από metereologos.gr
Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
 

Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: €23 δισ. η ζημιά στην ελληνική οικονομία από την υπερκοστολόγηση φαρμάκων - Προκαταρκτική για την υπόθεση Novartis

«Στόχος μας η αλήθεια, όχι η εξόντωση πολιτικών αντιπάλων - Δεν θα κάνουμε λαϊκά δικαστήρια» τόνισε ο Πρωθυπουργός - Οι λύσεις για πΓΔΜ και προβλήματα της οικονομίας
Τσίπρας στην ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: €23 δισ. η ζημιά στην ελληνική οικονομία από την υπερκοστολόγηση φαρμάκων - Προκαταρκτική για την υπόθεση Novartis
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Η κοινοβουλευτική μας ομάδα συνεδριάζει σήμερα εν μέσω καταιγιστικών πολιτικών εξελίξεων. Ζούμε στιγμές στις οποίες δοκιμάζεται η ευθύνη, η δημοκρατική συνέπεια, η συνταγματική αφοσίωση, το θάρρος και η πολιτική αποφασιστικότητα όλων μας», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, σημειώνοντας ότι αυτές οι εξελίξεις αφορούν τις αιτίες αυτής της τραγικής περιπέτειας, αφορούν τις ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για τη χρεοκοπία της χώρας.

«Η χώρα κατέληξε εκεί που κατέληξε όχι μόνο από τις χρόνιες στρεβλώσεις του αναπτυξιακού και διοικητικού της μοντέλου, ούτε αποκλειστικά εξαιτίας των λαθών και της ταξικής μονομέρειας αυτών που εκτός της χώρας σχεδίασαν τα μνημόνια. Η χώρα κατέληξε στα βράχια και εξαιτίας των πρακτικών διασπάθισης του δημόσιου χρήματος αλλά και μιας εκτεταμένης πολιτικής κουλτούρας ανοχής στη διαφθορά που επικρατούσε για χρόνια εντός της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός.

Η χωρα κατέληξε εκεί που κατέληξε εξαιτίας της ηθικής παρακμής και του εκφυλισμού ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος».

«Δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση αποκάλυψης σκανδάλων που να μην έπαιξε αυτή η ίδια κασέτα περί πολιτικής δίωξης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι και σήμερα πάλι τα ίδια βλέπουμε, για να σχολιάσει: «Μόνο που είναι άλλο η πολιτική εκτίμηση, η πιθανολόγηση και η εικασία, και άλλο να βρισκόμαστε ενώπιον συγκεκριμένων καταγγελιών. Που παίρνουν μάλιστα τη μορφή μιας ογκώδους δικογραφίας».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η ευθύνη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που έχει εντολή «όχι μόνο να σταματήσει το πάρτι της διασπάθισης δημόσιου χρήματος, αλλά και να ρίξει φως σε όσα γίνανε και οδήγησαν τη χωρά στα βράχια, είναι πολύ μεγάλη».

«Τίποτε κρυφό, χωρίς υπερβολές, χωρίς λαϊκά δικαστήρια»


Η ευθύνη μας ως κυβέρνηση για τη διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis είναι πολύ μεγάλη. Δεν είναι μόνο ζήτημα ηθικής, αλλά αφορά το αύριο της χώρας. Δεν υπάρχει αύριο αν δεν ξεμπερδέψουμε με τις παθογένειες.

«Χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ σεβασμός στο νόμο, απαρέγκλιτη τήρηση των διαδικασιών και των κανόνων, και πάνω από όλα χρειάζεται νηφαλιότητα, ψυχραιμία και απόλυτη προσήλωση στην ανακάλυψη και αποκάλυψη της αλήθειας», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τίποτε κρυφό, τίποτε κάτω από το χαλί», σημείωσε, για να προσθέσει: «Χωρίς όμως υπερβολές, χωρίς κυνήγι μαγισσών, χωρίς λαϊκά δικαστήρια. Αλλά με θάρρος και συναίσθηση εθνικής ευθύνης».


«Οχι στην εξόντωση πολιτικού αντιπάλου»


Τόνισε ότι είναι εχθρική προς την Αριστερά η επιδίωξη κάποιου είδους ρεβάνς και εχθρικός ο πολιτικός στόχος εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων. Για εμάς ο στόχος να εξοντώσουμε τον πολιτικό αντίπαλο είναι ξένος.

