Την στήριξη του Πιερ Μοσκοβισί στους στόχους που πρέπει να θέσει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ζήτησε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά από τον ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών κατά την συνάντησή τους την Πέμπτη το πρωί στην Αθήνα.

Παράλληλα η κ. Γεννηματά εξέφρασε την αγωνία της για την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος.

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το τέλος του προγράμματος αλλά και να εκφράσω την προσωπική μου αγωνία, ότι δεν θεωρώ ότι το τέλος του προγράμματος κατ’ ανάγκη σημαίνει και την οριστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση» ανέφερε η επικεφαλής της ΔΗΣΥ μετά την συνάντησή τους.

«Ζήτησα την στήριξή του σε τρεις στόχους που πρέπει να θέσει αυτή την στιγμή η Ελλάδα: την άμεση ελάφρυνση του χρέους που συνεπάγεται και μείωση των στόχων για τα πλεονάσματα και βεβαίως ένα σχέδιο ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων και κοινωνικής δικαιοσύνης που είναι απολύτως απαραίτητο. Ένα δικό μας εθνικό σχέδιο για να μπορέσουμε όχι μόνο να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση αλλά να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τα αδιέξοδα» πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Βεβαίως είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε και για την εξέλιξη του Κινήματος Αλλαγής, για τη δυναμική που αναπτύσσει και το προσεχές συνέδριό μας, στο οποίο ελπίζω να βρει το χρόνο και τη δυνατότητα να είναι παρών».