«Η κυβέρνηση βιάστηκε να πανηγυρίσει για την επίσκεψη Ερντογάν, δεν ήταν
επιτυχημένη, αντίθετα δηλητηρίασε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» τόνισε ο
τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος ζητώντας να συγκληθεί
κεκλεισμένων των θυρών η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως η ΝΔ σε σύσκεψη της Τρίτης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποφάσισε να ζητήσει να συγκληθεί κεκλεισμένων των θυρών η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής λέγοντας με νόημα ότι «αυτό θα περιμέναμε να το έχει κάνει ήδη η κυβέρνηση».

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στο προσεχές διάστημα, τόνισε πως «αξιολογήσαμε πολύ σοβαρά την κατάσταση και πιστεύουμε ότι η ένταση θα διατηρηθεί και μπορεί μάλιστα να κλιμακωθεί οριζόντια από την Τουρκία, με άλλες μορφές διατήρησης της αμφισβήτησης».

Αναφέρθηκε επίσης στην απόφαση της ΝΔ, να μεταθέσει για αργότερα, όταν θα κοπάσει η ένταση με την Τουρκία, την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας.

Ανακοίνωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που θα συμμετάσχει από την Παρασκευή μέχρι Κυριακή στη διάσκεψη του Μονάχου για την εξωτερική πολιτική και τη διεθνή ασφάλεια, θα θέσει το θέμα στους συνομιλητές του. Είπε τέλος ότι το 2017 ήταν η κορυφαία και στατιστικά χρονιά σε τουρκική προκλητικότητα.