Σε ολομέτωπη επίθεση κατά της ΝΔ προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς κατά την συζήτηση στην Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2018. «Η Νέα Δημοκρατία δεν αντέχει να βλέπει ότι κλείνουν σιγά-σιγά οι πληγές των πολιτικών που εφάρμοσε», σημείωσε, καταλογίζοντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «πόνταρε όλα τα λεφτά της -στο πλοίο της αριστερής παρένθεσης- αλλά αυτό το πλοίο βυθίστηκε». «Και, πλέον, δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει ούτε την ανέλκυση, αλλά ούτε και την απορρύπανση από τις ακραίες νεοφιλελεύθερες ή τις ακροδεξιές ιδέες, τις οποίες είχε φορτώσει στο πλοίο ως καύσιμο και πυρομαχικό», είπε. Ενώ σημείωσε ότι «το successstory του κ. Σαμαρά δεν είναι ασφαλές καταφύγιο».

«Κύριοι της ΝΔ, σφιχταγκαλιάζετε ένα ναυάγιο, το οποίο καταδικάστηκε τρεις φορές από το λαό», τόνισε ο κ. Παππάς, κατηγορώντας την ΝΔ ότι «είχατε δεσμευτεί σε στόχους 20 δισ. ευρώ παραπάνω λιτότητας, είχατε υπογράψει 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο». «Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μητσοτάκης, ο πιο αποτυχημένος υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αυτά είχαν υπογράψει. Αλήθεια, ανακαλείτε κάποιες από αυτές τις υπογραφές;», διερωτήθηκε, ενώ πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αποφεύγει τα χονδροειδή ψεύδη, όπως ότι θα μειώσει τους φόρους. Κι αυτό, διότι ο λαός δεν ξεχνά τις offshore, τα δανεικά με “αέρα”, τα άφαντα πόθεν έσχες, τις σχέσεις διαπλοκής».

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό είπε ότι «αυξάνει τις δαπάνες για τα οικογενειακά επιδόματα, τα σχολικά γεύματα, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα προγράμματα απασχόλησης, την ενίσχυση των νοσοκομείων, ενώ υπερκαλύπτει τους συμφωνημένους στόχους». «Έχουμε μια ανάπτυξη που εδραιώνεται, επαναλαμβάνεται κάθε τρίμηνο και έχει γερά θεμέλια», εκτίμησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, θέτοντας το δίλημμα: «Ο ελληνικός λαός βρίσκεται ενώπιων καθαρών πολιτικών επιλογών για το πως θα πορευτεί τα επόμενα χρόνια: Θα επιστρέψει σε μια πραγματικότητα, όπου τα ελλείμματα, η αδιαφάνεια και η διαφθορά ήταν ο κανόνας ή θα συνεχίσει να βαδίζει στο δρόμο της ανάκαμψης;». Όπως μάλιστα προέβλεψε, «ημεταμνημονιακή Ελλάδα, η Ελλάδα που βγαίνει στις αγορές και στέκεται ξανά στα πόδια της θα έχει τη σφραγίδα της αριστερής προοδευτικής μακροχρόνιας διακυβέρνησης».