«Η ΕΕ παραβίασε κανόνες» προς όφελος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «σε κρίσιμες περιπτώσεις και τον άφησε να κάνει ό,τι θέλει», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, όπως αναφέρει το Focus.

Το γερμανικό περιοδικό FOCUS σε άρθρο υπό τον τίτλο: «Ελληνική κρίση – Έκκληση στην Ευρώπη» γράφει, επικαλούμενο δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Ευρώπη είναι συνυπεύθυνη για την αδύναμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το άρθρο του γερμανικού περιοδικού ο αντιπρόεδρος του κόμματος και πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει ότι «η ΕΕ παραβίασε κανόνες» προς όφελος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «σε κρίσιμες περιπτώσεις και τον άφησε να κάνει ό,τι θέλει».

Για παράδειγμα, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τον κ. Γεωργιάδη, ανακάλεσε τον περασμένο Αύγουστο μέτρο για την απελευθέρωση της αγοράς σε δομές φροντίδας υγείας το οποίο είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. «Το αντίθετο δηλαδή αυτού που χρειάζεται η Ελλάδα».

Όπως επίσης είπε ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με το άθρο στο FOCUS, η Ευρώπη είναι συνυπεύθυνη για το ότι η χώρα δεν ανακάμπτει και απευθύνει την έκκληση: «πρέπει να συμφωνήσουμε σε μία πολιτική που θα παρέχει ευημερία στον ελληνικό λαό».

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεπερνά τα δικά του όρια φαιδρότητας ο Γεωργιάδης

«Ατζέντη επιχειρηματικών συμφερόντων», χαρακτηρίζει τον Άδωνι Γεωργιάδη ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ στο περιοδικό Focus, και του καταλογίζει ότι «ξεπερνά τα δικά του όρια φαιδρότητας».

Ειδικότερα, σε σχόλιο με υψηλούς τόνους που εξέδωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης «ξεπερνά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τα δικά του όρια φαιδρότητας», καθώς «με τις δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Focus, φέρεται να εγκαλεί το σύνολο της Ε.Ε., ότι δήθεν παραβιάζει κανόνες προς όφελος του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα».

«Δεν διστάζει, δηλαδή, να ζητά μια σκληρότερη στάση της ΕΕ απέναντι στην χώρα» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει επίσης ότι και οι «φερόμενες δηλώσεις του σχετικά με την μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμας Φροντίδας Υγείας είναι αποκαλυπτικές για την άποψη της ΝΔ για την Δημόσια Υγεία, η οποία δεν είναι κοινωνικό δικαίωμα, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση, αλλά εμπόρευμα, η αγορά του οποίου θα πρέπει να απελευθερωθεί».

Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Φαίνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ άφησε τις τηλεπωλήσεις, για να αφοσιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στο έργο του ατζέντη επιχειρηματικών συμφερόντων».