Λύση – πακέτο ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, σημειώνοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως ό,τι συμφωνηθεί, θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Μιλώντας στο Politico, στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «όλα τα ζητήματα θα πρέπει να λυθούν ταυτόχρονα. Δεν είναι μόνο το όνομα, είναι ο αλυτρωτισμός, είναι το ζήτημα της αλλαγής των σχολικών βιβλίων και είναι εν τέλει και η συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να διασφαλίσουμε πως ό,τι συμφωνηθεί θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της χώρας».

Συμπλήρωσε, δε, αναφερόμενος στην πιθανότητα ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ότι «αν δεν προτίθενται να αλλάξουν το Σύνταγμα τους τώρα, εμείς, ως κόμμα, δεν πρόκειται να μπούμε σε συζητήσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, τόνισε πως «υπάρχει λόγος ανησυχίας. Έχει αυξηθεί σημαντικά η ένταση στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο. Η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά εδάφη, κάτι που κάνει εδώ και 20 χρόνια. Αλλά το τελευταίο διάστημα το κάνει πολύ πιο επιθετικά. Χρειάζεται να επιδείξουμε αποφασιστικότητα».