Τη διαφύλαξη της διάθεσης της μαζικής προσέλευσης των προοδευτικών πολιτών και την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη συγκρότηση του νέου ενιαίου φορέα ζήτησε από τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη ο Γιώργος Καμίνης, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, την Κυριακή, επισημαίνοντας παράλληλα πως θα πρέπει να διασφαλιστεί η πολιτική αυτονομία του νέου φορέα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση, ότι περισσότεροι από 200 χιλιάδες πολίτες ψήφισαν για την εκλογή επικεφαλής του νέου, ενιαίου φορέα και ζήτησαν τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης, τονίζει ότι «θα πρέπει πάση θυσία να διαφυλάξουμε στη διαδικασία εκλογής που συνεχίζεται. Η παρουσία όλων στις κάλπες και στις επιτροπές θα είναι πολιτική δήλωση, επιβεβαίωση της απαίτησης για τον νέο φορέα».

Ο κ. Καμίνης υπογραμμίζει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου αποκαλύπτει μία διακριτή τάση στην κοινωνία, που ανήκει στη δημοκρατική παράταξη και ζητά την υπέρβαση των σημερινών στενών κομματικών ορίων, διεκδικώντας έναν πολιτικό οργανισμό που θα μάχεται για μια ανοιχτή κοινωνία και θα έχει σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Προσδιορίζοντας τη δική του συνεισφορά, ο δήμαρχος Αθηναίων στα νέα δεδομένα του εγχειρήματος διαβεβαιώνει ότι η προσπάθειά του θα συνεχιστεί. «Από σήμερα κιόλας προχωρούμε στη διαμόρφωση ενός πολιτικού πλαισίου προοδευτικών αρχών και θέσεων, το οποίο θα καταθέσουμε στο ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης. Συνέδριο που να οδηγεί σε ένα ενιαίο πολυτασικό κόμμα, ανοιχτό στην κοινωνία, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Είναι χρέος δικό μου και όλων μας να διαφυλάξουμε μέχρι τέλους το κύρος της διαδικασίας, γιατί μόνο αυτό εγγυάται την ενότητα που θα δώσει νικηφόρα προοπτική στην παράταξη» δηλώνει ο κ. Καμίνης.

Τέλος, αναφέρει ότι θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη την προσπάθεια που ξεκίνησε τον Αύγουστο, ώστε να ανοίξουν τον νέο φορέα στην κοινωνία και ιδίως στη νέα γενιά, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πολιτική του αυτονομία, απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.