Μέλη της οργάνωσης Ρουβίκωνας, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. πέταξαν τρικάκια στο προαύλιο του Υπ. Εθνικής Αμυνας την Παρασκευή.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση που ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών)».
Επίσης κάνουν λόγο επιλογές του ελληνικού κράτους «τις οποίες θα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα λίγα χρόνια».
«Το συνολικό συμπέρασμα είναι πώς η Ελλάδα γίνεται ενεργό μέλος ενός άξονα που περιλαμβάνει την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και πιθανόν σύντομα και την Σ. Αραβία. Ενός άξονα που όλα δείχνουν, όχι μόνο δημιουργεί μια συμμαχία σε σχέση με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και τη διαδρομή των αγωγών τους στην περιοχής, αλλά αποκτά στοιχεία πολεμικού συνασπισμού» σημειώνουν στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

«Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου «ΠΑΠΑΓΟΥ» από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια. Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν.
»Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία».
Οι αντιδράσεις των κομμάτων
Έντονες αντιδράσεις και ειρωνικά σχόλια από την Αντιπολίτευση για το νέο περιστατικό με τον Ρουβίκωνα που εισέβαλε στο υπουργείου Άμυνας. Για εξευτελισμό της κυβέρνησης κάνει λόγο η ΝΔ, αναφορικά με την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο. «Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα», είναι το ειρωνικό σχόλιο του Ποταμιού. «Οι καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα και η ανεπιτυχής αντιμετώπισή τους αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τους πολίτες και την ίδια την χώρα» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.
ΝΔ: Η επιτομή του κυβερνητικού εξευτελισμού

«Η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μίας κυβέρνησης. Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα» αναφέρεται σε ανακοίνωσή γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ποτάμι: Άντε και στο Μαξίμου

«Μετά τη Βουλή και τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα», αναφέρει το Ποτάμι, σε σχόλιό του για την νέα ενέργεια του Ρουβίκωνα.

ΔΗΜΑΡ: Δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τη χώρα
«Οι καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα και η ανεπιτυχής αντιμετώπισή τους αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τους πολίτες και την ίδια την χώρα. Μετά την Ισπανική πρεσβεία, τα νοσοκομεία, την Βουλή των Ελλήνων, τώρα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας! Αλλά πώς να μην φθάσουμε έως εδώ όταν ο Πρόεδρος της Βουλής είχε πρωτοστατήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων που είχαν εισβάλει στη Βουλή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι οι ενέργειες του Ρουβίκωνα είναι ακτιβιστικές!» είναι το σχόλιο της ΔΗΜΑΡ.

«Έχοντας όμως δώσει κάλυψη σε αυτές τις παράνομες ενέργειες απέναντι στην ίδια την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου γίνονται οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί αυτών των επιθέσεων βίας που πλήττουν την ασφάλεια, βασικό δικαίωμα όλων των πολιτών. Για αυτό όσοι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου δεν θα επιτρέψουμε «τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ζούγκλας». Επιτέλους να επιστρέψει η κοινή λογική σε αυτό τον τόπο» καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.