Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, τονίζοντας ότι «κάθε μέρα αυτή η κυβέρνηση κάνει τους φτωχούς φτωχότερους», ενώ με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «έρχεται να αποτυπώσει ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό της: ότι δεν έχει ιερό και όσιο».
«Δεν είναι μόνο μια κυβέρνηση που είπε ψέματα πριν από τις εκλογές του 2015, αλλά είναι μια κυβέρνηση που λέει ψέματα κάθε μέρα, που έχει κάνει δεύτερη φύση της το ψέμα, που, λυπάμαι να πω, δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Μάλιστα είπε ότι «αυτό δεν είναι σοβαρή κυβέρνηση, πολύ περισσότερο δεν είναι μια κυβέρνηση με ηθικό πλεονέκτημα». «Αντιθέτως, είναι μια κυβέρνηση που με τον καιροσκοπισμό και τον κυνισμό της αποτελεί ηθικό μειονέκτημα. Ηθικό μειονέκτημα για την πολιτική ζωή του τόπου. Για τη χώρα και για το μέλλον της. Μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει σε τίποτα, και για αυτό δεν διστάζει να κάνει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει κολλημένη στην εξουσία. Αλλά η πολιτική εξαπάτηση δεν μπορεί να δικαιώνεται για πάντα. Ευτυχώς για τη χώρα ο χρόνος της τελειώνει», τόνισε.

Θύμισε δε τι έλεγε ο πρωθυπουργός τον Δεκέμβριο του 2013 για τους πλειστηριασμούς: «Ανοίγοντας την κερκόπορτα για τους πλειστηριασμούς, στην πραγματικότητα οδηγείτε, όχι μόνο στις τραγικές συνέπειες της απώλειας κατοικίας για χιλιάδες πολίτες, αλλά και στην ραγδαία υποτίμηση της αξίας των ακινήτων που, σας προειδοποιήσαμε, θα έχει τραγικές συνέπειες για τις ίδιες τις τράπεζες […] Όλες και όλοι που κατοικούν σε αυτό τον τόπο μετατρέπονται πια σε υποψήφιους αστέγους». «Ποιος τα είπε αυτά; Ο κ. Τσίπρας. Και τι βλέπουμε σήμερα; Ένα πολυνομοσχέδιο με το οποίο -αφού έχετε απελευθερώσει βέβαια όχι μόνο τα κόκκινα, αλλά και τα πράσινα δάνεια- φέρνετε ρύθμιση για να διεξάγονται μόνο ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί, ώστε να επιτευχθεί, όπως λέτε οι ίδιοι στην αιτιολογική έκθεση, η “αποτελεσματικότερη ρευστοποίηση”».