«Δεν πρόκειται να τρομάξουμε από τις κραυγές των πολιτικών αντιπάλων. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στα οικονομικά συμφέροντα. Γιατί εμείς έχουμε πιο δυνατούς συμμάχους, την αρετή, την αλήθεια και την απαίτηση της κοινωνίας να γνωρίζει. Με αυτούς πορευτήκαμε και με αυτούς θα συνεχίσουμε»

Στόχος μας η αποκάλυψη της αλήθειας και μόνο της αλήθειας. Μόνο έτσι θα αφήσουμε πίσω το παρελθόν και θα δώσουμε διαφορετικό παράδειγμα κοινωνικό και πολιτικό.

«Δεν θα υπολογίσουμε απειλές και εκβιασμόυς»


«Δεν πρόκειται να αγνοήσουμε το βασικό κανόνα που διέπει το δικαιακό μας σύστημα ότι η ενοχή όλων των υπόπτων και κατηγορούμενων προϋποθέτει την απόδειξή της από τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογράμμισε ότι από την άλλη όμως «δεν πρόκειται να κουκουλώσουμε πρόσωπα και πράγματα, να εμποδίσουμε το έργο της δικαιοσύνης, δεν πρόκειται να τρομάξουμε από τις κραυγές των αντιπάλων μας, δεν πρόκειται να συγκαλύψουμε, να σιωπήσουμε, να κουκουλώσουμε». «Δεν θα υπολογίσουμε απειλές και εκβιασμούς. Δεν θα υποκύψουμε στην ισχύ των οικονομικών συμφερόντων που έχουμε απέναντι μας», σημείωσε.

«Όσο και αν κάποιοι», πρόσθεσε, «επιμένουν να μιλούν για σκευωρίες και στημένες κατηγορίες», «επιμένουν να προσβάλλουν την ίδια την δικαιοσύνη και τους εισαγγελικούς λειτουργούς», «επιμένουν να μιλούν για κουκουλοφόρους μάρτυρες».

«Εμείς», τόνισε «δεν θα υποχωρήσουμε από τη δέσμευσή μας να αποκαλύψουμε την αλήθεια. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τη δέσμευση αυτή».


«€23 δισ. η ζημιά στην ελληνική οικονομία από την υπερκοστολόγηση φαρμάκων»


«Μόνο για την υπόθεση της Novartis, που βγήκε τις τελευταίες μέρες στη δημοσιότητα από την εισαγγελική έρευνα που ήρθε στη Βουλή, το κόστος είναι της τάξεως αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέφερε πως σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς μόνο από την υπερκοστολόγηση φαρμάκων για την περίοδο από το 2000 μέχρι το 2010 -πριν μπει δηλαδή η χώρα στα μνημόνια- το κόστος φτάνει στα 23 δισ. «Ένα μνημόνιο, δηλαδή. Πρόκειται για πάνω απο 10% του ΑΕΠ» είπε ο πρωθυπουργός για να επισημάνει πως το σημαντικότερο είναι ότι αυτά τα χρήματα έλειψαν από τα ταμεία των ασφαλισμένων και πως «αυτό είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες που οδήγησαν το ασφαλιστικό μας σύστημα στα βράχια».

«Γιατί αν αυτά τα 23 δισ. έμεναν στα δημόσια ταμεία, ίσως να είχαμε αποφύγει συνολικά τη μνημονιακή περιπέτεια μετά το 2010» τόνισε.


«Συγκρότηση προκαταρκτικής εξέτασης η μόνη θεσμική οδός»«Σήμερα τελειώνει μια και καλή και η χυδαιότητα του 'Μαζί τα φάγαμε'. Διότι δεν τα φάγαμε μαζί. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι". Και μάλιστα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε ότι τώρα ορισμένοι "δεν ντρέπονται, και δεν διστάζουν, να κραυγάζουν ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο". "Ποιοί; Οι αληθινοί κουκουλοφόροι, μιας και είναι της μόδας τώρα να επιτίθενται στους μάρτυρες με αυτό το χαρακτηρισμό, επειδή ο νόμος προβλέπει προστασία", πρόσθεσε, για να τονίσει: "Τώρα που η Δικαιοσύνη απειλεί να τους βγάλει τις κουκούλες και να τους αποκαλύψει, καταγγέλλουν τους μάρτυρες ως δήθεν κουκουλοφόρους".

