Η λύση στο ονοματολογικό πρέπει να διαφυλάσσει την «αξιοπρέπεια και την ταυτότητα» τόσο της Ελλάδας όσο και της πΓΔΜ, δήλωσε o Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι αυτό συνιστά μονόδρομο για την οικοδόμηση διατηρήσιμων εταιρικών σχέσεων.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως μια «επιπλέον εγγύηση» για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Nova της Βουλγαρίας.

Η δήλωση Ζάεφ ήλθε στον απόηχο της τοποθέτησης του ειδικού διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς ότι η Αθήνα δεν έχει θέσει ζήτημα ταυτότητας στις διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο συνεχίζει να προκαλεί αναφερόμενος στη δήλωσή του για μια λύση που θα διαφυλάσσει την «αξιοπρέπεια των «Μακεδόνων» και των Ελλήνων».

«Ελπίζω ότι θα βρούμε λύσειςπου θα είναι αποδεκτές και για τις δύο πλευρές […] Ελπίζω πως η λύση θα διατηρεί την αξιοπρέπεια των ‘Μακεδόνων’ και των Ελλήνων πολιτών», είπε χαρακτηριστικλά

«Το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια πρόσθετη εγγύησης (σ.σ. για εφαρμογή της διευθέτησης) για τους Έλληνες φίλους μας γιατί θα απομακρύνει όλες τις αμφιβολίες καθώς οι λαοί θα υποστηρίξουν τη λύση. Είμαι σίγουρος ότι οι «Μακεδόνες» είναι έτοιμοι γι’ αυτό. Ωστόσο είμαστε ακόμα εν μέσω διαπραγματεύσεων και ελπίζω ότι η λύση θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια των «Μακεδόνων» και των Ελλήνων» είπε ο κ. Ζάεφ σύμφωνα με το ΜΙΑ, το πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ.