Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο Κοινοβούλιο σχετικά με την υπόθεση Νovartis, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα και η απόφαση κλίνει προς τη διενέργεια προανακροτικής επιτροπής.

Η προανακριτική επιτροπή έχει αρμοδιότητες εισαγγελέα και μπορεί τα αδικήματα της απιστίας και της δωροδοκίας να έχουν παραγραφεί όμως αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειες (ξέπλυμα βρώμικού χρήματος) είναι διαρκές και δεν παραγράφεται ποτέ,

Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να πάρει τις τελικές αποφάσεις, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει το Προεδρείο της ΚΟ υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Εισαγγελία Διαφθοράς, που χειρίζεται την έρευνα, αναζητά, παράλληλα, εξωχώριες εταιρείες και προσωπικά περιουσιακά στοιχεία εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι, λόγω της παραγραφής των αδικημάτων των πολιτικών, η δικογραφία θα επιστραφεί στη Δικαιοσύνη και γι’ αυτό ελπίζουν να βρεθεί, αν υπάρχει, η γραμμή «μαύρου» χρήματος για να στοιχειωθετηθεί κατηγορία για «ξέπλυμα» που είναι απαράγραπτη.