Νέα στοιχεία τα οποία «δένουν» ακόμη περισσότερο την υπόθεση με τη
Σαουδική Αραβία και την εμπλοκή του φερόμενου ως μεσάζοντα Βασίλη
Παπαδόπουλου έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ δια της εκπροσώπου του κόμματος
Μαρίας Σπυράκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αποδεικνύεται περίτρανα –όπως είχε πρώτο Το Βήμα της Κυριακής αποκαλύψει– ότι
σφαίρες και βλήματα από το εργοστάσιο Παπαδόπουλου διοχετεύτηκαν στη
Ράκα τον Ιούλιο του 2014. Ταυτόχρονα η κ. Σπυράκη, κάλεσε τους υπουργούς
Αμύνης και Εξωτερικών να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
της Βουλής.

Ιχνη ελληνικών όπλων στη Ράκα

Σε συνέντευξή της, η κ. Σπυράκη αναφερόμενη στον φερόμενο ως μεσάζοντα για την προσπάθεια πώλησης των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, είπε ότι «ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μοναδικός Έλληνας που βρέθηκαν όπλα του στον ISIS . Όποια πέτρα και αν σηκώσεις στο Πεντάγωνο θα βρεις από κάτω τον κ. Παπαδόπουλο».

Ο κ. Παπαδόπουλος, πρόσθεσε η κ. Σπυράκη, καταγράφεται στο σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως κατασκευαστής σφαιρών που βρέθηκα στη Ράκκα. Ειδικότερα, εξήγησε ότι σφαίρες που έχουν κατασκευαστεί στην περιοχή της Αξιούπολης του Κιλκίς, σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΕ με ημερομηνία Ιουλίου του 2014, βρέθηκαν στη Ράκκα.

Μετά και τα νέα στοιχεία από τη ΝΔ επιβεβαιώνεται το σχετικό ρεπορτάζ των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Στη συνέχεια η κ. Σπυράκη κάλεσε την κυβέρνηση «να μας εξηγήσει αν ήλεγξε ή όχι τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως ενδιάμεσος, μεταφορέας και ενδιαφερόμενος να επενδύσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».

Η κ. Σπυράκη παρουσίασε επίσης και το δημόσιο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Αρχής με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2014, στο οποίο καταγράφεται η εταιρία του κ.Παπαδόπουλου από το σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων. Το θέμα δεν έχει κλείσει για τη ΝΔ και δεν πρόκειται να κλείσει, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, κατέληξε η κ. Σπυράκη.