Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διενεργείται για τη διακρίβωση των συνθηκών διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) σχετικά με την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, η οποία διετάχθη από το ΓΕΕΘΑ ύστερα από επικοινωνία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Nαυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Τη σχετική διαταγή είχε γνωστοποιήσει προηγουμένως ο κ. Καμμένος, με ανάρτηση του στο Twitter, με την οποία διεμήνυε ότι «με τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα παίξει κανένας ούτε θα τις εμπλέξει σε πολιτικό παιγνίδι. Ο Ελληνικός Λαός τις εμπιστεύεται».

Το πρωί της Πέμπτης η ΝΔ με ανακοίνωσή της διερωτήθηκε «Τι έχουν να κρύψουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος;» κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή άρνηση του Νίκου Βούτση να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών σε έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Καμμένου».

Το μεσημέρι της Πέμπτης με το θέμα ασχολήθηκε και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς ο οποίος με ανάρτηση του στο twitter επιτέθηκε σε «διαπλεκόμενους» που του επιτίθενται επειδή «υπερασπίζεται την νομιμότητα».