Η πρώτη κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού, των κομμάτων που συνέπραξαν για να δημιουργηθεί το Κίνημα Αλλαγής, έγινε σε κλίμα πανηγυρικό. Στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής ήταν διάχυτη και η αισιοδοξία για την επόμενη μέρα. Τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι ο νέος φορέας μπορεί να αποτελέσει την επιλογή των απογοητευμένων από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρων.

Πρώτος πήρε το λόγο, καταχειροκροτούμενος ο Νίκος Αλιβιζάτος που επιχείρησε να κάνει ένα απολογισμό της διαδικασίας εκλογής. » Νομίζω τα καταφέραμε» τόνισε εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία του νέου φορέα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης που πήρε το λόγο αμέσως μετά, αναφερόμενος στο όνομα του νέου φορέα τόνισε ότι οι λέξεις κίνημα και αλλαγή είναι αυτές που οφείλουν να ενώνουν το χώρο. Κίνημα γιατί δεν θέλουμε να φτιάξουμε ένα ακόμα κόμμα. Και τη λέξη αλλαγή την χρησιμοποιήσαμε όλοι οι υποψήφιοι προεκλογικά επεσήμανε

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι ο μεγάλος αντίπαλος του νέου φορέα είναι ο λαϊκισμός και τόνισε με νόημα ότι όλες οι αλλαγές που θέλουμε θα πρέπει να αρχίσουν από τη λειτουργία του κόμματος.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε δριμύτατη και εφ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση και τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται θεσμική ανασυγκρότηση.

Η Φώφη Γεννηματά που έγινε δεκτή με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από τους βουλευτές και τα στελέχη των δύο κομμάτων, στην ομιλία της περιέγραψε την αντιπολιτευτική τακτική αλλά και τα βήματα προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.

Η επικεφαλής του νέου φορέα χαρακτήρισε τη συνεδρίαση πρώτο σημαντικό βήμα υλοποίησης της εντολής των 210 χιλιάδων πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες.

Υπεραμύνθηκε της αυτόνομης πορείας του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας ότι ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να το εντάξουν σε διάφορα πολιτικά μέτωπα.

Η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για ένα φορέα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό και θα αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς. «Ταράξαμε τα νερά» ανέφερε και τόνισε την ανάγκη στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της παρεμπόδισης της επιστροφής στην εξουσία των συντηρητικών πολιτικών.

Η επικεφαλής του νέου φορέα επιχείρησε να αποδομήσει το αφήγημα του πρωθυπουργού για έξοδο από το Μνημόνιο λέγοντας ότι αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. » Πρόκειται για μια έξοδο-μαιμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Γεννηματά τόνισε την ανάγκη να φύγει η επικίνδυνη όπως την χαρακτήρισε, κυβέρνηση επεσήμανε όμως ότι το κύριο βάρος της προσπάθειας θα πρέπει να πέσει στην προβολή της εναλλακτικής πρότασης του Κινήματος Αλλαγής.

Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και τόνισε ότι άμεσα θα υπάρξει νομοθετική πρόταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Επίσης χαρακτήρισε εγκληματική την πώληση μονάδων της ΔΕΗ και προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία και στο θέμα αυτό. Κριτική στην κυβέρνηση ασκήθηκε για τα οικογενειακά επιδόματα αλλά και στο θέμα της νομοθεσίας για την απεργίας.

Σε ότι αφορά την υπόθεση όπλων στη Σ. Αραβία την χαρακτήρισε σκανδαλώδη λέγοντας ότι η έρευνα θα συνεχιστεί.

Από τα βέλη της κυρίας Γεννηματά δεν ξέφυγε ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ που όπως τόνισε » πάει όλο και πιο δεξιά».