«Η υπόθεση Novartis είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο παγκοσμίων διαστάσεων. Έχει προηγηθεί έρευνα στις ΗΠΑ και σε ό,τι αφορά στη χώρα μας φέρονται να εμπλέκονται πολλά πολιτικά πρόσωπα. Η διερεύνηση των σκανδάλων είναι ένας από τους λόγους που συγκροτήθηκε η σημερινή κυβέρνηση, για να μη συνεχίσει να υφίσταται ένα σαθρό πολιτικό σκηνικό και μια πολιτική τάξη η οποία κουκούλωνε εγκληματικές πρακτικές, από τις οποίες κάποιοι πλούτιζαν σε βάρος του ελληνικού λαού» ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Ως προς τη δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη να συσταθεί προανακριτική και για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία επισήμανε ότι «υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στις αντιδράσεις των εμπλεκομένων για την υπόθεση της Novartis και στην υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία για την οποία η ΝΔ κατηγορεί τον υπουργό Εθνικής Άμυνας», καθώς «ο κ. Καμμένος είναι εκείνος που πρώτος ζήτησε να γίνει έρευνα για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών, ζητώντας επίσης να μην ισχύσουν για τη δική του περίπτωση οι ευνοϊκές διατάξεις σχετικά με τους εν ενεργεία υπουργούς, προκειμένου ο ίδιος να διευκολύνει την έρευνα».

«Αντίθετα στην περίπτωση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Novartis βλέπουμε έναν πανικόβλητο αντιπρόεδρο και τη ΝΔ να ακολουθεί τη γραμμή του αντιπροέδρου της και να στέκεται στα διαδικαστικά, όπως πχ στο αν ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης» πρόσθεσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό SBC.

Η κ. Παπαδοπούλου υπενθύμισε ότι οι ΑΝΕΛ υποστηρίζουν πως «η σχετική συνταγματική διάταξη και ο απορρέων νόμος περί ευθύνης υπουργών, τα οποία είναι εμπνεύσεως του κ. Βενιζέλου, είναι επαίσχυντα και πρέπει να καταργηθούν». «Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαχώρισε τη θέση του από τη στιγμή που η ΝΔ μετατράπηκε σε ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα και έκτοτε ακολουθεί διαφορετική πορεία» πρόσθεσε.

«Συνολική λύση για το ζήτημα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων»

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι η αλλαγή ατζέντας στην επικαιρότητα δεν σημαίνει ότι θα ξεχαστούν τα συλλαλητήρια και το Σκοπιανό καθώς «ο αγνός πατριωτισμός των Ελλήνων υπάρχει, το ένστικτο του Έλληνα παραμένει ζωντανό γι’ αυτό και βγήκε να διαδηλώσει» ενώ η ΝΔ ήταν εκείνη που «επιχείρησε να παρερμηνεύσει τα συλλαλητήρια ως δήθεν αντικυβερνητικά, αλλά, αυτό δεν ισχύει και δεν προέκυψε κάτι τέτοιο και οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα έπεσε στο κενό».

Η κ. Παπαδοπούλου επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ «δεν υπάρχει περίπτωση» να ψηφίσουν λύση που θα εμπεριέχει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγο του ονόματος για το κράτος των Σκοπίων, προσθέτοντας ότι «η λύση για το ζήτημα του ονόματος πρέπει να είναι συνολική» και ότι «θα πρέπει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κ. Ζάεφ να πείσει τις εθνότητες που συναποτελούν το κράτος των Σκοπίων ότι το ζήτημα θα λυθεί με αλλαγή του ονόματος και του Συντάγματος».

«Μπορεί ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ να προβάλλουν ως προσωπική άποψη να μην εμπεριέχεται το όνομα «Μακεδονία» στη λύση για τα Σκόπια, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ψελλίσει ποτέ ανάλογη θέση. Αντιθέτως συντάσσεται με την άποψη της κ. Μπακογιάννη περί «Νέας Μακεδονίας»» πρόσθεσε.