«Η παράταξή μας, κατέβαλε μια μεγάλη προσπάθεια για να μείνει η Ελλάδα
και η κοινωνία μας όρθια στις δύσκολες ώρες, καταβάλλοντας ακριβό
τίμημα αναλαμβάνοντας τόσο τις ευθύνες που της αναλογούσαν, όσο και
ευθύνες άλλων για την κατάσταση που βρέθηκε η χώρα» τόνισε η επικεφαλής
του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ.
Τάχθηκε υπέρ της εθνικής συνεννόησης και ανέφερε ότι η περίοδος του
μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι πρέπει «να επιδιώξουμε με ειλικρίνεια την εθνική συνεννόηση. Η Εθνική Συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκη με κυβερνητικές συνεργασίες. Είναι κάτι υπέρτερο από αυτές, γιατί θέτει, στο κέντρο του ενδιαφέροντος της, το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

Συνδυάζει, πρόσθεσε, την αναγκαία Πολιτική Σταθερότητα, με την εξίσου επιτακτική ανάγκη για Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου.

Η περίοδος του μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού ανήκει στο παρελθόν

«Όμως ας μιλήσουμε καθαρά. Η περίοδος του μικρού και κακέκτυπου δικομματισμού, ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν και νέες πραγματικότητες δημιουργούνται.
Όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι σε επαφή με την νέα πραγματικότητα που υπάρχει και στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα!», σημείωσε.

Επεσήμανε ότι μετά και τις πρόσφατες διαδικασίες στην κεντροαριστερά, «στοχεύουμε σε Πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας. Με προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα, που θα επικυρωθεί από το επικείμενο Συνέδριό μας. Με αυτό το Πρόγραμμα εμείς θα πορευτούμε. Επιδιώκοντας Εθνική Συνεννόηση και συμφωνία μιας Εθνικής Γραμμής για όλα τα μεγάλα θέματα της χώρας».

Κατά τα λοιπά, υπογράμμισε ότι «είναι ανάγκη να γυρίσουμε οριστικά τις σελίδες του παρελθόντος, να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας μαζί του. Μέσα από την αποδοχή της πρότασής μας, για εξεταστική επιτροπή για τις εξελίξεις στην οικονομία, από την είσοδό μας στο ευρώ μέχρι σήμερα».

«Η έξοδος από την κρίση απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο»

«Η έξοδος από την κρίση απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, μια εθνική γραμμή για ένα νέο μοντέλο παραγωγής, που θα οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη, σε προσέλκυση υγιών επενδύσεων, στην παραγωγή νέου πλούτου στην χώρα», τόνισε.
Απαιτεί όμως, συμπλήρωσε, και μια τολμηρή πολιτική δίκαιης διανομής αυτού του πλούτου, που θα στηρίζει την μεσαία τάξη και θα μειώνει ριζικά τις Κοινωνικές Ανισότητες.