Συνεπώς, η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική, με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία και τη δυνατότητα εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής
  Δημοσκόπος
  απάντηση5913
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων