«Η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση με ποιότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ανανέωση συνδέεται οπωσδήποτε με την ηλικία ούτε σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προηγούμενα με κάποιους», απαντά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ , Κωστής Χατζηδάκης ερωτηθείς εάν το «κόψιμο» της Ντόρας Μπακογιάννη από μια κυβέρνηση ΝΔ ανοίγει τον δρόμο και για άλλα στελέχη που προέρχονται από «τζάκια».

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News αναφέρει ακόμα ότι η απόφαση του κ. Μητσοτάκη για την κ. Μπακογιάννη ήταν η δυσκολότερη της πολιτικής του πορείας, ενώ εξηγεί ότι την έλαβε για λόγους πολιτικής ευαισθησίας.

Για το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου υπογραμμίζει ότι το κόμμα του θα καταλήξει στους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου, καθώς «θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα».

Δηλώνει ότι «ξεκινάμε από τον στόχο να συνδυάσουμε την οικονομική ελευθερία με την κοινωνική αλληλεγγύη», ενώ προσθέτει ότι «ταυτόχρονα μας ενδιαφέρει να περάσουμε από την Ελλάδα της ελεημοσύνης στην Ελλάδα των ευκαιριών. Ιδιαίτερα για τους φτωχότερους και τους νέους».

Τέλος, σχολιάζοντας την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας, ο κ. Χατζηδάκης κατηγορεί την κυβέρνηση για ανεπαρκή προετοιμασία, τονίζοντας παράλληλα ότι «διεκδικεί το “χρυσό βατόμουρο” της διπλωματίας».