Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη βρετανική βάση ακρωτηρίου στην Κύπρο πραγματοποιεί από το πρωί τη Παρασκευής η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Έφτασε με στρατιωτικό αεροπλάνο και ήδη μίλησε σε περίπου 200 βρετανούς στρατιώτες που υπηρετούν στη βάση.

Εξήρε το ρόλο των βρετανών στρατιωτών ενάντια στον πόλεμο που διεξάγουν κατά του ισλαμικού κράτους και της διεθνούς τρομοκρατίας αλλά και το σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο κατά της τρομοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυπριακής και βρετανικής κυβέρνησης για τι νέο καθεστώς που θα επικρατεί πλέον στις βρετανικές βάσεις μετά το brexit.

Η Τερέζα Μέι ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της βάσης μίλησε με τους βρετανούς πιλότους και πρόκειται να επισκεφτεί και νηπιαγωγείο που λειτουργεί στις βάσεις για να μοιράσει δώρα στα παιδιά.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνα έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακές φωτογραφίες της βρετανίδας πρωθουργού ανάμεσα σε σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη και σε βρετανούς πιλότους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός κατά την παραμονή της στις βρετανικές βάσεις της Κύπρου δεν θα έχει επαφές με αξιωματούχους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα πρόκειται περί ολιγόωρης στάσης της κυρίας Μέι στις βρετανικές βάσεις για να ευχηθεί καλά Χριστούγεννα στους βρετανούς στραώτες και τις οικογένειές τους.