Αντιδρά η ΝΔ στο να στηθούν δέκα κάλπες την προσεχή Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής για τους δέκα εμπλεκόμενους σύμφωνα με την δικογραφία της υπόθεσης Novartis.

Ο πρόεδρος του κόμματος μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι το κόμμα του επιμένει να υπάρξει μια κάλπη, επισημαίνοντας ότι αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι να συσταθεί η επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να χυθεί άπλετο φως.

Παράλληλα, επανέλαβε την θέση του για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους προστατευόμενους μάρτυρες, ώστε «να δοθεί η δυνατότητα στους κατηγορούμενους να απαντήσουν».

Τόνισε δε, ότι το κλίμα που διαμορφώνεται αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας, ενώ υπογράμμισε ότι «η τοξικότητα έχει επιπτώσεις όχι μόνο στα εθνικά θέματα αλλά και στην οικονομία, κάτι που θα φανεί ακόμα πιο έντονα το επόμενο διάστημα».

Ερωτηθείς αν είχε ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο για την κατάσταση στο Αιγαίο, είπε ότι «δεν έχω να κουβεντιάσω τίποτα με τον κ. Καμμένο». Αν έχει κάποιος κάτι να μου πει αυτός είναι ο πρωθυπουργός», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης με νόημα.