Στις 11 Μαρτίου, με συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων μερών, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων για το ιδρυτικό συνέδρι του Κινήματος Αλλαγής.

Παράλληλα παρατείνεται μέχρι την 1η Μαρτίου η προθεσμία για την εγγραφή νέων μελών. Για την υποβολή υποψηφιοτήτων καταληκτική ημερομηνία είναι η 2 Μαρτίου.

Οι ελλογές για την ανάδειξη 2000 χιλιάδων συνέδρων είχαν προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή κρίθηκε όμως σκόπιμο να μεταφερθούν. Γενικότερα η ενασχόληση με τη μάχη στη Βουλή για τη novartis πήγε πίσω τις προσυνεδριακές διαδικασίες.

Στα επιτελεία των εμπλεκομένων στην εκλογική διαδικασία υπήρξε προβληματισμός για το μέγεθος της συμμετοχής αν οι εκλογές γινόντουσαν την Κυρακή. Ο προσυνεδριακός διάλογος τώρα ξεκινά, τώρα κλιμακώνεται η παρουσία των κεντρικών στελεχών στην περιφέρεια, τώρα εχουν το χρόνο τα επιτελεία να προσπαθήσουν να πείσουν τα, όπως υπολογίζεται, πάνω απο 100.000 χιλιάδες μέλη του νέου φορέα να προσέλθουν στις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση ο πήχης στις 11 Μαρτίου δεν αλλάζει. Αν δεν προσέλθει ένα ποσοστό πάνω από το 50% τότε υα προστεθεί ένας ακόμη πονοκέφαλος στους επιτελείς του Κινήματος Αλλαγής. Ήδη υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα ευρήματα της δημοσκόπησης του » Βήματος της Κυριακής». Η ενίσχυση της ακροδεξιάς που τελικά κερδίζει απο το πολωτικό έως διχαστικό κλίμα είναι αυτό που προβληματίζει τους επιτελείς της κυρίας Γεννηματά.

Τον ίδιο προβληματισμό διατυπώνει και η διευθύντρια του γραφείου Τύπου του Ποταμιού, Λίνα Παπαδάκη. Προβληματίζει όμως και η εικόνα του υπό ίδρυση φορέα. Μπορεί η Φώφη Γεννηματα να διατηρεί υψηλά επίπεδα δημοφιλίας. Αλλά αποτελεί ερώτημα το αν, όπως λέγεται, επαρκεί για να καλύψει την πολυφωνία αλλά και τις άστοχες δηλώσεις του τελευταίου διαστήματος.

Όπως επισημαίνει κορυφαίο στέλεχος του ΠαΣοΚ, έχουμε μπροστά μας » ένα στοίχημα είκοσι ημερών». Αλλά το.μεγαλύτερο στοίχημα είναι αυτό της επόμενης μέρας του συνεδρίου. Θα κριθεί από το κάδρο που θα παρουσιαστεί.

Αλλά μέχρι να φτάσουμε μέχρι εκεί θα πρέπει να επιλυθούν εκκρεμή θέματα όπως αυτά της ανάδειξης των οργάνων του νέου κόμματος. Θα εκλεγούν από το συνέδριο σε ποσοστό 50%; Θα διοριστούν αναλογικά με συμφωνία κομμάτων, κινήσεων και βασικών υποψηφίων; Ουδείς γνωρίζει. Η απόφαση θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.