«Να πει την αλήθεια, να αναγνωρίσει τα λάθη του και να αποκηρύξει τον μεσάζοντα», κάλεσε επί λέξει ο Αν. Λοβέρδος τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο αναφερθείς στην υπόθεση πώλησης αμυντικού υλικού στην Σαουδική Αραβία. Σε παρέμβασή του στην Βουλή, δυο ημέρες πριν την συζήτηση της σχετικής επερώτησης της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ κατέθεσε τρία απόρρητα έγγραφα τα οποία περιλαμβάνουν το τηλεγράφημα του πρέσβη μας στο Ριάντ από 24.8.2017 προς το ΥΠΕΘΑ και το ΥΠΕΞ, την απόφαση ΚΥΣΕΑ για να γίνει η διακρατική συμφωνία και την απόφαση επίσης του ΚΥΣΕΑ που λέει να υπογραφεί η συμφωνία. Ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε τα έγγραφα αυτά όμως όχι για να διανεμηθούν αλλά για να τεθούν στην διάθεση όσων βουλευτών ενδιαφερθούν να τα δουν. Όπως είπε ο ίδιος, στο επίμαχο τηλεγράφημα λέγεται ότι έρχονται «οι κανονικοί σαουδάραβες» και ότι αν δεν επιθεωρήσουν και δεν εγκρίνουν, δεν γίνεται να υπογράψουν.

«Έρχονται οι κανονικοί σαουδάραβες, γίνεται σύσκεψη και τους διώχνουμε», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος καταθέτοντας ένα σχετικό e-mail που εστάλη προς την σαουδαραβική πλευρά, με αποτέλεσμα να χάσει η χώρα 66 εκατ. ευρώ «γιατί δεν εξυπηρετείτο ο μεσάζοντας», όπως είπε. Επίσης, κατέθεσε και το πρακτικό της σύσκεψης που έγινε στην Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΠΕΘΑ στις 29.8.2017, για την ακρόαση των αιτημάτων της αντιπροσωπίας του Υπουργείου Άμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Στην συζήτηση εκείνη, ο εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς ανέφερε ότι «έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας των 105 χιλ. βλημάτων ΠΒ από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της χώρας του και επιδείχθηκε στον επικεφαλής της ξένης αντιπροσωπείας η σχετική υπογεγραμμένη συμφωνία μαζί με την εξουσιοδότηση του Έλληνα αντιπρόσωπου του ΒΣΑ». Επιπλέον αναφέρθηκε ότι «γνησιότητα της εξουσιοδότησης πιστοποιήθηκε από το ΒΣΑ». Ωστόσο, ο επικεφαλής της ξένης πλευράς «είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για αυτά» και επισήμανε ότι «το τμήμα του είναι το μόνο που μπορεί να υπογράφει σχετικές Διακρατικές Συμφωνίες, καθόσον είναι απευθείας εξουσιοδοτημένος από τον πρίγκιπα της χώρας του και έχει στη διάθεση του το απαιτούμενο ποσό».

Όπως αναφέρεται στο πρακτικό, στο τέλος της σύσκεψης η ξένη αντιπροσωπία ζήτησε νέα συνάντηση την επομένη μέρα στις 11:00, «προκειμένου και κατόπιν συνεννόησης με τη χώρα τους να υποβάλλουν το επίσημο αίτημα αγοράς πυρομαχικών». Η συνάντηση όμως αυτή ουδέποτε έγινε με ευθύνη της ελληνικής πλευράς.

«Ζητάμε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να πει την αλήθεια, να αναγνωρίσει τα λάθη του και να αποκηρύξει τον μεσάζοντα, του ζητάμε να μας εξηγήσει τι έχει συμβεί», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος καταθέτοντας τα παραπάνω έγγραφα, ενώ ολοκληρώνοντας είπε: «Μια παράκληση. Την αλήθεια με μια δήλωση. Είναι κρίμα εμείς σε αυτή την συγκυρία να συζητάμε για ενός τραγικού επιπέδου μεσάζοντα».