Την μνήμη του πολιτικού και αγωνιστή της Αριστεράς Ηλία Ηλιού τιμά το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία με την αφορμή της συμπλήρωσης 33 χρόνων από τον θάνατό του.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 (6.30 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, Βασ. Σοφίας 11, είσοδος από οδό Σέκερη) συμπίπτει με την πρόσφατη κυκλοφορία της πολιτικής βιογραφίας του Ηλία Ηλιού από τις εκδόσεις του Ιδρύματος, στο πλαίσιο της σειράς Βιογραφίες Πολιτικών, που έγραψε ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ο οποίος και θα συμμετέχει στην συζήτηση για την ζωή και το έργο του εμβληματικού πολιτικού, κοινοβουλευτικού και διανοούμενου της μετεμφυλιακής περιόδου.

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, η Κατερίνα Λαμπρινού και η Ιωάννα Παπαθανασίου, θα αναδείξουν καθοριστικές πτυχές του πολυδιάστατου βίου του Ηλία Ηλιού, που διέπεται από τις αρχές της Αριστεράς, τις διεκδικήσεις και την αγωνιστική δράση της μεταπολεμικής περιόδου, την προσπάθεια για επαναφορά της Ελλάδας στον δρόμο της ομαλότητας, αλλά πρωτίστως από την πλούσια και καίρια κοινοβουλευτική του παρουσία.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ν. Βούτσης, ενώ την συζήτηση θα συντονίσει η γενική γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής, ιστορικός Νίκη Μαρωνίτη.