«Από τότε που υπερασπίστηκα τον αξιωματικό του στρατού τον οποίο δεν
γνωρίζω, που έκανε τη δουλειά του και πήγε να συλλάβει ο Καμμένος, το
γραφείο μου κατακλύζεται από έγγραφα από πολλές πλευρές. Υπάρχουν
ανοιχτοί φάκελοι έξω από το γραφείο μου» είπε ο κοινοβουλευτικός
εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος προϊδεάζοντας για νέο γύρο αποκαλύψεων στην υπόθεση
πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Σε ό,τι αφορά τα έγγραφα που κατέθεσε στη Βουλή, τα οποία ο Νίκος Βούτσης σφράγισε και απέστειλε στη ΓΓ. της κυβέρνησης, ο κ. Λοβέρδος είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ότι δεν κατατέθηκαν προς δημοσιοποίηση, αλλά για ενημέρωση των 300 βουλευτών.

Μάλιστα, σημείωσε, το ένα από αυτά, που αφορά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ στην οποία επισυνάπτεται το έγγραφο της συμφωνίας ενός απόστρατου αξιωματικού του στρατού με τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον ίδιο τον κ. Καμμένο.

Στα άλλα δύο έγγραφα, πρόσθεσε, υπάρχει η ενημέρωση του έλληνα πρέσβη στο Ριάντ ότι έρχονται πέντε Σαουδάραβες αξιωματούχοι να επιθεωρήσουν τα όπλα και ότι επιθυμούν μόνο διακρατική συμφωνία, και το άλλο είναι μια απλή απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την πώληση των βλημάτων. «Αυτός που διαβάθμισε τι διαβάθμισε ως απόρρητο; ένα έγγραφο ότι έρχονται πέντε Σαουδάραβες . Εγώ το σεβάστηκα αυτό όμως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν καταλαβαίνω γιατί διαβάθμισαν τα έγγραφα

Εγώ, είπε ο κ. Λοβέρδος, δεν καταλαβαίνω γιατί διαβάθμισε τα έγγραφα αυτός που τα διαβάθμισε. «Θέλουν να κρύψουν τις πομπές τους, φοβούνται την υπογραφή τους» παρατήρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Επίσης έκανε λόγο για απολύτως καθεστωτική συμπεριφορά της κυβέρνησης. «Οι ίδιοι δεν είναι Ερντογάν, δεν έχουν την πορεία του Ερντογάν» σχολίασε με νόημα, δηλώνοντας ότι ο κ. Βούτσης είναι πρόεδρος της Βουλής, όχι υπουργός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.