Στήριξη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υποψήφιο για επανεκλογή Νίκο Αναστασιάδη εκφράζει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γεωρκάτζης, ετεροθαλής αδερφός του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Η στήριξη του νεαρού δημάρχου της Λευκωσίας προς τον Νίκο Αναστασιάδη θεωρείται σημαντική, εάν λάβει κανείς υπόψη ότι ο κ. Γεωρκάτζης, ένας από τους γιους του Πολύκαρπου Γεωρκάτζη (ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955- 1960, εν συνεχεία υπουργού Εσωτερικών, που κατηγορήθηκε ότι αναμείχθηκε στην απόπειρα ζωής κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και εν τέλει δολοφονήθηκε από την Χούντα των Αθηνών), θεωρείται το νέο αίμα για τη Δεξιά στην Κύπρο. Η μητέρα του (όπως και η μητέρα του Νικόλα Παπαδόπουλου) είναι η Φωτεινή Λεβέντη- Γεωρκάτζη, μία από τους πλέον ισχυρές οικογένειες στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα (3Ε). Ετσι δεν αποκλείεται, όπως εκτιμούν στην Κύπρο ότι πολλοί που είχαν ψηφίσει στον πρώτο γύρο τον Νικόλα Παπαδόπουλο, μετά τη στήριξη που παρέχει ο δήμαρχος Λευκωσίας στον Νίκο Αναστασιάδη να τον ακολουθήσουν στην προτίμησή του, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες νίκης του νυν Προέδρου. Επιπλέον οι σχέσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου με τον εκλεκτό του ΑΚΕΛ Σταύρο Μαλά, είναι μεν καλές, πλην όμως οι σχέσεις των κομμάτων ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ βρίσκονται στο χειρότερο τους σημείο.
Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Γεωρκάτζης αναφέρει ότι «πριν από πέντε χρόνια βιώσαμε μιαν καταστροφική οικονομική κρίση, τη χειρότερη μετά την τουρκική εισβολή. Στα πέντε χρόνια που ακολούθησαν δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν, αλλά έγιναν πολύ σημαντικά βήματα προόδου. Υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσουμε. Το σημαντικό είναι ότι μπήκαμε σε μια πορεία αναδιάρθρωσης και επανασχεδιασμού του κράτους και της οικονομίας».
Την ίδια ώρα ο Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει ανοικτός σε κάθε συνεργασία.
«Χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουν όλα τα διορθωτικά μέτρα που έχουν ληφθεί. Χρειάζεται επίσης σύνεση και εμπειρία για να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, η οποία θα θωρακίσει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Συνεπώς, η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί. Είναι ξεκάθαρο ότι εκείνος που μπορεί να διασφαλίσει αυτή τη συνέχεια είναι ο Νίκος Αναστασιάδης» καταλήγει.