από metereologos.gr
Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
 

Τσίπρας: Η γη της ευκαιρίας έχει διάπλατα ανοιχτές τις πύλες της για επενδύσεις

Κάλεσμα σε επενδυτές σε Συνέδριο στη Ν.Υόρκη - Τσακαλώτος: Το 2018 σηματοδοτεί την έξοδο από μακρά περίοδο προγραμμάτων
Τσίπρας: Η γη της ευκαιρίας έχει διάπλατα ανοιχτές τις πύλες της για επενδύσεις
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Η γη της ευκαιρίας έχει διάπλατα ανοιχτές τις πύλες της για κερδοφόρες επενδύσεις. Η Ελλάδα έχει επανέλθει, είναι εδώ και σας καλεί να γίνετε μέρος της», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τους επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα που παρουσιάσθηκε στο ετήσιο διεθνές επενδυτικό συνέδριο για την Ελλάδα, που διοργανώνει στη Νέα Υόρκη το Capital Link.

Πάνω από 1.350 επενδυτές, επιχειρήσεις και διεθνείς τράπεζες, συμμετείχαν στο "19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum" πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για ένα Διεθνές Συνέδριο για την Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μεγάλες διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και οργανισμούς.

Συνάντηση Κορυφής στη Ν.Υόρκη για την ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις


Κοστέλο: Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστούν μετά το τρίτο μνημόνιοΣτο μήνυμα του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι σε θέση να πει ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης οδήγησαν σε ισχυρά αποτελέσματα. Η ελληνική οικονομία μετά από χρόνια ύφεσης αναπτύσσεται εκ νέου και αναμένεται να αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 2,5% το 2018, ενώ η ανεργία έπεσε και οι ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν στο εννεάμηνο.

«Εχουμε υπεραποδόσει στους δημοσιονομικούς στόχους», τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι οι αμερικανοί επενδυτές είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα και αναμένει να συνεχίσουν να είναι προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Στάθηκε στην αποφασιστικότητα να ενισχυθούν οι δεσμοί των δυο χωρών, όπως φαίνεται από το ότι οι ΗΠΑ θα είναι τιμώμενη χώρα στην επόμενη ΔΕΘ. Προηγουμένως η Ελλάδα θα έχει βγει από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018, είπε και πρόσθεσε ότι με αυτό το δεδομένο είμαστε απόλυτα εστιασμένοι στο επόμενο κεφάλαιο για την Ελλάδα πέρα από την λιτότητα. «Μια εποχή ανάπτυξης πέρα από τη λιτότητα και την ύφεση».

Παπαδημητρίου: Καθιερώνεται νέο παραγωγικό μοντέλο


Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, μίλησε για τη νέα εθνική αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως καθιερώνει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, φιλικό προς τις επενδύσεις και προσανατολισμένο στις εξαγωγές.

Συμπλήρωσε πως προχωρώντας προς το 2018, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας διαφαίνονται πιο θετικές και επισήμανε πως η εμπιστοσύνη στην οικονομία θα ενισχυθεί με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, όπως και με την πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ντ.Κοστέλο: Δεν πρέπει να δούμε νέα προγράμματα για την Ελλάδα


Εξάλλου, θετικά μηνύματα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της στις αγορές στέλνουν οι συμμετέχοντες στις εργασίες του διεθνούς επενδυτικού συνεδρίου. Το πρώτο πάνελ του συνεδρίου εστίασε στην τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και στις μακροοικονομικές προοπτικές της, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο σημείωσε πως η μεγαλύτερη πρόκληση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι η ανάπτυξη.

Επισήμανε επίσης πως ενώ η Ελλάδα έχει εξαλείψει πολλές οικονομικές ανισορροπίες και έχει σημειώσει υπολογίσιμη πρόοδο στη θεσμοθέτηση των μεταρρυθμίσεων του ESM, είναι εμφανές ότι μια βιώσιμη ανάπτυξη θα χρειαστεί τη διατήρηση της εφαρμογής των δομικών μεταρρυθμίσεων.

«Δεν πρέπει να δούμε νέα προγράμματα για την Ελλάδα, αλλά εφαρμογή των μέτρων και των επενδυτικών πρότζεκτ», υπογράμμισε.

Ο Τσαρλς Σέβιλ (Charles Seville), ανώτερος διευθυντής της Fitch για τη Βόρεια Αμερική, ενός από τους σημαντικότερους παγκόσμιους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, είπε πως «βλέπουμε ενθαρρυντικά σημάδια ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές».

Ο Νικολά Γκιαμαρόλι (Nicola Giammarioli), εκπρόσωπος του ESM, παρατήρησε πως σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα χρόνια οι διαπραγματεύσεις για την τρέχουσα αξιολόγηση ολοκληρώθηκαν γρήγορα και στην ώρα τους.

Από την Ελλάδα, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας για τα προβλήματα που οδήγησαν στην ελληνική οικονομική κρίση, ανέφερε πως «σταματήσαμε τις δομικές μεταρρυθμίσεις το 2001 και χάσαμε την ανταγωνιστικότητα μας». Επιπλέον, τόνισε πως τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν διοχετεύονται στην οικονομία, αλλά μεταφέρονται στο εξωτερικό.

«Χρειαζόμαστε ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα στηρίζεται στις επενδύσεις και τις εξαγωγές και όχι στη κατανάλωση» τόνισε.

Ο Γιώργο Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό σύστημα φορολογίας. Ειδικότερα, απαρίθμησε τις πρωτοβουλίες και την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος δημοσίων εσόδων που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών και κυρίως θα εμπεδώσει ένα αίσθημα φορολογικής δικαιοσύνης.

Στο ίδιο πνεύμα συνέχισαν και οι επόμενοι ομιλητές. Ο Βασίλης Κότσιρας, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, σημείωσε πως οι πρόσφατες συναλλαγές καλυμμένων ομολόγων σηματοδότησαν την επιτυχημένη επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στις διεθνείς χρηματαγορές.

Ο συνεπικεφαλής της διεύθυνσης διεθνών κεφαλαιαγορών της Deutsche Bank Χένρικ Τζόνσον (Henrik Johnsson) παρατήρησε πως το 2017 είδαμε πραγματική εξέλιξη στην όρεξη των διεθνών επενδυτών για προϊόντα ελληνικού ρίσκου σε όλες τις κατηγορίες.
Τσακαλώτος: Το 2018 σηματοδοτεί την έξοδο από μακρά περίοδο προγραμμάτων

Σε σειρά δεδομένων που αφορούν την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα προγράμματα, την επιτυχή πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίων, τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού και τη βελτίωση στις εξαγωγές, αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Νέα Υόρκη στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Υπάρχει μία σημαντική διαφορά μεταξύ του φετινού φόρουμ και των προηγούμενων, ανέφερε και υπογράμμισε πως ο λόγος είναι ότι το 2018 σηματοδοτεί μία καθοριστικής σημασίας στιγμή για την Ελλάδα.

Ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός που βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισής του από την Ολομέλεια της Βουλής, σηματοδοτεί την έξοδο της Ελλάδας από μια μακρά περίοδο προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Αυτό είναι αποτέλεσμα και της σκληρής δουλειάς της ελληνικής κυβέρνησης και των σημαντικών θυσιών των Ελλήνων πολιτών» τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης τόσο στους καταναλωτές όσο και στις επιχειρήσεις ανέφερε και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη μειούμενη τάση στην ανεργία, η οποία αποτελεί ισχυρό μήνυμα της σταθερά βελτιούμενης τάσης στην ανάπτυξη, αποδίδοντας αυτές τις θετικές προοπτικές στη βελτίωση της πίστης στη βιωσιμότητα των ελληνικών δημόσιων οικονομικών και στην εισαγωγή ευρέος φάσματος μεταρρυθμίσεων που ανασχημάτισαν την ελληνική οικονομία.

«Σε όλη αυτή την προσπάθεια» όπως είπε χαρακτηριστικά «στόχος της κυβέρνησης ήταν να στηρίξει τα τμήματα της κοινωνίας που επηρεάστηκαν περισσότερο από την κρίση. Καθώς μπαίνουμε στο στάδιο της ανάκαμψης, οι προσπάθειές μας θα είναι να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των προοπτικών ανάπτυξης, υποστηρίζοντας παράλληλα το δίκαιο χαρακτήρα της».

Με σαφές μήνυμα προς τους επενδυτές συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή πολιτικών που βελτιώνουν το επιχειρηματικό περιβάλλον (με τη μείωση του γραφειοκρατικού φόρτου), ενώ κατευθύνει τη δημόσια χρηματοδότηση σε, πολλά υποσχόμενους, τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

«Ο στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να αναμορφώσουν την ελληνική οικονομία».

Τέλος, κατέστησε σαφές ότι το επόμενο έτος θα χαρακτηρίζεται από τις συζητήσεις σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα χρέους και τις προσπάθειες της κυβέρνησης να δημιουργήσει επαρκή αποθέματα που θα επιτρέψουν και την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων δανεισμού και θα υποστηρίξουν την καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα, πράγμα το οποίο αποτελεί στόχο τόσο της Ελλάδας όσο και των εταίρων της.

Ο υπουργός Οικονομικών στο περιθώριο της εκδήλωσης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών και αύριο Τρίτη θα παρευρεθεί στην ειδική εκδήλωση «Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» την οποία διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Στις 15.45 μ.μ. ο κ. Τσακαλώτος θα κληθεί να σημάνει την λήξη των εργασιών της ημέρας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (16)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Χαχαχα | 13/12/2017 18:48
  Ααα, χαχαχα, αχαουχα χαχαχα! Τι ευχή μου να 'χεις παιδάκι μου που με κάνεις και γελώ.
  πλάνταξα
  απάντηση10
   
   
  NEW AREA OF OPPORTUNITY ? | 12/12/2017 14:19
  WHICH OPPORTUNITY ? DO YOU HAVE ANY CONCRETE EXAMPLES ? UNDER WHICH TERM AND CONDITIONS ? ANY COMMISSIONS TO BE CONSIDERED ?
  LOOK FORWARD TO HEARING FROM YOU SOON
  απάντηση00
   
   
  Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.. | 12/12/2017 11:42
  Πάλι καλά πού δεν είπε η Γη της Επαγγελίας ο Καραγκιοζάκος....
  Warrior
  απάντηση150
   
   
  Greece is comeback | 12/12/2017 11:01
  Οι επενδύσεις κύριε Πρωθυπουργέ θέλουν σοβαρότητα και επαγγελματισμό και όχι προσεγγίζεις τύπου Google όπως σας μεταφράζουν τα Αγγλικά από τα Ελληνικά.
  PanTsek
  απάντηση150
   
   
  η γη των εξαχρειων | 12/12/2017 10:56
  Αμ δεν ειναι ετσι ο καπιταλισμος αλεξη μου,ολοι ετουτοι οι δικοι σου δε σου τοπαν.Εμ τοσα ξερουν και αυτοι.Τετοιες ευκαιριες μπαχαλοειδεις προσφερονται με το κιλο.Οι καπιταλες γυρευουν σταθεροτητα,απο καθε αποψη και κοινωνικη ευσταθεια. Γυρευουν κοντολογης πραγματα που αδυνατεις να παραδωσεις,η μηπως θαρρεις οτι ο καρανικας και η σβιγγου ειναι εχεγγυα;;;; Σε απλα ελληνικα ειστε βαθεια νυχτωμενοι,αν νομιζετε πως οι καπιταλες ειναι κοροιδα σας και γυρευουν το μπελα τους.
  DKK
  απάντηση110
   
   
  Το χαζο εξακολουθει να ζει στον ..... | 12/12/2017 10:36
  ....χαζοχαρουμενο κοσμο του, οι μονοι ΅επενδυτες΅ που ερχονται στο ελλαδισταν ειναι οι προσφυγες και οι ιθαγενεις πανε απο μαυρη μερα (μεσω μαυρης Παρασκευης) σε αλλη μαυρη μερα. Αραγε τι ταιριαζει σε αυτη την χωρα .... Ευρωπη, Βαλκανια η κεντρικη Αφρικη;;;;
  Φευγατος απο το 1980
  απάντηση140
   
   
  Η Ελλαδα στα μεταχειρησμενα.. | 12/12/2017 08:18
  Παρτε κοσμε,παρτε,οτι παρεις [1] ευρω.Εδω ο καλος τσουρμοπαγκοςςςς...
  Του γυφτοπαζαρου...
  απάντηση100
   
   
  Και ζησανε αυτοι καλυτερα | 12/12/2017 05:34
  ... και εμεις χειροτερα. Χρονια τωρα ερχονται αντιπροσωποι της ελλ. κυβερνησης στο συνεδριο αυτο. Αλλοι χαρουμενοι, αλοι χαζο-χαρουμενοι, αλλοι για δουλειες και αλλοι για ψωνια. Αυτοι ομως των ΣυριζΑνΕλ εχουν ξεπερασει καθε οριο κοροιδιας. Τα τελευταια 3 χρονια λενε και ορκιζονται οτι ... να!, την περασαμε την κριση, και νααα ο πακτωλος απο επενδυσεις κι ατεεελειωτη η σειρα των ενδιαφερομενων ... και μετα μια εβδομαδα ολα ειναι "ονειρα γλυκα μελετημενα..." Ειναι τοσο καραγκιοζηδες που δεν αντιλαμβανονται πλεον ποσο αναξιοπιστοι εχουν γινει με ολες αυτες τις φανφαρες. Το μονο σιγουρο μεχρι τωρα ειναι οτι αυτοι ζουνε καλυτερα απ' οτι πριν καθησουν στην καρακλα κια εμεις ζουμε τον εφιαλτη μας!
  αμερικανος
  απάντηση170
   
   
  «Η γη της ευκαιρίας»… | 12/12/2017 05:09
  « έχει διάπλατα ανοιχτές τις πύλες της»… Ναι, για τυχοδιώκτες. Σπάνια θα συναντήσει κανείς πάλι ένα τόσο ύπουλο βλέμμα, από τα Εξάρχεια έως και την Νέα Υόρκη. Οι Έλληνες όντως έχουν ευκαιρίες, διότι κατά πλειοψηφία είναι ικανοί. Αρκεί να τους αδειάσεις τον δρόμο… κ. Τσίπρα.
  Michail Leon
  απάντηση120
   
   
  Η Ελλάδα στο παζάρι σε τιμή ευκαιρίας ! | 12/12/2017 04:57
  " Dear friends, the land of opportunity is having its gates wide open for highly profitable investments. ". Έτσι κλείνει τη διακονιά του, προς τους διεθνείς τοκογλύφους, ο πρω- θυπουργός της χώρας μας. Κατ' εμέ, η τραγωδία του ελ- ληνικού λαού - για την οποία είναι βέβαια συνυπεύθηνη η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της - δεν θα μπορούσε να διακηρυχτεί και να διαφημιστεί πιο καθαρά, πιο ξάστερα και πιο υπεύθηνα ! Όντως " FINIS GRAECIAE " ! Δανείζομαι τον τίτλο ενός βιβλίου του κ. Χρ. Γιανναρά. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
  Θεόδωρος Αντωνιάδης
  απάντηση63
   
   
  Looking for Idiots... | 12/12/2017 03:32
  Εδω, στην Αμερικη, δεν προκειται να βρεις ηλιθιους, να επενδυσουν στην κομμουνιστικη Ελλαδα του τρελλο Τσυριζα , που τα νομοσχεδια αλλαζουν κατα το δοκουν απο ωρα σε ωρα..... Ναι, και δεν ανηκω στη Νεα Δημοκρατια..
  From NY with poisonous LOve!!!!
  απάντηση140
   
   
  egw nomizw | 12/12/2017 02:31
  ..pws h kalyteri ependisi stin Ellada ayti ti stigmi einai na fiaxneis Kai na poulas koukoules sta Exarxeia...kai malista me Mikro kefalaio .. to skeftome.
  Papaladias
  απάντηση90
   
   
  Όσο και | 11/12/2017 23:55
  να προσπαθείς και να αγωνιάς, το κάνεις χειρότερο, τα λόγια αυτοί δεν τα πιστεύουν θέλουν έργα, κι αν θες ξεκίνα πια αυτό το ρημάδι το ελληνικό και στείλε στα τσακίδια τον Καρανίκα
  Διογένης
  απάντηση120
   
   
  " Κράχτες " όχι μόνον για τα " ασημικά " , αλλά και της ...Ψυχής μας . αν μας έμεινε μια πνοή της έστω . | 11/12/2017 23:48
  " Η γη της ευκαιρίας σας καλεί με διάπλατα ανοιχτές τις Πύλες της κερδοφορίας " . Αυτό δεν θα τολμούσε να το εκστομήσει ούτε ο πιο γνήσιος εκφραστής του άκρατου " νεοφιλελευθερισμού " και του καπιταλισμού . Αυτό και αν είναι ..." κωλοτούμπα " ! Φαντάζεσθε να το έλεγε , που δεν θα το έλεγε , η Ν.Δ. ή το ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ ; Θα έβγαιναν στα βουνά οι Εθνικολαϊκιστές !
  Έκτωρ
  απάντηση111
   
   
  GIA PION TA LEH?? | 11/12/2017 22:38
  ALEKSH ESY MILAS GIA EPENDYSEIS KAI OLOI OI ALLOI SYRIZAIOI TIS MPOYKOTAROYN, OPOTE GIA PION MILAS?? ISOS GIA TON EAYTON TOY, ME ALLA LOGIA ESY TA LES KAI ESY TA AKOYS, OPOTE PAME KATA DIAOLOY ME TO SYRIZA.
  andreas
  απάντηση100
   
   
  Ξεφτυλισμένα πράγματα | 11/12/2017 22:13
  Αερολογίες και ψέματα με δύο μεγάλες επενδύσεις κολλημένες στο βούρκο της νεοελληνικής γραφειοκρατίας και σε ιδεοληψίες, και όλα αυτά τη στιγμή που 540 εργαζόμενοι στις Σκουριές θα φάνε απολύσεις για Χριστουγεννιάτικο δώρο. Άντε γεια κοιμισμένε κνίτη
  Mitsos111
  απάντηση130
   
-