Θέμα με την εκλογή των συνέδρων που θα συμμετάσχουν στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να θέσει στο Πολιτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Πέμπτη, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει ήδη στείλει επιστολή στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, στην οποία εξηγεί λεπτομερώς γιατί δεν συμφωνεί με την εκλογή συνέδρων από τη βάση. Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες η απευθείας εκλογή συνέδρων δεν εξασφαλίζει ότι «το ιδρυτικό συνέδριο θα είναι πλήρως αντιπροσωπευτικό όλων των δυνάμεων που συγκροτούν τον χώρο». Στελέχη της Σεβαστουπόλεως εκτιμούν ότι η διαδικασία εκλογής των 2000 από τους περίπου 5000 συμμετέχοντες στο συνέδριο, θα εξελιχθεί σε μάχη των μηχανισμών του ΠαΣοΚ, στερώντας τη δυνατότητα από τους άλλους χώρους να εκλέξουν συνέδρους. Στο Ποτάμι επισημαίνουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως αντίρρηση οι σύνεδροι του δεύτερου συνεδρίου να είναι όλοι εκλεγμένοι από τη βάση. Αλλά στην παρούσα φάση υποστηρίζουν ότι «δεν μπορείς να πας σε εκλογή συνέδρων σε ένα χώρο που σε όλη την Ελλάδα ακόμα δεν γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον».

Είναι άγνωστο το πώς θα υποδεχθούν τα υπόλοιπα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου την πρόταση Θεοδωράκη η οποία δεν τίθεται για πρώτη φορά στο τραπέζι. Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε το θέμα και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και συνάντησε, όπως περιγράφεται, «αρνητικό κλίμα».

Και αυτό γιατί το Πολιτικό Συμβούλιο στην πρώτη του συνεδρίαση είχε αποφασίσει, αποδεχόμενο την πρόταση Γεννηματά, να εκλεγεί τουλάχιστον το 50% των συνέδρων