από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
 
 

Υπέρ τολμηρών μεταρρυθμίσεων η κάλπη συνεδρίου της ΝΔ

Αναδείχθηκε όμως και ένας πυρήνας αντίστασης στις αλλαγές κυρίως στον δημόσιο τομέα
Υπέρ τολμηρών μεταρρυθμίσεων η κάλπη συνεδρίου της ΝΔ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υπέρ τολμηρών μεταρρυθμίσεων, όπως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων τάχθηκε η πλειονότητα των συνέδρων της ΝΔ, όπως αποτυπώθηκε στις κάλπες που στήθηκαν την Κυριακή αλλά για να συνδιαμορφώσουν τα μέλη του κόμματος με την ψήφο τους κάποιες από τις κυβερνητικές προτάσεις. Παράλληλα, όμως αναδείχθηκε και ένας πυρήνας αντίστασης στις αλλαγές κυρίως στον δημόσιο τομέα.

Στο ερώτημα αν «η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να συνδεθεί με την έμπρακτη επιβράβευση των καλύτερων και την υποχρεωτική δημιουργία ατομικών προγραμμάτων βελτίωσης των λιγότερο αποτελεσματικών», το 95.7% απαντά ναι.

Ωστόσο, στα επόμενα ερωτήματα τα ποσοστά αλλάζουν:

-«Τα χρόνια προϋπηρεσίας να μετράνε λιγότερο ή περισσότερο απ’ ό,τι σήμερα στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων;», Περισσότερο απαντά το 39,3%.

-«Όταν προκηρύσσονται διευθυντικές θέσεις στο Δημόσιο να δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν ως υποψήφιοι και στελέχη του ιδιωτικού τομέα;». Οχι απαντά το 25,4%.

-«Να δοθεί το δικαίωμα στους νέους εργαζόμενους να επιλέγουν μεταξύ του ΕΦΚΑ και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για την υποχρεωτική τους ασφάλιση (σύνταξη και υγεία);». Οχι απαντά το 36,3%

Υπερισχύουν βεβαίως όσοι θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξουν βαθιές τομές στη λειτουργία του κράτους και της δημόσιας διοίκησης.

Η πλειονότητα των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία (65,3%) θεωρούν ότι το πρώτο νομοσχέδιο της επόμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να εστιάζει στην εισαγωγή ενός σταθερού φορολογικού συστήματος που θα μειώνει τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Επίσης, με το συντριπτικό ποσοστό του 94,6% ανέδειξαν την πάταξη της εγκληματικότητας στα Εξάρχεια και στις άλλες εστίες ανομίας, σε μια από τις κεντρικές προτεραιότητες για τη ΝΔ.

Επιπλέον, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ τόσο της αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων (Διαχείριση Πρωτοβάθμιας Υγείας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ποσοστό 66,9%) όσο και της μεταφοράς λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα, όποτε κρίνεται ότι αυτός μπορεί να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες με μικρότερο κόστος, όπως για παράδειγμα στην αποκομιδή σκουπιδιών (89,6%).

Σε ότι αφορά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων το 96.5% τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος. Επιπλέον, το 83,4% θεωρελι ότι οι «αιώνιοι φοιτητές» θα πρέπει να χάνουν τη φοιτητική ιδιότητα όταν υπερβαίνουν τον απαιτούμενο χρόνο σπουδών επαυξημένο κατά δύο έτη.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων (81,5%) τάχθηκε υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό - χωρίς όμως την πρόκληση εθνικών εκλογών - σε περίπτωση που κανείς εκ των υποψηφίων δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Βουλή.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (2)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Τι ισχύει σε άλλες χώρες | 20/12/2017 00:06
  Η προαγωγή βάσει προϋπηρεσίας είναι η συνήθης και σε κάποιες περιπτώσεις η μοναδική παράμετρος προαγωγών δημοσίων υπαλλήλων σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία κλπ), εκτός βέβαια αν κάποιος κρίνεται ανεπαρκής, τεκμηριωμένα και με πιστοποιημένους δείκτες όπως η συχνότητα καταγγελιών ή μή ικανοποιητική απόδοση υπηρεσιών (υπάρχει αξιολόγηση των υπηρεσιών από τους πολίτες βάσει ειδικών ερωτηματολογίων). Η πρακτική εξέλιξης άλλωστε υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα, στους ένστολους και στους δικαστικούς. Οι αποδεδειγμένα "ανεπαρκείς" ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης με καθυστέρηση προαγωγής ή και αν παρόλα αυτά δεν κρίνονται ικανοί, μεταθέττονται σε υποδεέστερες θέσεις.
  Λόγος Αντίλογος
  απάντηση00
   
   
  σιγά μην πειράξει τους δημόσιους υπάλληλους... | 19/12/2017 10:57
  κατ' αρχάς μιλάμε για τους κατ' εξοχήν πολιτικούς της πελάτες. Δεν διώχνεις εκείνους που με τόσους κόπους έχεις διορίσει προκειμένου να υφαρπάξεις από αυτούς και τις οικογένειές τους τις ψήφους του, κοινή λογική. Κατά δεύτερον, με το που θα διώξει τους πρώτους πέντε -αν τολμήσει να κάνει κάτι τέτοιο-, θα ξεσηκωθούν όλοι οι υπόλοιποι, ώστε η ΝΔ του Κούλη που έχει δείξει ευάλωτη στο πολιτικό κόστος, θα κάνει αμέσως πίσω. Καταλάβετέ το μικροί μου ανόητοι, μετά τα Ζάππεια και τα σκισμένα μνημόνια τώρα μας ταϊζουν κουτόχορτο πως δήθεν...
  θα μειώσουν τους φόρους...
  απάντηση93