Την άποψη ότι «η κυβέρνηση αγαπάει τη Δικαιοσύνη, όταν αυτή εκδίδει αποφάσεις που την συμφέρουν» εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων, σχολιάζοντας τα συμβάντα μεταξύ του κ. Κοντονή και ηγεσίας της Δικαιοσύνης.

Η ΕΚ θεωρεί, επίσης, ότι «η Δικαιοσύνη είναι μεν ανεξάρτητη, αλλά όχι ανεξέλεγκτη» και υπογραμμίζει πως «το παρελθόν διδάσκει ότι έχει κάνει και η Δικαιοσύνη τα λάθη της, εξαιτίας των οποίων έχουν δημιουργηθεί σύννεφα δυσπιστίας στην κοινωνία».

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, «τώρα είναι η ώρα να οικοδομήσουμε όλοι μαζί τη νέα αυτή εμπιστοσύνη της Δικαιοσύνης και πρέπει να ξέρουν όσοι την υπονομεύουν αλόγιστα, ότι κατ’ ουσίαν ναρκοθετούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για τα F-35

Παράλληλα, η Ένωση Κεντρώων ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να ληφθούν αποφάσεις για την παραγγελία των F-35».

Στην ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ότι «ο Ερντογάν έφυγε, οι διεκδικήσεις έμειναν» σχολιάζοντας ότι «όσοι από τον ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζουν γιατί τόλμησε ο Τσίπρας και αντιτάχθηκε στον Ερντογάν, γρήγορα θα αντιληφθούν, ότι ο Τούρκος μένει Τούρκος, καραδοκεί μια στιγμή αδυναμίας και η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει είναι οι ισχυρές και αποτρεπτικές Ένοπλες Δυνάμεις».