"Χωρίς ταλαντεύσεις θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται θεσμικά για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών", είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Είπε πως "η μόνη θεσμική οδός που έχουμε μπροστά μας είναι η πρόταση για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να εξεταστεί η δικογραφία, να διακριβωθεί αν υπάρχουν ικανοποιητικές ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων αλλά και οι συνθήκες τέλεσης τους, ώστε να προσδιοριστούν και οι σχετικές εισαγγελικές και δικαστικές αρμοδιότητες".

«Δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση των χρημάτων που στέρησε από τον ελληνικό λαό η Novartis»


Παράλληλα ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των χρημάτων που στέρησε από τον ελληνικό λαό η φαρμακευτική εταιρεία Novartis. "Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει το εσωτερικό αλλά και το διεθνές δίκαιο για να πάρουμε πίσω μέχρι και το τελευταίο ευρώ το οποίο έκλεψαν τον ελληνικό λαό", τόνισε.

Διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών


«Χωρίς ταλαντεύσεις θα κάνουμε ό,τι προβλέπεται θεσμικά για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών» είπε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε: «Η μόνη θεσμική οδός που έχουμε μπροστά μας είναι η πρόταση για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να εξεταστεί η δικογραφία, να διακριβωθεί αν υπάρχουν ικανοποιητικές ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων, αλλά και οι συνθήκες τέλεσης τους, ώστε να προσδιοριστούν και οι σχετικές εισαγγελικές και δικαστικές αρμοδιότητες».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των χρημάτων που στέρησε από τον ελληνικό λαό η φαρμακευτική εταιρεία Novartis. «Θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει το εσωτερικό, αλλά και το διεθνές δίκαιο, για να πάρουμε πίσω μέχρι και το τελευταίο ευρώ το οποίο έκλεψαν τον ελληνικό λαό» είπε.

Μόνο τα αδικήματα που τελέστηκαν κατά την άσκηση καθηκόντων υπουργών παραγράφονται μετά την παρέλευση της σύντομης αποσβεστικής προθεσμίας που προβλέπει το Σύνταγμα, ανέφερε, επίσης, ο Αλ. Τσίπρας.
Είπε πως «τα υπόλοιπα αδικήματα, αυτά που θα κριθεί ότι δεν εντάσσονται στην άσκηση των καθηκόντων έχουν την παραγραφή του κοινού ποινικού νόμου και όχι του νόμου περί ευθύνης υπουργών». Τόνισε ότι η απάντηση στο ερώτημα ποιος θα το κρίνει αυτό, είναι: «Μοναδικός αρμόδιος για λογαριασμό της Βουλής, προκειμένου να κρίνει, βάσει της ερμηνείας του νόμου αλλά και των πραγματικών περιστατικών, δεν είναι άλλος από την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης».


Πυρά κατά Κυρ. Μητσοτάκη


Σφοδρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη άσκησε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι "έχουν αποδυθεί σε μια επιχείρηση εκφοβισμού, απειλών, και εκβιασμού, των μαρτύρων, των αρμόδιων εισαγγελέων και της ελληνικής Δικαιοσύνης".

"Δημόσια, ανοιχτά, απροκάλυπτα, αντικαθιστούν τις πολιτικές πρακτικές με πρακτικές παρακράτους, κουκούλας και εκφοβισμού", πρόσθεσε και αναρωτήθηκε "ποιος κυβερνά τελικά αυτό το κόμμα;" και "τι σχέση έχει η σημερινή ΝΔ της εμφύλιας ρητορείας, της υπονομευτικής αμετροέπειας, της διχαστικής γραμμής, με το συντηρητικό κόμμα της τάξης, της νομιμοφροσύνης, της δημοκρατικής αυστηρότητας, της λαϊκής Δεξιάς, που οραματίστηκε ο ιδρυτής του". "Πρέπει να μιλήσει με ονόματα, ποιος έστησε τη σκευωρία που επικαλείται;", είπε.

"Αν δεν τις έχει τις απαντήσεις, που δεν τις έχει, ας μην ξανατολμήσει να επαναλάβει την κατηγορία περί σκευωρίας και να αναγνωρίσει ότι υπάρχει σκάνδαλο κι αν του έχει μείνει έστω ελάχιστη αξιοπρέπεια να συνδράμει στην αποκάλυψη της αλήθειας", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για πΓΔΜ


Μιλώντας για τη διαπραγμάτευση για την ονομασία της πΓΔΜ, ο Αλ. Τσίπρας εξήγησε ότι "αυτό που καλείται μέσα από μια διαπραγμάτευση η χώρα δεν είναι να δώσει, κάτι που έχει δοθεί από κάποιους άλλους, αλλά να πάρει πίσω".
Δηλαδή, σημείωσε, "να πείσει τους γείτονες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον όρο Μακεδονία δίχως προσδιορισμό, που θα καθιστά σαφές ότι δεν έχει σχέση ούτε γεωγραφική ούτε ιστορική με την Ελληνική Μακεδονία. Να τους πείσει να δώσουν πίσω σύμβολα και ονόματα που δεν τους ανήκουν".

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη, αλλά είναι ο μόνος δρόμος.

"Έχουμε κάνει ήδη πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και είναι κρίμα που η εθνική γραμμή της χώρας έτσι όπως είναι ξεκάθαρη από την εποχή της ενδιάμεσης συμφωνίας και μετά και όπως διατυπώθηκε και στο Βουκουρέστι και στη Βουλή σε αλλεπάλληλες προγραμματικές δηλώσεις από τότε κυβερνήσεις της ΝΔ, δεν υποστηρίζεται από τον κ. Μητσοτάκη και τη σημερινή ΝΔ", είπε. Σχολίασε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ "για άλλη μια φορά εμφανίστηκε κατώτερος της περίστασης και άλλαξε την πάγια πολιτική θέση τη δική του αλλά και του κόμματος του συρόμενος από τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους του".

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι "δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση με τους γείτονες μας για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή λύση, χωρίς περιστροφές και χωρίς υποχωρήσεις".

Σημείωσε ότι "η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από μια σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων, για όλες τις χρήσεις. Πράγμα που φυσικά προϋποθέτει και συνταγματική αλλαγή, προκειμένου η ονομασία να είναι όντως για όλες τις χρήσεις, δεν μπορεί να είναι μια η χρήση στο εξωτερικό και άλλη να είναι η ονομασία στο σύνταγμα. Αλλά βεβαίως προϋποθέτει και την απόσυρση κάθε υπόνοιας αλυτρωτισμού από παντού".


Ποτέ δεν ήταν καλύτερες οι προϋποθέσει για έξοδο στις αγορές


«Βρισκόμαστε στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων για την έξοδο από τη μνημονιακή επιτροπεία το καλοκαίρι του 2018» είπε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε πως ήδη έχει γυρίσει σελίδα η ελληνική οικονομία και πως «οι προϋποθέσεις για την έξοδο δεν ήταν ποτέ καλύτερες», επισημαίνοντας ως δείκτη προς αυτό, την προ ημερών επιτυχημένη έξοδο στις αγορές χρήματος.

«Κανείς στην Ευρώπη δεν συζητά οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο πέρα από την έξοδο. Χωρίς πιστοληπτική γραμμή, χωρίς δυσβάστακτες προϋποθέσεις για τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία» σημείωσε. Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί στους επόμενους μήνες με δύο ζητήματα στην ημερήσια διάταξη:
-Πρώτον την οριστική συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους
-Δεύτερον το καθεστώς εποπτείας της ελληνικής οικονομίας μετά το Μνημόνιο.

Μίλησε για καθεστώς εποπτείας, οι μηχανισμοί του οποίου δεν θα διαφέρουν από τους αντίστοιχους που συμφωνήθηκαν με τις υπόλοιπες χώρες που εξήλθαν από πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».
Σημείωσε ότι θα γίνεται στη βάση του στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδίου που η χώρα θα προετοιμάσει και θα προτείνει στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠαΣοΚ για Novartis: Όλα στο φως με ανεπηρέαστη τη Δικαιοσύνη 
ΚΚΕ: Ψηφίζει την προανακριτική αλλά δεν δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση 
Ποτάμι: Αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας είναι ακριβώς αυτά που δεν κάνει 
Βουλή: Προανακριτική για να επιστραφεί η δικογραφία Νovartis στην Δικαιοσύνη 
Κούλογλου: Πρώην υπουργός ζήτησε προστασία από το FBI 
Σταθάκης: Η κριτική της ΝΔ για Novartis είναι παράλογη 
Βενιζέλος: Τέλος στη φάση του παρασκηνίου περνάμε στην δημόσια διαδικασία 
Μπακογιάννη για Novartis: Όλα στο φως 
 
