Έντονη κριτική στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή άσκησε ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης σχετικά με όσα είπε για την κόντρα του με την Δικαιοσύνη σχετικά με το πόθεν έσχες.

«Έχω την αίσθηση ότι ο κ. υπουργός αμετανόητος σήμερα συνεχίζει τη θεσμική εκτροπή. Διότι δε θέλει να καταλάβει ότι ενόσω επίκειται η έκδοση δικαστικών αποφάσεων και συγκεκριμένα της απόφασης για το πόθεν έσχες των δικαστών, δεν νοείται ο αρμόδιος υπουργός να υποδεικνύει ποια απόφαση θέλει ο ίδιος να εκδοθεί» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη λοιπόν συνεχίζει να γίνεται και φοβούμαι ότι είναι και πιο πιεστική και πιο ωμή. Η ευθύνη πια είναι του πρωθυπουργού και μόνο απέναντι σε αυτή την αντιθεσμική συμπεριφορά» ανέφερε ο κ. Καρακούνης ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στην εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε σήμερα από το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου και τον Σύνδεσμο Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδος με θέμα «Η Δικαιοσύνη ως Πυλώνας Ανάπτυξης» στην οποία μίλησε και ο κ. Κοντονής.