Συμπληρώνεται το παζλ της σύνθεσης της Πολιτικής Γραμματείας του νέου φορέα, που θα ανακοινώσει η Φώφη Γεννηματά την Παρασκευή. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο όργανο φέρεται να έχουν κλείσει θέση έξη άτομα και το μόνο που μένει να αποφασιστεί, από την ίδια την κυρία Γεννηματά, είναι αν ο αριθμό των μελών του αυξηθεί φτάνοντας το πολύ, τα 9 άτομα.

Στο κορυφαίο όργανο του νέου φορέα, του «Κινήματος Αλλαγής», θα συμμετέχουν εκτός από την Φώφη Γεννηματά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Καμίνης. Από εκεί και πέρα τα πάντα θα κριθούν από τις αποφάσεις της κυρίας Γεννηματά.

Για τις υπόλοιπες θέσεις, χθες, για μια ακόμη φορά ακούστηκε έντονα του όνομα του Νίκου Αλιβιζάτου. Ωστόσο, ο κ. Αλιβιζάτος μιλώντας στο «Βήμα» τόνισε ότι δεν του έχει γίνει καμία απολύτως βολιδοσκόπηση. Σημείωσε ακόμα ότι δεν σκοπεύει να κάνει δεκτή πρόταση συμμετοχής στην Πολιτική Γραμματεία, αν του γίνει.

Για την Πολιτική Γραμματεία ακούστηκαν, επίσης τα ονόματα του Γιάννη Ραγκούση
(που χθες συναντήθηκε με τη Φώφη Γεννηματά) αλλά και του Σπύρου Λυκούδη.

Χθες, η επικεφαλής του νέου φορέα, συνάντησε στο πλαίσιο των επαφών που έχει για τον καθορισμό του οδικού χάρτη προς το ιδρυτικό συνέδριο συναντήθηκε με τον Γιώργο Καμίνη και τους εκπροσώπους των Κινήσεων Πολιτών. Η κυρία Γεννηματά θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Κ. Γάτσιο και ο κύκλος των επαφών θα κλείσει την Παρασκευή το απόγευμα με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Από τις μέχρι τώρα επαφές προκύπτει ότι την ανακοίνωση της σύνθεσης της Πολιτικής Γραμματείας θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου που θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρίαση αμέσως μετά τις γιορτές. Το συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου.