Νέες δηλώσεις έκανε την Τρίτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σχετικά
με τις εξελίξεις που αφορούν στην πΓΔΜ, προτείνοντας να μετονομαστεί το «αεροδρόμιο
Μακεδονία» σε «Νίκος Γκάλης».

Ο κ. Μπουτάρης μία ημέρα μετά τις δηλώσεις στο δημοτικό συμβούλιο όπου αναρωτήθηκε αν «θα κρατήσουμε τον όρο Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ», επανήλθε λέγοντας πως σε περίπτωση που συζητιόταν η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, θα πρότεινε το «Ν. Γκάλης».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, υπογράμμισε πως έχουμε χάσει εδώ και πολύ καιρό για το όνομα της Μακεδονίας και πρόσθεσε: «Ποια πάντα δίνουμε, αυτά που έχουν ήδη πάρει; Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας και θα γίνουν νομαρχία της Τουρκίας. Τους ρίχνουμε στην αγκαλιά των Τούρκων…»

Αναρωτήθηκε ακόμη, «τι μάχη δίνουμε, ότι θα μας κλέψουν τη Θεσσαλονίκη; Ότι θα κατέβουν να την πάρουν; Δεν είναι ανθρωποφάγοι οι άνθρωποι επειδή υπήρχε ο περίφημος Γκρουέφσκι» ανέφερε ακόμα για τους Σκοπιανούς. «Να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές» σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Τζιτζικώστας: Ο Μπουτάρης παίζει το ρόλο του χρήσιμου ηλιθίου

Την εκτίμηση ότι ο Γιάννης Μπουτάρης «επιλέγει να παίξει τον ρόλο του «χρήσιμου ηλιθίου»», προκειμένου «να πάρει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος Θεσσαλονίκης», διατυπώνει με σημερινό tweet του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και συνεχίζει: «Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι όσοι έπαιξαν αυτόν τον ρόλο, «χρήσιμοι» ήταν για λίγο καιρό μόνο, μετά παρέμειναν απλώς «ηλίθιοι»».

Δηλώσεις Γκιουλέκα και Καλαφάτη

Εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα όσα είπε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την ονομασία του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», καταφέρονται και οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης.

«Χτύπησε και πάλι ο Γιάννης Μπουτάρης! Μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του, με τις οποίες αποκαλούσε τα Σκόπια, «Μακεδονία», ο Γιάννης Μπουτάρης ξεπέρασε και τους πιο σκληρούς Σκοπιανούς. Δήλωσε ότι πρέπει να σκεφτούμε να μετονομάσουμε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης για να μην… μπερδεύονται, όπως είπε χαρακτηριστικά, οι επισκέπτες και θεωρούν ότι βρίσκονται στα Σκόπια!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Γκιουλέκας.

«Δεν γνωρίζει την Ιστορία ή την παραχαράσσει εσκεμμένα; Ό,τι και να συμβαίνει, ο άνθρωπος αυτός που παριστάνει τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης έχει το δικαίωμα να ευτελίζει τον εαυτό του. Την πόλη, όμως, που εκπροσωπεί και όλους εμάς όχι! Τα παραληρήματά του έχουν ξεπεράσει κάθε όριο» σημειώνει και προσθέτει: «Επιτέλους, εάν αυτός δεν ντρέπεται για όσα λέει και κάνει, ντρεπόμαστε εμείς γι’ αυτόν που κατ’ ευφημισμόν αποκαλούμε δήμαρχο Θεσσαλονίκης!»

«Να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης» ζητάει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

«Ο Γιάννης Μπουτάρης έχει, πλέον, μόνον μία υπηρεσία να προσφέρει στη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς: Να παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης» τονίζει ο κ. Καλαφάτης σε σχετική ανακοίνωσή του «μετά τις νέες δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και τη δημοσιοποίηση «σκέψεών του» για αλλαγή της ονομασίας του Αεροδρομίου Μακεδονία».

«Η στάση του», προσθέτει, «γεννά σοβαρά ερωτήματα για το ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί. Σίγουρα, πάντως, δεν εξυπηρετεί την πόλη και τους κατοίκους της. Όταν ακούγονται τέτοιες ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις από το στόμα του δημάρχου της πρωτεύουσας της Μακεδονίας, μόνον κακό κάνουν και στη διαπραγμάτευση και στην εθνική υπόθεση. Προσβάλλει ευθέως όχι μόνον τους Θεσσαλονικείς, αλλά όλους τους Έλληνες».