Και το όνομα αυτού «Κίνημα Αλλαγής». Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης στην πρώτη τους επίσημη συνάντηση, αποφάσισαν «βαφτίσουν», μόνοι τους, το νέο φορέα προκαλώντας ερωτήματα και αντιδράσεις που πάντως κινήθηκαν σε ήπιους τόνους.

Φυσικά το όνομα, όπως τόνισε η κυρία Γεννηματά «είναι πρόταση προς το συνέδριο, εκεί θα ληφθεί η οριστική απόφαση, αλλά μέχρι τότε πρέπει να προχωρήσουμε με ένα όνομα». Ωστόσο καλό θα είναι οι εμπλεκόμενοι με το εγχείρημα να αρχίσουν να το συνηθίζουν. Δύσκολα το συνέδριο δεν θα κάνει αποδεκτή μια πρόταση που αποφασίστηκε από τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Ο τρίτος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο μόνος που ενημερώθηκε, κατά ορισμένες πηγές ρωτήθηκε κιόλας, αν είναι σύμφωνος. Οι υπόλοιποι «βασικοί παίχτες του εγχειρήματος» το έμαθαν από τα ΜΜΕ.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις. «Γιατί ενημερώθηκε μόνον ο Γ. Παπανδρέου; Και γιατί η κυρία Γεννηματά δεν επέλεξε να ανακοινώσει την πρόταση της μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των επαφών της, την Παρασκευή;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται.

Την ενόχληση του δεν έκρυψε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος όταν ενημερώθηκε, από τη Χαρ. Τρικούπη για τις αποφάσεις, ενόχληση που αποτυπώθηκε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ, μετά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής της γραμματείας, που έκανε λόγο για μονομερείς αποφάσεις. «Οι αποφάσεις για το νέο φορέα, όπως και η ονομασία, πρέπει να λαμβάνονται με συλλογικές διαδικασίες και να είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτερης διαβούλευσης στην πορεία προς το Συνέδριο και όχι μονομερών συμφωνιών που λαμβάνονται σε επίπεδο κορυφής χωρίς ούτε καν την απαραίτητη συνεννόηση μεταξύ κομμάτων, κινήσεων και υποψηφίων που συμμετέχουν στο εγχείρημα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στους κόλπους των άλλων καλούμενων «βασικών παιχτών» του χώρου δεν έχουν, επισήμως, εκδηλωθεί αντιδράσεις. «Σημασία έχει ότι προχωράμε γρήγορα» μεταδίδεται από το περιβάλλον του Γιώργου Καμίνη. Τα υπόλοιπα θέματα, όπως αναφέρουν θα συζητηθούν στη συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που επίσης δεν ενημερώθηκε για τα «βαφτίσια», σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά έδειξε να συμφωνεί με το όνομα του νέου φορέα. «Πώς σου φάνηκε το όνομα;» τον ρώτησε η κυρία Γεννηματά. «Μια χαρά μου φαίνεται» , της απάντησε.

Χθες, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης ενημέρωσαν τις εταιρίες των δημοσκοπήσεων για την απόφαση κοινής εκλογικής πορείας ζητώντας, στο εξής ΔΗΣΥ και Ποτάμι να μετρώνται ενιαία, υπό τον τίτλο «Κίνημα Αλλαγής».
Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει η κυρία Γεννηματά, την Τετάρτη με τον Γιώργο Καμίνη και τις Κινήσεις Πολιτών και την Παρασκευή με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να ανακοινώσει τη σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας, του καθοδηγητικού οργάνου του νέου κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ολιγομελές και σε αυτό θα συμμετέχουν εκτός απρόοπτου οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Γεννηματά έχει δεχθεί εισηγήσεις να συμμετάσχει στην Πολιτική Γραμματεία και ο Νίκος Αλιβιζάτος. Ωστόσο η επικεφαλής της Κεντροαριστεράς φορέα, είναι σε θέση να ξέρει από τις συνομιλίες της με τον κ. Αλιβιζάτο, ότι δεν θα τον ενθουσίαζε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.