Εκτιμώ τη λεπτή γαλλική ειρωνεία ήταν το δηκτικό σχόλιο του Ευ.Βενιζέλου για τη βράβευση του πρωθυπουργού στο Παρίσι.

Ασχολιαστη δεν άφησε ούτε την αναβολή της συζήτησης για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σ.Αραβία λέγοντας ότι «η συζήτηση θα γίνει τη Δευτέρα και ο κ. Τσίπρας νομίζω ότι σήμερα ανέλαβε αλληλέγγυα και εις ολόκληρον την ευθύνη». Σε ό,τι αφορά τον κ. Καμμένο και τις κατηγορίες που δέχεται είπε ότι «δεν χρειάζεται σχολιασμό. Δεν ανήκει στην αρμοδιότητά μου».

Ειδικότερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης του E-kyklos με τίτλο: «Δικαιοσύνη και Επενδύσεις», απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την βράβευση του κ. Τσίπρα στο Παρίσι είπε χαρακτηριστικά:

«Ως προς την βράβευση του κ. Τσίπρα στο Παρίσι πρέπει να πω ότι εκτιμώ τη λεπτή γαλλική ειρωνεία. Πράγματι πρέπει να βραβευτεί ο κ. Τσίπρας γιατί γλιτώσαμε από την απόλυτη καταστροφή που ο ίδιος απείλησε να προκαλέσει το 2015.»

»Εξακολουθούμε όμως πάντα να υφιστάμεθα τις βαριές συνέπειες της πολιτικής που ακολουθεί έκτοτε και η οποία δεν δίνει πραγματική προοπτική στην πραγματική οικονομία. Είμαστε στη στασιμοχρεοκοπία πάνω στην επιφάνεια του νερού. Δεν βυθιζόμαστε αλλά και δεν απογειωνόμαστε».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «για να βγούμε από την κρίση και να περάσουμε στη φάση της κανονικότητας πρέπει να έχουμε ένα πραγματικό εθνικό σχέδιο, συγκεκριμένο, υπεύθυνο, προοδευτικό. Ο Κύκλος Ιδεών συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή, με συνέδρια, εκδηλώσεις. Το ζήτημα της ανάπτυξης και των επενδύσεων είναι μια καραμέλα στο στόμα όλων. Αλλά πως γίνεται αυτό; Σήμερα θα συζητήσουμε για τη σχέση έννομης τάξης και επενδύσεων, δικαστικού συστήματος και επενδύσεων, για να μπορέσουμε να δώσουμε πρακτικές απαντήσεις».