«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία απολύτως καθεστωτική συμπεριφορά και αυτό εγείρει σε μας σοβαρές ανησυχίες για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

«Είναι αδιανόητο να λέγεται ότι ο φάκελος της έρευνας θα διαβιβαστεί με εντολή του πρωθυπουργού στη Βουλή, ενώ το άρθρο 86 του Συντάγματος ρητά αναφέρει ότι σε ανάλογες περιπτώσεις οι δικογραφίες διαβιβάζονται αμελλητί» σημειώνει.

Αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ.Παπαγγελόπουλου, η κ. Σπυράκη αναρωτήθηκε εάν είναι σύννομο και θεσμικά ορθό να γνωρίζει ο υπουργός το περιεχόμενο της δικογραφίας και να κάνει και αξιολογικές κρίσεις πριν καν διαβιβαστεί αυτή στη Βουλή. Αυτά είναι πράγματα πρωτόγνωρα καθώς παραβιάζουν το ίδιο το Σύνταγμα, ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να βγουν όλα στο φως, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν θα παίξει με την ηθική εικόνα της ΝΔ.

«Είμαστε όμως έτοιμοι να αποκαλύψουμε και την απολύτως καθεστωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης. Την ευθεία επιχείρηση ανάμειξης της εκτελεστικής εξουσίας στα εσωτερικά της Δικαιοσύνης» σημείωσε.

«Εξυπακούεται», συνέχισε, «ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί το ταχύτερον δυνατόν. Και προκαλούμε και την κυβέρνηση να πράξει το ίδιο, διότι διαφορετικά θα επιβεβαιωθεί πλήρως η πεποίθηση μας ότι βάζουν λάσπη στον ανεμιστήρα και ότι δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα πάρα μόνο το φόβο τους και την αγωνία τους να αλλάξουν την ατζέντα τους» κατέληξε.