Με σκληρό τρόπο απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το θέμα των Ιμίων. «Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία».

Ειδικότερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς, σε απάντηση ισχυρισμών εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα των Ιμίων δήλωσε: «Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία».

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η περιοχή των Ιμίων ανήκει στη χώρα μας

«Η περιοχή των Ιμίων ανήκει στη χώρα μας» αναφέρει δυναμίτιζοντας το κλίμα σε επίσημη ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε με το ελληνικό πλοίο και την ελληνική αντίδραση με το έντονο διάβημα διαμαρτυρίας από το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Στην προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, που ακολούθησε την εμπρηστική δήλωση Ερντογάν, γίνεται ακόμη λόγος για διαστρέβλωση των γεγονότων απο την πλευρά της Ελλάδας «όπως πάντα» με στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση τερματίζοντας το κοντέρ θράσους, αναφέρεται ακόμη ότι ο Τούρκος αναπληρωτής γ.γ. του υπουργείου κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα Ιμια υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα και πως η τουρκική πλευρά δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις 13 Φεβρουαρίου υποστηρίζεται ότι ο γγ του ελληνικού ΥΠΕΞ προχώρησε σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας σε σχέση με ένα περιστστικό που έλαβε χώρα στην περιοχή των Ιμίων. Δυστυχώς η ελληνική πλευρά ως συνήθως παραπληροφορεί και διαστρεβλώνει τα γεγονότα.

Η αλήθεια είναι πως ο γ.γ. του υπουργείου μας χθες το βράδυ κάλεσε τον γ.γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα (Καρντάκ) Ίμια, τα οποία ανήκουν στη χώρα μας, υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον αέρα και στη θάλασσα.

Του ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, πως δεν συμφέρει η ένταση τις δύο χώρες και ζήτησε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη στάση».