Με δημοσιογράφους συναντάται αυτή την ώρα στη μουσική σκηνή «Κρεμλίνο», στον Πειραιά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε χαλαρή ατμόσφαιρα, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ συζητά μαζί τους και ανταλλάσσει απόψεις για την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας, ανέφερε ότι το 2018 είναι μια ξεχωριστή χρονιά, καθώς το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια δράσης που είναι αναπόσπαστα δεμένη με την ιστορία του τόπου.

Η επέτειος αυτή θα τιμηθεί όπως της αξίζει, με πλήθος πολιτικών, πολιτιστικών και μορφωτικών εκδηλώσεων, είπε ο κ. Γκιόκας, με πρώτη εκείνη της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά -την πόλη όπου ιδρύθηκε το ΚΚΕ-, όπου σε εκδήλωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ ο Δ. Κουτσούμπας θα παρουσιάσει τη Διακήρυξη της Κ.Ε. για τα 100 χρόνια του Κόμματος.

Ο κ. Γκιόκας τόνισε ότι ο εορτασμός της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ γίνεται με τα μάτια στραμμένα στο παρόν και στο μέλλον, καθώς το ΚΚΕ αντλεί συμπεράσματα από την ιστορία του για να προβάλει το πρόγραμμά του και να γίνει πιο ικανό στη δράση του για την αναγέννηση του εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Είπε ότι το ΚΚΕ δεν συμμερίζεται όσα επιχειρούνται να καλλιεργηθούν περί «εξόδου από τα μνημόνια», αντίθετα θεωρεί ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά» για τους εργαζομένους συνολικά και βέβαια για τους εργαζομένους του Τύπου.

Ο κ. Γκιόκας κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η επέτειος των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ μπορεί να αποτελέσει σταθμό στην πορεία του Κόμματος.