 
σχόλια (15)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ως πότε το ψάχνετε; | 13/02/2018 15:36
  Επειδή λέτε ότι δεν θέλετε να πλήξετε πολιτικούς αντιπάλους γιατί δεν προχωράτε την έρευνα ως σήμερα και την σταματάτε στο τέλος 2014; Επίσης όλως τυχαίως βγάζοντας λάδι τον Καραμανλή την άλλη μέρα άνοιξε θέματα στο κόμμα το πουλέν του. ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ...
  Δημήτρης Μ.
  απάντηση01
   
   
  Έχει δίκιο ο φωστήρας | 13/02/2018 12:07
  «€23 δισ. η ζημιά στην ελληνική οικονομία από την υπερκοστολόγηση φαρμάκων». Και 100 δις η ζημία από το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Έπεται εξεταστική; Η Δικαιοσύνη τι λέει; Ή είναι μόνον πολιτικό το έγκλημα; Οι καθ' ύλην αρμόδιοι του Ρουβίκωνα τι λένε; (γιατί εγώ δεν το πιστεύω με τίποτα ότι είναι δικά τους παιδιά).
  Χ. Πολίτης
  απάντηση00
   
   
  Μην ξεχνιόμαστε | 13/02/2018 08:49
  Αν ρωτούσαν τους πολίτες της Vardaska «Συμφωνείτε στην ονομασία Vardaska προκειμένου να μπείτε στην ΕΕ;». Το 80% θα συμφωνούσε. Αν ρωτούσαν τους πολίτες της Vardaska «Συμφωνείτε στην ονομασία Βόρεια ή Άνω ή Νέα Μακεδονία προκειμένου να μπείτε στην ΕΕ;». Το 80% θα συμφωνούσε. Αν ρωτούσαν τους πολίτες της Vardaska «Συμφωνείτε στην ονομασία Βόρεια ή Άνω ή Νέα Κωλοπετινίτσα προκειμένου να μπείτε στην ΕΕ;». Το 80% θα συμφωνούσε. Δεν τους καίγεται καρφί η ονομασία και όλες οι αλυτρωτικές βλακείες που προωθούν-προβάλλουν οι πολιτικοί της Vardaska, κατόπιν εντολών των ΗΠΑ. Θέλουν να μπουν στην ΕΕ και τίποτα άλλο. Εμείς με το ζόρι να τους ονομάσουμε «Μακεδονία» και με ότι αυτό συνεπάγεται.
  Η Vardaska στην ΕΕ
  απάντηση30
   
   
  Πες τα ολα, οχι τα μισα | 12/02/2018 22:16
  Συμφωνοι, 23 δις απο τα φαρμακα. Ποση ζημια επαθε η ελληνικη οικονομια απο τον Συριζα και την αφεντια σου? Αυτο θα μας το πεις?
  Την αληθεια θελουμε και εμεις αλλα δεν τη λες.
  απάντηση61
   
   
  TSIPRA ASE TIS MPOURDES !! | 12/02/2018 19:13
  TSIPRA EROTISI ?? KATOTATOS MISTHOS ?? SYNTAXEIS ?? FOROUS?? ENFIA ?? ANERGIA ??MAKEDONIKO ?? ASE LIPON TIS MPOURDES TI GINETE ME TA KAPITAL KONTROL?? ME DHKAMAS FRANGA DOULEBIS LAMOGIO !!!
  MANIATIS
  απάντηση41
   
   
  ΑΦΑΝΤΟΣ | 12/02/2018 18:39
  ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ,ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ.
  manos
  απάντηση12
   
   
  Λίγες είναι οι μέρες τους. | 12/02/2018 18:36
  Ποιά αλήθεια ψάχνεις ρε Γκέμπελ της ψευτοαριστεράς? Που τα βρήκες τα 23 δις ψεύτη της πολιτικής?Γνωρίζεις το πόρισμα ρε ?Άντε να χαθείς πρόεδρε των καταλήψεων.Ντροπή!!!
  Ψέμα,απάτη και βρωμιά.Βρε ουστ.
  απάντηση51
   
   
  Anti na prospatite na exontosete opion vriskete antitheto stin katastrofiki sas diakyvernisi, tha eprepe,(ef oson epilexate na anakatepsete ke avti tin laspi) Na strothite kato, na ergastite ke na vrite pia ke posi pragmatika itane i zimia. | 12/02/2018 17:05
  Ala vevea sas volevun kalitera i eoles katigories, para na kanete kapia sovari dulia. Pote ke puthena kanate!!!!! To thema ine, oti edo telika tha chathi i evkeria na parete mia orea ke pachili apozimiosi apo tin eteria. Choris apodixis ke se avtes stirigmenus ypologismus den ginete avto omos. Ke idika den ginete otan anti avto prospathite na emblexete stin ypothesi anthropus pu ne men sas enochlun, ala den echun apevthias embloki stin ikonomiki zimia, pu ex alu ine diachroniki ke diethnis. Den afora monon tin Elada. Monon stin Elada chrisimopiite os ekviastiko meso. Posa skandala tha pontisete akomi apo tin anikanotita sas?!
  bludicka
  απάντηση116
   
   
  Μακεδονικό Έθνος | 12/02/2018 15:34
  Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που διαδηλώνει μαζικά εναντίον της δικής της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην εξωτερική πολιτική. Δεν υπάρχει μέτρο πλέον... ακούω ανθρώπους να αδιαφορούν πλήρως για ένα εθνικό θέμα που αγγίζει την ίδια μας την ταυτότητα προβάλλοντας ότι όλα είναι κατεστραμμένα πλέον κ δεν αξίζει να ασχολούμαστε! Η Ελλάδα έφτασε εδώ από μια τεχνητή κρίση και έγινε οικονομικό πειραματόζωο κυβερνήσεων που επίσης χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα τους. Φταίνε αποκλειστικά οι χειρισμοί των ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΩΝ πολιτικών που ανέδειξε η χώρα σε ολόκληρη την ιστορία της. Ο μικρός Καραμανλής διόγκωσε το χρέος, ο μικρός Παπανδρέου το δημοσιοποίησε και κατόπιν το διπλασίασε ενώ ο "αντιμνημονιακός" Αλέξης το τερμάτισε με τους Βαρουφάκηδες
  Δημήτρης
  απάντηση205
   
   
  23 η ζημιά κατά Τσίπρα | 12/02/2018 13:45
  Καμία σαρανταριά κατά Πολάκη κλπ. δεν τα βρίσκετε στα νούμερα τουλάχιστον;
  Λέω τώρα
  απάντηση339
   
   
   
  Θεέ μου πως κρατάς τα κεραμίδια ξεκάρφωτα! | 12/02/2018 13:30
  Ίσος κάτι με διαφεύγει, δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι κύριο μέλημα των πολιτικών στην Ελλάδα είναι η ανακάλυψη σκανδάλων και η ρίψη λάσπης σε αντίπαλους πολιτικούς. Κονταροχτυπιούνται και αλληλοβρίζονται αλλά συνάμα αλληλοκαλύπτονται, σκάνδαλα κάθε μέρα αλλά κανείς δεν δικάζεται! Δίκασαν και φυλάκισαν ένα ολόκληρο κόμμα (Χρυσή Αυγή) γιατί κλώτσησαν χαρτοκιβώτια λαθρομεταναστών με λαθραία εμπορεύματα! Θεέ μου πως κρατάς τα κεραμίδια ξεκάρφωτα!
  Zaglos
  απάντηση1321
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Δεκαπέντε, (15), μήνες και μία, (1), εβδομάδα... | 12/02/2018 13:10
  Ως υπόθεση εργασίας θεωρούμε ότι η πανάθλια συγκυβέρνηση συριζανέλλ θα προσπαθήσει να γαντζωθεί μέχρι τέλους στη εξουσία. Πότε θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές. Την Κυριακή, 19 Μαίου 2019, ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές, Δηλαδή, σε δεκαπέντε, (15), μήνες και μία (1), εβδομάδα από σήμερα!!! Τα καθάρματα πλέον μετράνε αντίστροφα...
  Γνώστης
  απάντηση3110
   
-