Νέους τριγμούς στην κυβέρνηση προκάλεσε η ανοιχτή δέσμευση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για τη χρήση του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ, την ώρα που τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς καταβάλουν προσπάθειες για την επίλυση αυτού του ζητήματος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της σύνθετης ονομασίας.

«Σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων» διαβεβαίωσε ο κ. Καμμένος από τη Θεσσαλονίκη, λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση των διαπραγματευτικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

«Ως προς το θέμα της Μακεδονίας, έχει να κάνει με απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών είναι η μη χρήση του όρου «Μακεδονία» και για οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη διάρκεια εγκαινίων στρατιωτικών οικημάτων.

«Όσον αφορά εμένα, όχι με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Άμυνας αλλά με την ιδιότητα του αρχηγού κόμματος, σας διαβεβαιώνω ότι ουδέποτε θα συναινέσω στην οποιαδήποτε χρήση του ελληνικού όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων» συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος, δείχνοντας πως υπάρχουν έντονες διαφοροποιήσεις για το συγκεκριμένο θέμα στον κυβερνητικό σχηματισμό.