«Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι είναι πραξικοπηματίες» οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί, είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ενώ για την αίτηση ακύρωσης στη χορήγηση ασύλου στον τούρκο αξιωματικό δήλωσε πως προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια επειδή θα ήθελε να είναι βέβαιος ότι «η χώρα μου δεν δίνει άσυλο σε πραξικοπηματίες».

«Η έφεση έγινε και επειδή – όσον αφορά εμένα που την υπέγραψα – θα ήθελα να είμαι βέβαιος ότι η χώρα μου δεν δίνει άσυλο σε πραξικοπηματίες» τόνισε ο κ. Μουζάλας, μιλώντας την Τρίτη το βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σημείωσε ότι ο ίδιος δεν λέει πως οι τούρκοι στρατιωτικοί είναι πραξικοπηματίες, αλλά θα ήθελε από τη Δικαιοσύνη τελική απόφαση για το αν συμμετείχαν σε πραξικόπημα ή όχι.

«Θα πάμε δικαστικά»

«Βγήκε μία απόφαση (σ.σ. για τη χορήγηση ασύλου σε αξιωματικό). Αυτήν την απόφαση εμείς την εφεσιβάλαμε με βάση το Κράτος Δικαίου. Οπως έχουν βγει άλλες 1.500 αντίθετες αποφάσεις, δεν τις εφεσιβάλαμε. Ποια είναι η διαφορά; Η διαφορά είναι ότι εδώ πέρα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες.

»Βλέπετε, εγώ δεν λέω ότι είναι πραξικοπηματίες. Και κατά την άποψή μας αυτό δημιουργεί, είναι γνωστό αυτό, ένα πρόβλημα με τη γείτονα χώρα και εμείς αυτό που θέλουμε, αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός είναι ότι είμαστε Κράτος Δικαίου, θα πάμε δικαστικά», υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας.

«Ο,τι αποφασίσουν τα δικαστήρια. Επομένως, εφαρμόσαμε μία διαδικασία, θα πάει μέχρι τέλους, ό,τι αποφασίσουν τα Δικαστήρια», πρόσθεσε.

ΝΔ: Η κυβέρνηση έχει βαλθεί να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη

Επίθεση στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την τοποθέτησή του για το ζήτημα χορήγησης ασύλου σε έναν από του οχτώ τούρκους στρατιωτικούς.

«Αυτοί που ως αντιπολίτευση κατήγγειλαν τις συνθήκες διαβίωσης στην Αμυγδαλέζα και είχαν κάνει σημαία τους θέματα χορήγησης ασύλου, αποδεικνύουν σήμερα με τις πράξεις τους ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η – με κάθε τίμημα – παραμονή τους στις καρέκλες τις εξουσίας» αναφέρει.

Σχολιάζοντας την δήλωση του υπουργού ότι «υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες», η Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζει πως «ο πρώην ακτιβιστής και θιασώτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά την δήλωση του κ. Κοντονή ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να δικαστούν οι 8 στην Ελλάδα, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση έχει βαλθεί να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, διατυπώνοντας μάλιστα κρίσεις που είναι αντίθετες και με το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου, αλλά και της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου, η οποία έκρινε ότι οι 8 αξιωματικοί δεν είχαν καμία ανάμιξη στο πραξικόπημα στην Τουρκία».

Προκλητική χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία και την αναφορά του υπουργού στο ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στη Μόρια. «Για άλλη μία φορά επανέλαβε – εμμέσως αυτή τη φορά – ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν νεκροί στα κέντρα υποδοχής».

Η συνέντευξη του κ. Μουζάλα είναι άλλο ένα δείγμα «της υποκρισίας και της ανευθυνότητας που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Αυτοί που ως αντιπολίτευση κατήγγειλαν τις συνθήκες διαβίωσης στην Αμυγδαλέζα και είχαν κάνει σημαία τους θέματα χορήγησης ασύλου, αποδεικνύουν σήμερα με τις πράξεις τους ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η – με κάθε τίμημα – παραμονή τους στις καρέκλες τις εξουσίας» καταλήγει η ανακοίνωση.