Οι διαδηλωτές εναντίον της επίσκεψης Ερντογάν είχαν προαναγγείλει ότι μετά τη συγκέντρωση στις 18.00 στα Προπύλαια, θα πραγματοποιούσαν πορεία προς τη Βουλή. Η αστυνομία τοποθέτησε κλούβες κατά μήκος της Πανεπιστημίου στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας, δημιουργώντας ένα «τείχος» ώστε να μην προχωρήσει
η πορεία προς το Σύνταγμα. Το ίδιο «τείχος» έχει σχηματισθεί και στις οδούς Σταδίου και Ακαδημίας

*****

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησαν το απόγευμα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Κουρδιστάν, με συνθήματα «Λευτεριά στον Οτσαλάν» και «Ερντογάν δικτάτορα», διαμαρτυρόμενοι για τις πράξεις του εναντίον του κουρδικού λαού.

Αρχικά, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην οδό Σταδίου, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, και κατέληξαν στα Προπύλαια, όπου έκαψαν μία αφίσα που απεικόνιζε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν δεχόμαστε την επίσκεψη του Δικτάτορα Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν και το κόμμα του, το AKP, είναι αυτοί που έχουν κάνει σφαγές στην Τουρκία και στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στον Κουρδικο Λαό. Είναι αυτός που εδώ και χρόνια κάνει σφαγές στο Κουρδιστάν, η επισκεψή του στην Ελλάδα που είναι η γενετειρα της Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτη» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος, μεταξύ, δήλωσε πως «καταγγέλλουμε τη δικτατορική παρουσία του Ερντογάν στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν είναι ο μεγάλος σφαγέας των Κούρδων. Είναι το καθεστώς που έχει επιβάλλει τρομοκρατικές διώξεις στους δημοκράτες κι αγωνιστές της Τουρκίας. Είναι πρόκληση το γεγονός ότι ο Ερντογάν απέκλεισε πριν έρθει στην Ελλάδα να γίνουν μαζικές συλλήψεις και φυλακίσεις».

Οι διαδηλωτές θα παραμείνουν στα Προπύλαια για τη συγκέντρωση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 18:00.

Η συγκέντρωση στα Προπύλαια


Οπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κάλεσμα για τη συγκέντρωση το απόγευμα στα Πρτοπύλαια: «Σε σύσκεψη που έγινε στο Πολυτεχνείο, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ύστερα από κάλεσμα της «Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν», με συμμετοχή πολλών ελληνικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, αποφασίσαμε να καλέσουμε όλο το λαό την Πέμπτη 7 Δεκέμβρη 2017, στις 6 μ.μ., σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία στη βουλή. Καταγγέλλουμε την επίσκεψη του Ερντογάν και, επίσης, τις συλλήψεις 9 Τούρκων αγωνιστών πολιτικών προσφύγων, που οι ελληνικές αρχές δίνουν «πεσκέσι» στον Eρντογάν».

Η πορεία από τα Προπύλαια ξεκίνησε περί τις 18.40. Κατευθύνθηκε από την Πανεπιστημίου προς τη Σταδίου αλλά σταμάτησε στο μπλοκ που είχε τοποθετήσει η αστυνομία και δεν προχώρησε προς τη Βουλή, όπως είχε προαναγγελθεί. Στο ύψος της Χρήστου Λαδά έστριψε προς την Πανεπιστημίου όπου και κατέληξε στα Προπύλαια. Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο.