από metereologos.gr
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
 
 

Κεντροαριστερά: Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης το δίδυμο του δεύτερου γύρου

Στους 210.264 οι ψηφίσαντες στο πρώτο γύρο
Κεντροαριστερά: Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης το δίδυμο του δεύτερου γύρου
Φωτογραφία πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η Φώφη Γεννηματά ήταν η μεγάλη νικήτρια του πρώτου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, που σημαδεύτηκε από την μεγάλη προσέλευση των πολιτών που ξεπέρασε τις 210.000.

Η πρόεδρος του ΠαΣοΚ πέρασε θριαμβευτικά στον δεύτερο γύρο με ποσοστό που αναμένεται να ξεπεράσει το 42%. Δεύτερος αναδεικνύεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό που αναμένεται να ξεπεράσει το 25%.Η επιτροπή Αλιβιζάτου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τα τελικά αποτελέσματα.

Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 608 από τα 878 εκλογικά τμήματα που αντιστοιχούν σε περίπου 175.000 ψηφοφόρους, η Φώφη Γεννηματά είχε ποσοστό 42,50% (73.939 ψήφοι), ο Νίκος Ανδρουλάκης Νίκος Ανδρουλάκης 25,14% (43.735 ψήφοι), ο Γιώργος Καμίνης 13,52% (23.520 ψήφοι), ο Σταύρος Θεοδωράκης 9,81% (17.062 ψήφοι), ο Γιάννης Μανιάτης 4,26% (7.417 ψήφοι), ο Γιάννης Ραγκούσης 2,39% (4.162 ψήφοι), ο Κωνσταντίνος Γάτσιος 1,65% (2.877 ψήφοι), ο Απόστολος Πόντας 0,53% (924 ψήφοι) και ο Δημήτρης Τζιώτης 0,20% (343 ψήφοι).

Από την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων είχε γίνει φανερό ότι Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης θα αποτελούσαν το δίδυμο του δεύτερου γύρου και το μόνο που υπήρχε ως ζητούμενο ήταν το ποσοστό της κυρίας Γεννηματά και αν θα κατόρθωνε να κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο γύρο, ενδεχόμενο που υποχωρούσε κατά τη διάρκεια της ροής των αποτελεσμάτων. Γιώργος Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιάννης Ραγκούσης και Γιάννης Μανιάτης και οι άλλοι υποψήφιοι έσπευσαν να συγχαρούν την κυρία Γεννηματά για την καθαρή της νίκη.

Στη Χαρ. Τρικούπη και δικαιολογημένα επικράτησε ενθουσιασμός. Η κυρία Γεννηματά, ωστόσο, κάλεσε τα στελέχη της να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να ολοκληρώσουν τη νίκη τους. Εκείνη την ώρα, στα εκλογικά επιτελεία αλλά και στο κέντρο Τύπου, υπήρξε συζήτηση για το αν το τελικό αποτέλεσμα και ειδικά στην περίπτωση που η κυρία Γεννηματά συγκέντρωνε ποσοστό άνω του 45%, καθιστούσε περιττό το δεύτερο γύρο. Στο επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη είχαν άλλη εικόνα και άποψη. Αργά τα ξημερώματα, ο ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, έδωσε ραντεβού με την κυρία Γεννηματά την ερχόμενη Κυριακή.

Σε αντίθεση με τους Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη, οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Καμίνης παρά την υψηλή συμμετοχή που, όπως είχε εκτιμηθεί, ευνοούσε την υποψηφιότητα τους κινήθηκαν σε ποσοστά χαμηλότερα του αναμενόμενου, όπως και ο Γιάννης Ραγκούσης σε αντίθεση με την αξιοπρεπή και εκλογικά παρουσία του Γιάννη Μανιάτη.

Φώφη Γεννηματά: Συγκλονιστικό γεγονός για την παράταξη και τη χώρα

«Οι πολίτες με την συμμετοχή και την επιλογή τους μίλησαν.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους για την στήριξη και την εμπιστοσύνη τους. Τολμήσαμε. Σήμερα έγινε το αποφασιστικό βήμα, ένα συγκλονιστικό πολιτικό γεγονός για την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και την χώρα.

Οι 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες είναι συνιδρυτές στην μεγάλη Κεντροαριστερά. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Δικαίωσαν την πρωτοβουλία μας.

Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης και αντίδρασης στην συντήρηση και τη λιτότητα.

Η ώρα της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού ήρθε. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ΑΛΛΑΓΗ, με πρωταγωνιστή τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, που φέρνει το πραγματικά ΝΕΟ στην πολιτική μας ζωή. Σπάμε τον κακέκτυπο δικομματισμό και ανοίγουμε νέους δρόμους για την χώρα.

Ευχαριστώ όλους τους συνυποψήφιους μου για τον καλό αγώνα που δώσαμε και την συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας.

Είμαι βέβαιη ότι θα είμαστε όλοι μαζί την επόμενη μέρα.

Συγχαρητήρια στην Επιτροπή Αλιβιζάτου για το σημαντικό έργο της.

Ευχαριστώ τους χιλιάδες εθελοντές που έδωσαν ζωή στην διαδικασία.

Προχωράμε μαζί με αυτοπεποίθηση».

Νίκος Ανδρουλάκης: Αλλάζει ο πολιτικός χάρτης, σας θέλω όλους δίπλα μου

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα.

Με την συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην πατρίδα μας.

Οι προοδευτικοί πολίτες πήραν τον νέο φορέα στα χέρια τους.

Είναι ένα ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, το πολιτικό σύστημα και προς εμάς τους ίδιους.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους και τον καθέναν ξεχωριστά, μέσα από την καρδιά μου, που στάθηκαν ώρες στις ουρές για να δηλώσουν πως η Παράταξη είναι Εδώ.

Ευχαριστώ και συγχαίρω τους συνυποψήφιους μου για τον ωραίο αγώνα και τους καλώ να συνεχίσουμε ενωμένοι την προσπάθεια και την επόμενη Κυριακή.

Είμαστε εδώ μαζί, σε πείσμα όσων έλεγαν πως δεν θα τα καταφέρουμε.

Τώρα χρειάζεται να ακούσουμε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας για αλλαγή πορείας.

Εμείς τώρα αρχίζουμε.

Και ζητάμε ισχυρή εντολή ανανέωσης και αλλαγής γενιάς, για την επόμενη μέρα.

Είμαι εδώ για να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας.

Σας θέλω όλους δίπλα μου».

Γιώργος Καμίνης: Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα

«Σήμερα με τη μαζική συμμετοχή ξεκίνησε η μεγάλη μέρα για την παράταξη και τη χώρα.

Θέλω να ευχαριστήσω τους περισσότερους από 200 χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές. Τους εθελοντές όλων των υποψηφίων, την επιτροπή Αλιβιζάτου πρώτα απ' όλα που οδήγησε άξια μια πρωτόγνωρη διαδικασία.

Συγχαίρω όλους τους συνυποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν, ιδίως τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη. Θα προχωρήσουμε με ενότητα και ελπίδα για όλα όσα μπορούμε να πετύχουμε μαζί.

Ευχαριστώ τους προοδευτικούς πολίτες που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους σήμερα. Οι ιδέες μας, οι προτάσεις μας, οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, θα είναι παρόντες. Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, τους εκατοντάδες εθελοντές που μέσα σε λίγες εβδομάδες και σε δύσκολες συνθήκες, έδωσαν την ψυχή τους, για να δημιουργηθεί από το μηδέν μια νέα δυναμική. Όλοι μαζί θα χτίσουμε τη νέα μας παράταξη. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τη χώρα.

Σας ευχαριστώ για όλα. Συνεχίζουμε».

Σταύρος Θεοδωράκης: Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε

«Θέλω να συγχαρώ και δημοσίως την κυρία Γεννηματά για την επιτυχία της. Ελπίζω να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της προοδευτικής παράταξης.

Θέλω να συγχαρώ επίσης τους άλλους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα που έδωσαν. Η συμμετοχή 210.264 πολιτών είναι και δική τους επιτυχία.

Συγχαρητήρια στον καθηγητή Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του καθώς και τους χιλιάδες εθελοντές σε όλη την Ελλάδα που συνέβαλαν στην επιτυχία της διαδικασίας.

Ευχαριστώ τους πολίτες που με στήριξαν και σε αυτή τη μάχη. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ο αγώνας για να αλλάξουμε τη χώρα συνεχίζεται».

Γιάννης Μανιάτης: Σήμερα νίκησε η παράταξη και οι δημοκράτες πολίτες

«Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα όλες τις φίλες και τους φίλους της παράταξης, που προσήλθαν και ψήφισαν σήμερα στις κάλπες. Ιδιαίτερα, είμαι ευγνώμων προς όσους με τίμησαν με την ψήφο τους.

Σήμερα η Παράταξη νίκησε. Οι 210.000 δημοκράτες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της συμμετοχής είναι οι θριαμβευτές της ημέρας.

Ο προοδευτικός κόσμος, που στήριξε και συμμετείχε είναι το θεμέλιο για την πολιτική επιτυχία του εγχειρήματος μας. Είναι ο συλλογικός εγγυητής της ενότητας στις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Θέλω επίσης να συγχαρώ θερμά τη Φώφη Γεννηματά για την άξια νίκη της και το Νίκο Ανδρουλάκη για την επιτυχία του να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια ουσιαστική πολιτική αναμέτρηση μεταξύ συντρόφων ώστε να έχουμε το μέγιστο συλλογικό όφελος για την παράταξη.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους υπόλοιπους υποψηφίους που συμμετείχαν σε αυτό τον αγώνα, στον Γιώργο Καμίνη, τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον Γιάννη Ραγκούση, τον Απόστολο Πόντα, τον Κωνσταντίνο Γάτσιο και τον Δημήτρη Τζιώτη για την εξαιρετική παρουσία τους που ανέδειξε το υψηλότατο επίπεδο πολιτικής που πάντα χαρακτήριζε τον χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα και της ιδιαίτερα σοβαρής και συστηματικής δουλειάς του Νίκου Αλιβιζάτου και της Επιτροπής, το κύρος της οποίας έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Όλοι μαζί, με οδηγό τους 210.000 πολίτες, είμαστε οι συνιδρυτές του νέου φορέα. Μετά την εκλογή ηγεσίας, όλοι θα είμαστε παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια της Νέας Προοδευτικής Παράταξης».

Γιάννης Ραγκούσης: Θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις

«Αξίζουν συγχαρητήρια στη Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της.

Επίσης, στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη δεύτερη θέση.

Ευχαριστώ κάθε πολίτη ξεχωριστά που συμμετείχε στην ίδρυση της νέας προοδευτικής παράταξης.

Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους καθώς και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν στη διεξαγωγή αυτής της όμορφης διαδικασίας.

Ανεξαρτήτως του αρνητικού αποτελέσματος για εμένα προσωπικά, όπως είχα πει από την αρχή, θα υπηρετήσω την ενότητα με όλες μου τις δυνάμεις».Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς επανιδρύουν την Δημοκρατική Παράταξη  
Κεντροαριστερά: Η επόμενη μέρα για νικητές, χαμένους και παράταξη 
Διεργασίες και παρασκήνιο στην Κεντροαριστερά για τον δεύτερο γύρο 
 
 
σχόλια (23)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Τα συντρίμμια του ΠαΣοΚ είναι ακόμη εδώ! Μέρος 1. | 14/11/2017 13:43
  Δυο αλήθειες έπανα-διαβεβαίωσε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού στον χώρο της Κέντρο-αριστεράς“: 1) Δεν υπήρξε καμία ανατροπή του μέχρι σήμερα καθεστώτος στον χώρο της «κεντροαριστεράς». α) Το 75% αυτών που προσήλθαν στην κάλπη ψήφισαν γνωστούς παλιούς ΠαΣοΚο-γενείς υποψήφιους οι όποιοι ανήκουν στην εναπομείνασα βενιζελική φράξια. Ο βιος και η πολιτεία αυτής της φράξιας και ειδικά αυτών των υποψήφιων είναι γνώστη από την αρχή της οικονομικής κρίσης. Είναι αυτή(οί) που «κατόρθωσε(αν)» να αποδεκατίσουν το ποών κραταιό ΠαΣοΚ και να το καταντήσουν δεκανίκι της δεξιάς. Το ποσοστό (περίπου 7%) που έλαβε ο κ. Ραγκούσης, ο όποιος συγκαταλέγεται πραγματικά στην κεντροαριστερά (και οι υπόλοιποι τρεις μέχρι σήμερα άγνωστοι συν-υποψήφιοι), είναι αμελητέο για να υποστηρίξει κάποιος την δυνατότητα αλλαγής στην μέχρι πολιτική συνεργασίας του υπό ίδρυση κόμματος με την ΝΔ. β) Το υπόλοιπο 25% που προσήλθε στην κάλπη και ψήφισε τους κους. Καμίνη και Θεοδωράκη είναι κεντροδεξιό και επαναπατριζόμενο από την ΝΔ λόγο της ακροδεξιάς ρητορικής κάποιων καραγκιόζηδων τους οποίους κουβάλησαν στην ΝΔ οι Σαμαράς και Μπαλτάκος.
  Doros
  απάντηση65
   
   
   
  Τα συντρίμμια του ΠαΣοΚ είναι ακόμη εδώ! Μέρος 2. | 14/11/2017 13:40
  2) Ο προσδοκώμενος επαναπατρισμός αριστερών ψηφοφόρων από τον Σύριζα δεν μπορεί να τεκμηριωθεί από τον αριθμό των προσελθόντων στην κάλπη (212.000) διότι: α) Το ποσοστό αυτό (3% του πανελληνίου εκλογικού σώματος) πολλαπλασιαζόμενο με 2,5-3,0 αντιστοιχεί ακριβώς στα ποσοστά που έλαβαν στις προηγούμενες εκλογές η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι μαζί. Κατά ποσό ο συντελεστής αυτός θα αυξηθεί (με αποτέλεσμα την αύξηση του σημερινού εκλογικού ποσοστού), αν θα παραμείνει στάσιμο ή αν θα ελαττωθεί, εξαρτάται από το πρόγραμμα του υπό σύσταση κόμματος, την πολιτική της ηγεσίας του αυτήν των δυο κοινοβουλευτικών ομάδων στην Βουλή και να μην ξεχνάμε την στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου! β) Από την υποστήριξη η όχι των προσπαθειών της σημερινής κυβέρνησης Σύριζα/Αν.Ελ. σχετικά με την ρύθμιση του χρέους, την έξοδο της χώρας στις αγορές, την κοινωνική κυβερνητική πολιτική, την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας και να μην ξεχνάμε το βασικότερο: Την καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία και τον λαό μας στην απελπισία. Αν συνεχιστεί η τακτική της σύμπλευσης με την ΝΔ, η οποία με τα καραγκιοζιλίκια, τα ψευδή, την συκοφαντία και την δρομολόγια προσπαθεί να κρίσει τις επόμενες εκλογές, τότε ο καταποντισμός στην ανυπαρξία είναι για το νέο κόμμα προδιαγεγραμμένος. Δεν θα είναι άλλος από αυτόν του ΠαΣοΚ!
  Doros
  απάντηση66
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Στο 2ο γύρο θα κριθεί ο ρόλος της Παράταξης... | 13/11/2017 21:32
  Αν η Γεννηματά και οι περί αυτήν συνεχίσουν να βλέπουν τον "νέο φορέα" σαν "μετεξέλιξη της ΔΗΣΥ με κορμό το ΠΑΣΟΚ", να περιμένουν τα εκλογικά ποσοστά τους πάλι στους μονοψήφιους σημερινούς αριθμούς και το ρόλο τους, το πολύ, σαν κολοβή "ουρά" κάποιου πρώτου!... Αντίθετα αν ο Ανδρουλάκης κατορθώσει να πείσει και να μεθοδεύσει, μαζί με ΟΛΛΑ τα Στελέχη της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και μέσα από το ενιαίο Ιδρυτικό Συνέδριο, την συγκρότηση ενός πραγματικά "ΝΕΟΥ και ΕΝΙΑΙΟΥ κόμματος", ο εκλογικός πήχης της Παράταξης θα ανέβει και πάνω από το 20%, για να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής πορείας της Χώρας!...
  Τισούτος
  απάντηση75
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Θρίαμβος | 13/11/2017 17:04
  Το ΧΑΑ υποδέχτηκε το γεγονός με πτώση 15 μονάδων..! Τυχαίο...:
  Δεν νομίζω
  απάντηση716
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Παρατηρώ ότι απήχαν οι νέοι και οι σχετικά νέοι.. | 13/11/2017 13:47
  ...Δεν τους αρέσει μια μεγάλη Κεντροδεξιά ή τα πρόσωπα, όλα, γιατί κάποια είναι φθαρμένα ή κάποια υποστηρίζονταν φανερά από πρόσωπα φθαρμένα του ΠΑΣΟΚ ή γιατί όλοι έγιναν δεξιοί ή υπερδεξιοί ή αριστεροί ή της μολυσμένης αριστεράς και δήθεν αριστεράς ή απλά προτίμησαν την φραπεδιά και το τσιγάρο τους προτιμώντας να ρίχνουν, όπως συνηθίζεται, τις ευθύνες κατάστασης τους στους γέρους; Και κάτι άλλο: Μια «μεγάλη Κεντροδεξιά» με μια κυρία Φώφη στο τιμόνι, φαίνεται σαν ένα νέο ΠΑΣΟΚ που δεν πρόκειται να κάνει τίποτε καθώς οι λοιποί ψηφοφόροι θα απέλθουν. Η κυρία έπρεπε να μείνει εκτός εκλογής όπως οι άλλοι αν ήθελε πραγματική μεγάλη Κεντροδεξιά..
  Νικόλας...
  απάντηση1116
   
   
   
  Το Πασοκ είναι ενα ιστορικό κόμμα | 13/11/2017 13:44
  Που για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου ταυτίστηκε με την διαφθορά και την διαπλοκή. Το ότι ενα κόμμα που κάποτε κατείχε την κυβερνητική εξουσία και μάλιστα για είκοσι χρόνια κατάφερε και κινητοποίησε 210000 πολίτες για την ανάδειξη προεδρου δεν σημαίνει πώς είναι δείγμα ανάκαμψης. Και μάλιστα σε μια διαδικασία όπου μπόρεσε να ψηφίσει ο καθένας ειτε είναι Πασοκ είτε όχι. Ενα είναι όμως βέβαιο. Πώς δεν θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη όπως έλεγαν πολλοί. Θα υπάρχει έστω και με ενα μικρό ποσοστό και θα παίζει ρόλο στις εξελίξεις. Σοβαρή εκλογική ανάκαμψη στο άμεσο μέλλον αποκλείεται αν λάβει κανείς υπόψη πώς συγκινεί ελάχιστο νέο κόσμο και οι ψηφοφόροι του είναι κυρίως ηλικιωμένοι.
  Νίκος αθήνα
  απάντηση2118
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΝΕΟ ΑΦΜ | 13/11/2017 12:37
  Υπάρχουν ακόμη 200 χιλ. πελάτες του ΠΑΣΟΚ! Απίστευτο μα πραγματικό. Εν τούτοις, το αποτέλεσμα είναι καταλυτικό. Θα αναμετρηθούν για την ηγεσία ένας γόνος του ΠΑΣΟΚ, το απόλυτο χθες, με ένα απόγονο του ΠΑΣΟΚ, παιδί του κομματικού σωλήνα, το ανύπαρκτο σήμερα. Η "κεντροαριστερά" δεν είναι παρά ένα νέο ΑΦΜ. Πρέπει όμως να δηλώσει ότι κληρονομεί τα χρέη, δηλαδή τα κλοπιμαία του προκατόχου του. Ασηπτικό, αποστειρωμένο κομματικό περιβάλλον δίχως λαϊκό έρεισμα, μέσος όρος ηλικίας ψηφοφόρου άνω των 60. Παλαιολιθικός λόγος, σκουριά και μούχλα, ίχνος μεταμέλειας, πλίνθοι και κέραμοι. Με τον μόνο που διαθέτει πολιτική ευφυία καίτοι άκαπνος, τον Θεοχαρόπουλο, ήδη στο περιθώριο από τους μηχανισμούς.
  ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  απάντηση2227
   
   
  Φώφη-Νίκος | 13/11/2017 12:20
  Το πασοκ είναι δω ενωμένο δυνατό. Η ελπίδα για κάτι καινούριο έσβυσε.
  Ελπίδα
  απάντηση2421
   
   
  Αλλαγή ονόματος του κόμματος | 13/11/2017 12:13
  Μάλλον αποτυχία στιςεκλογές και λόγω του παρωχημένου κομματικού ονόματος.
  Panos Terz
  απάντηση1320
   
