Μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, εμφανίστηκαν το πρωί της Τετάρτης σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Α’ 21, στον Πειραιά διαμαρτυρόμενοι εναντίον ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που είχαν προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Λαϊκή Ενότητα, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αφορά ένα διαμέρισμα 107 τμ στην Αρτέμιδα με εμπορική αξία 113.000 ευρώ και ένα οικόπεδο με μονοκατοικία 80 τμ στο Πάτημα Γέρακα αξίας 290.000 ευρώ.

Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που κατήγγειλε παρανομίες :«Μέσα γίνονται δύο πλειστηριασμοί διαμερισμάτων χωρίς να υπάρχει σύμβαση για να εκτελεστούν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Αυτό που γίνεται είναι βάρβαρο και αντισυνταγματικό» τόνισε. Ο ίδιος σε δηλώσεις του, υποστήριξε ότι ανέβηκαν στο γραφείο για να συζητήσουν με τον συμβολαιογράφο αλλά εκείνος «έχει κλειδαμπαρώσει την πόρτα και ενώ είναι μέσα, δεν επιτρέπει να μας δει και είναι η αστυνομία μπροστά και τον περιφρουρεί».

Από την πλευρά της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε όλους τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς παράνομους και επιτέθηκε στον πρόεδρο των συμβολαιογράφων Γ. Ρούσκα, ισχυριζόμενη ότι «εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα».

Σημειώνεται ότι για σήμερα 17/1 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 μετά το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (Λουκάρεως 14).