«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχετικά με τους χειρισμούς στο πρόσφατο επεισόδιο στα Ίμια.

Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να μην ψάχνει την ανευθυνότητα στην τουρκική ακτοφυλακή, ενώ χαρακτήρισε ανεύθυνη την πολιτική που εφαρμόζει. «H στάση της τουρκικής ακτοφυλακής δεν είναι «ανεύθυνη», όπως είπε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αλλά απολύτως σχεδιασμένη και με στρατηγική επεκτατική σκόπευση» τόνισε ο γραμματέας της ΛΑΕ, συμπληρώνοντας πως «ανεύθυνη είναι για την Ελλάδα η πολιτική γονυκλισίας, στρεψοδικίας και υποτέλειας που εφαρμόζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του».

«Αποτελεί τραγωδία για την χώρα ότι σε μια πολύ κρίσιμη φάση ανακατατάξεων ισχύος αλλά και συνόρων στην περιοχή μας, η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση καρέκλας, ψεύδους και απεριόριστης υποτέλειας, η οποία είναι ανίκανη να προασπίσει και τα πιο στοιχειώδη εθνικά συμφέροντα» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

«Αποτελεί ειρωνεία και επιβεβαίωση υποκρισίας ότι σύσσωμη η Δύση θωπεύει την Τουρκία, όταν την ίδια ώρα επιβάλλει για ιμπεριαλιστικούς και μόνο πολιτικούς λόγους άδικες και εξουθενωτικές κυρώσεις σε άλλες χώρες, όπως, για παράδειγμα, την Ρωσία, την Συρία, την Βενεζουέλα, τις οποίες δυστυχώς κατά απαράδεκτο και εθνικά ασύμφορο τρόπο εφαρμόζει και η ελληνική αποικία» σημείωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ, καταλήγοντας πως «η Ελλάδα των μνημονίων και των εθελόδουλων πολιτικών ηγεσιών, η Ελλάδα του ΝΑΤΟ, του ευρώ και του αμερικανοϊσραηλινού άξονα είναι μια Ελλάδα καταδικασμένη να υφίσταται ταπεινώσεις, ξεπούλημα, οπισθοχωρήσεις και ήττες, που θα θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωση της».