   
  Οποια ψηφος φευγει απο τον Συριζα | 13/11/2017 12:08
  ...ειναι κερδος. Καλη επιτυχια στον Ανδρουλακη.
  Λεω εγω ο ασχετος...
  απάντηση2218
   
   
  Ακριβα μας στοιχιζει το ΠΑΣΟΚ | 13/11/2017 11:30
  Χαιρετιζει και ο υπολοιπος λαος τις δημοκρατικες διαδικασιες εκλογης του ηγετη του μεταλλαγμενου Πασοκ. Στεκεται ομως σκεπτικος σε τι περισσοτερο θα μπορουσαν να προσφερουν αυτοι που χρεωκοπησαν την χωρακαι την οδηγησαν στην εξαθλιωση? Εκτος απο το know how της καταστροφης και την δικη τους επαγγελματο-οικονομικη εξασφαλιση? Υπεθυμιζετε οτι το ΠΑΣΟΚ χρωσταει γυρω στα 190 εκ ευρω που πηρεσε δανεια, και η ΝΔ πηρε 211 εκ. Αυτα τα 400 εκ δεν εξυπηρετουνται. Αυτα τα πηραν απο ΟΛΟΥΣ μας. Παρακαλω μπορειτε να τα επιστρεψετε μηπως και ξεβρωμισει η χωρα?
  Αθηναιος Λογικος
  απάντηση2330
   
   
  Μανιάτης: Σήμερα νίκησε η παράταξη | 13/11/2017 11:29
  ποιόν;
  με τι παρηγοριούνται!
  απάντηση2118
   
   
  Τον πήρε το Ποτάμι... | 13/11/2017 09:30
  Η αίτηση του Σταύρου να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ έγινε αποδεκτή από την Φώφη. Στο Ποτάμι ανοίγουν σαμπάνιες.
  Γιώργος
  απάντηση2513
   
   
   
  200.000 | 12/11/2017 19:08
  Σε όσους έλεγαν ότι δεν θα πάει να ψηφίσει κανείς την απάντηση έδωσε ο δημοκρατικός κόσμος του Πασοκ και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης. Τώρα ελπίζω να έκλεισαν το απύλωτο στόμα τους οι υβριστές εξ αριστερών (Τσύριζα) και εκ δεξιών (Ανελ, Χ.Α.). Ο κόσμος του Προοδευτικής Παράταξης μίλησε. Αν τολμάει ο Σύριζα ας κάνει μια αντίστοιχη διαδικασία για να γελάσουμε... Θα τους κρεμάσουμε κουδούνια...
  Αθηναίος πολίτης
  απάντηση5319
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  μια φωτογραφια χιλιες λεξεις... | 12/11/2017 16:22
  στη φωτο του αρθρου βλεπουμε οτι η Δημοκρατικη Συμπαραταξη (λεγεμαι 'σκορπιο ΠΑΣΟΚ') ειναι υπο διαλυση και ζητημα χρονου να εξαφανιστει απο την Βουλη! Τι παρατηρουμε στην φωτογραφια αυτη? Οτι η μεγαλη πλειονοτητα αυτων που εχουν παει να 'ψηφισουν' για νεο αρχηγο της Πασοκαδουρας ειναι υπερηλικες (ανω των 70 χρονων μ.ο.), σχεδον κανενας νεος! Δηλαδη ολος ο συφερτος των συνταξιουχων που τους εκανε πλουσιους πελατες το ΠΑΣΟΚ χαριζοντας πλουσιοπαροχες συνταξεις και εφαπαξ εκατομμυριων σε ανθρωπους που πολλες φορες δεν συμπληρωσαν ουτε 25 χρονια δουλειας! Οι πελατες λοιπον ολων των κατεστραμμενων ταμειων ειναι εκει να ψηφισουν για το κομμα που κατεστρεψε την Ελλαδα! Μπραβο σας και καλο θανατο...
  Σπυρος
  απάντηση2450
   
   
   
  kyriakos | 12/11/2017 16:00
  Ο Ποντας είναι ο σούπερ σταρ! Εκφράζει το θράσος του απόλυτου κωλοβλαχου. Στο γκιώνη του κι αν τον πιάσουν με την γίδα στην πλάτη. Θα ζητήσει και μεταφορικά! Τσίπρας του ΠΑΣΟΚ!!! Τα παιδιά του Παπανδρέου.
  kyriakos
  απάντηση1341
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-